Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

Hoba: Ο μεγαλύτερος μετεωρίτης στη Γη

Ο μετεωρίτης Hoba βρίσκεται στο αγρόκτημα «Hoba West», στη Ναμίμπια.
Ανακαλύφθηκε από τον αγρότη Jacobus Hermanus Brits ενώ όργωνε το χωράφι του το 1920. Ο μετεωρίτης ανασκάφηκε αμέσως, αλλά λόγω του ότι είναι τεράστιος -ζυγίζει περίπου 60 τόνους- δεν μετακινήθηκε ποτέ.
Ο μετεωρίτης Hobe δεν είναι μόνο ο μεγαλύτερος γνωστός μετεωρίτης, αλλά και η το πιο μεγάλο κομμάτι σιδήρου στην επιφάνεια της Γης.

15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1534 ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ( ΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΙΗΣΟΥΙΤΩΝ)



Η Εταιρεία του Ιησού (Λατ. Societas Iesu), οι κοινώς γνωστοί Ιησουίτες, είναι θρησκευτικό καθολικό τάγμα, που συγκροτήθηκε τον 16ο αιώνα στα πλαίσια της Αντιμεταρρύθμισης. Ιδρύθηκε το 1534 από τον Ισπανό Ιγνάτιο Λογιόλα.


Βρέθηκε εμπρηστικός μηχανισμός κοντά σε δάσος στην Σάμο

Αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός, ο οποίος μάλιστα είχε ενεργοποιηθεί κατά το ήμισυ, βρέθηκε στις 12 το μεσημέρι στην περιοχή Κέδρος στην Σάμο.
Ο μηχανισμός βρέθηκε από κάτοικο της περιοχής, ο οποίος ειδοποίησε τις αρχές.
Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, ο μηχανισμός αποτελείτο από εντομοαπωθητικό (φιδάκι) με σπίρτα συνδεδεμένα με σχοινί και ήταν τοποθετημένος σε πρανές δρόμου πλησίον δασικής έκτασης.
Ο ανωτέρω μηχανισμός περισυνελλέγη από αξιωματικούς της Π.Υ. Σάμου για περεταίρω έρευνα και αξιολόγηση.

Η Γερμανία μπορεί να επιστρέψει 416,7 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα

Παραιτήθηκε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για το Κυπριακό

Ο Έσπεν Μπαρθ Άιντε, ειδικός σύμβουλος του γγ του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για το Κυπριακό, παραιτήθηκε για να ακολουθήσει πολιτική καριέρα στη Νορβηγία, δήλωσαν σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη, μετά την αποτυχία των συνομιλιών για το Κυπριακό υπό την αιγίδα του οργανισμού τον περασμένο μήνα.

«Τους τελευταίους 27 μήνες, με σταθερή προσήλωση, δέσμευση και δημιουργικότητα, ο κ. Άιντε βοήθησε τους δύο ηγέτες (στην Κύπρο) να επιτύχουν πρωτοφανή πρόοδο προς την ανεύρεση βιώσιμης και διατηρήσιμης λύσης για την παλιά διένεξη δεκαετιών», είπε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Φαρχάν Χακ σε δήλωσή του.

Η χώρα υπό πολιορκία: Σχέδιο υβριδικών επιχειρήσεων εν εξελίξει από ΜΙΤ και Κοσοβάρους

Υπό πολιορκία βρίσκεται η χώρα με οργανωμένο σχέδιο εμπρησμου που ξεκινάει από την πυρπόληση των ελληνικών χωριών της μειονότητας στην Αλβανία και επεκτείνεται στον ελλαδικό χώρο.Ζάκυνθος, Κάλαμος κτλ έχουν παραδοθεί στις φλόγες.
Αλλωστε πράκτορες της ΜΙΤ έχουν παραδεχθεί στο παρελθόν τις επιχειρήσεις αποσταθεροποίησης εις βάρος της χώρας μας. Σε αυτές έχουν εμπλακεί και Κοσοβάροι…
Τρομερές καταγγελίες από κατοίκους του Κάλαμου, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Πέτρο Καρσιώτη  σήμερα το πρωί , για πιθανό σχέδιο εμπρησμών σε Αττική και Ελλάδα , το οποίο εφόσον συνεχιστεί παραπέμπει κατευθείαν στο καλοκαίρι του 2008 , όταν κάηκε η μισή Πελοπόννησος με αποτέλεσμα 68 νεκροί και χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους και καλλιεργειών να γίνονται στάχτη.