Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Το χρονικό της ταρίχευσης του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Ο Μέγας Αλέξανδρος πέθανε το καλοκαίρι και συγκεκριμένα στις 13 Ιουνίου 323 π.Χ.
Οι στρατιώτες του, λίγο πριν αυτός καταλήξει, πέρασαν όλοι από μπροστά του, για να αποχαιρετήσουν για στερνή φορά τον κατάκοιτο ηγέτη τους.
Ο Μέγας Αλέξανδρος πέθανε στη Βαβυλώνα το 323 π.Χ. Εκεί οι νεκροί κατά τους Ηρόδοτο, Στράβωνα και Στοβαίο δεν μουμιοποιούνταν ούτε καίγονταν, αλλά θάπτονταν τοποθετημένοι μέσα σε μέλι ή κερί.

335 Π.Χ. Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - ΠΛΗΝ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΩΝ - ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΟΝ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΕΡΣΩΝ



Μετά τον θάνατο του Φιλίππου, επικράτησε αναταραχή σε ολόκληρη την Ελλάδα, κυρίως στην Αθήνα, στην οποία ο Δημοσθένης ξεσήκωνε τον λαό να αντισταθεί κατά του «παιδιού», όπως αποκαλούσε τον Αλέξανδρο. Ταυτόχρονα, τάσεις εξεγέρσεως εξέφ
ραζαν οι Λακεδαιμόνιοι και οι Αιτωλοί. Η Θήβα διοικούταν τότε από άρχοντες φίλους της Μακεδονίας, ενώ μόνο οι Θεσσαλοί παρέμεναν πραγματικά πιστοί στον Αλέξανδρο.
Ο Αλέξανδρος όταν πληροφορήθηκε αυτά, αποφάσισε να κατέβει στη Νότιο Ελλάδα, για να επιβεβαιώσει την ηγεσία του επί ολόκληρης της Ελλάδος. Έτσι, λοιπόν, συγκέντρωσε θαυμαστό στρατό και κατευθύνθηκε προς τα Νότια.

Όταν ο Μέγας Αλέξανδρος τρέχει αναβαίνει στα τείχη και μάχεται πρώτος και μόνος στην πολιορκία των Μαλλών

Ο Μέγας Αλέξανδρος απέχει χιλιάδες χιλιόμετρα από την πατρίδα του, την Μακεδονία. Βρίσκεται στην χώρα των Μαλλών, στις απαρχές της Ινδίας, ανάμεσα σε μύριους εχθρούς. Καταδιώκει αμείλικτα τους Ινδούς που αντιστέκονται στο πέρασμά του.Ολόκληρο το έθνος των Μαλλών βρίσκεται σε μια οχυρή πόλη.

Ο Αλέξανδρος με όλη την γενναιοψυχία που τον διακρίνει, επιτίθεται σαν άγριο θηρίο στα τείχη, κυριεύοντας χωρίς ιδιαίτερο κόπο το εξωτερικό τείχος της πόλης. Οι Ινδοί τα έχουν χαμένα με την ορμητικότητα του Αλεξάνδρου και τρέχουν αλαφιασμένοι να βρουν καταφύγιο στα ασφαλέστερα τείχη της ακροπόλεως. Τους καταδιώκει ανηλεώς κραδαίνοντας την κοπίδα του και τους χτυπάει αλύπητα.

Σοκ! Στην Θράκη ο τρίτος πυρηνικός σταθμός της Τουρκίας

Στην περιοχή της κατεχόμενης Θράκης θα εγκατασταθεί, κατά πάσα πιθανότητα, ο τρίτος πυρηνικός σταθμός της Τουρκίας.
Αυτό δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Μπεράτ Αλμπάϊράκ.
Ο Τούρκος υπουργός είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Vatan» πως ο λόγος είναι ότι «εκείνη η περιοχή χρησιμοποιεί πολύ μεγάλες ποσότητες ενέργειας αλλά στην ίδια περιοχή δεν υπάρχει αρκετή παραγωγή».

Τα καημένα τα βατραχάκια! Εγκλωβίστηκαν σε κεχριμπάρι 99 εκατ. ετών!

Είναι μόλις δυο εκατοστά το καθένα. Έμειναν εγκλωβισμένα σε κεχριμπάρι 99 εκατομμυρίων ετών. Τέσσερα βατραχάκια γίνονται… παράθυρο σε έναν χαμένο κόσμο. Οι τέσσερις μικροσκοπικοί βάτραχοι έμειναν παγιδευμένοι μέσα σε κεχριμπάρι ηλικίας 99 εκατομμυρίων ετών. Ζούσαν την εποχή των δεινοσαύρων και ανακαλύφθηκαν στη βόρεια Μιανμάρ από Κινέζους και Αμερικανούς επιστήμονες.

Τραγικές ιστορίες πλοίων-φαντασμάτων

Στο Λονδίνο, την παγκόσμια πρωτεύουσα της ναυσιπλοΐας, υπήρχε ένα περίεργο έθιμο. Συνήθιζαν να αγγέλουν τον “θάνατο” κάθε πλοίου, σαν να επρόκειτο για ανθρώπινο πλάσμα.
Έτσι, κάθε φορά που γνωστοποιούνταν η είδηση της εξαφάνισης ενός πλοίου, το Ναυτικό πενθούσε και μπροστά στα ναυτιλιακά γραφεία υψωνόταν ένα μεγάλο μαύρο πανό, στο οποίο ήταν τυπωμένο το όνομα του εξαφανισμένου καραβιού, ενώ δίπλα στηνόταν ένας μαύρος σταυρός και χτυπούσε πένθιμα μια καμπάνα, τυλιγμένη σε κρέπια.
Πολλές εξαφανίσεις πλοίων συντελούνταν υπό μυστηριώδεις και αδιευκρίνιστες συνθήκες. Την 14η Δεκεμβρίου του 1928, επί παραδείγματι, ανακοινώθηκε ότι το ιστιοφόρο “Kobenhavn”, ένα επιβλητικό σκαρί με πέντε κατάρτια, εγκατέλειψε το Μπουένος Άιρες, κατευθυνόμενο προς τη Δανία. Ποτέ του, όμως, δεν έφτασε σε κανένα λιμάνι της χώρας αυτής.