Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Νέο κρούσμα «αλβανικού αετού» στον Στρατό Ξηράς;

Πριν ακόμη καταλαγιάσει το θέμα με τους νεοσύλλεκτους που φωτογραφήθηκαν στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων Μεσολογγίου, να σχηματίζουν με τα χέρια τους τον «αλβανικό αετό», μια  νέα ανάλογη φωτογραφία εντοπίστηκε σήμερα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε αυτήν απεικονίζεται στρατιώτης, ο οποίος εκτελεί καθήκοντα ένιοπλης φρούρησης εγκαταστάσεων μονάδας του Στρατού Ξηράς,  να σχηματίζει με τα χέρια του  το ίδιο ακριβώς σύνθημα αλβανικού αλυτρωτισμού, προκαλώντας πλέον πολύ σοβαρά ερωτηματικά για το κατά πόσον το φαινόμενο είναι μεμονωμένο ή έχει λάβει εκτάσεις  που μέχρι σήμερα δεν είχαν γίνει αντιληπτές από την ηγεσία.

Το μυστηριώδες ταξίδι του Δαβίδ Μελγκέιρο

Ο Δαβίδ Μελγκέιρο, ήταν ένας Πορτογάλος θαλασσοπόρος ο οποίος έζησε τον 17ο αιώνα και υπηρετούσε στο Ολλανδικό Ναυτικό. Ελάχιστα γνωρίζουμε για αυτόν και ίσως να μην γνωρίζαμε τίποτα, αν το όνομα του δεν διεκδικούσε τον τίτλο του πρώτου θαλασσοπόρου που διέπλευσε τον Αρκτικό Ωκεανό ταξιδεύοντας από την Ιαπωνία στην Πορτογαλία. 

Οι δεινόσαυροι δεν εξαφανίστηκαν ποτέ ολοκληρωτικά από τη Γη…

Για άγνωστο λόγο, κάποια μικρά δεινοσαύρων άρχισαν να ωριμάζουν πολύ ταχύτερα από το φυσιολογικό. Αυτό άλλαξε την έκφραση των γονιδίων τους με αποτέλεσμα να αλλάξουν και τα εξωτερικά χαρακτηριστικά των ζώων, τα οποία παρέμειναν μικρότερα σε μέγεθος.
Οι αλλαγές αυτές, σύμφωνα με τους επιστήμονες έδωσαν στους δεινοσαύρους ένα σχετικά μεγαλύτερο εγκέφαλο, αλλά και την ικανότητα να πετούν.

Στην πρόσφατη έκθεση του Αμερικανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, στη Νέα Υόρκη, που τιτλοφορείται «Οι δεινόσαυροι ανάμεσά μας», οι επιστήμονες έκαναν ειδική μνεία του ανθρώπου που ήδη από το 1860 διατύπωσε τη θεωρία της εξέλιξης των δεινοσαύρων, λέγοντας ότι οι δεινόσαυροι δεν εξαφανίστηκαν ποτέ ολοκληρωτικά από τη Γη, αλλά εξελικτικά υπάρχουν ακόμα.

Το αλλόκοτο «τέρας του Τάλι» στην κορυφή της κλίμακας του παράξενου

«Θα κατέτασσα το τέρας του Τάλι στην κορυφή της κλίμακας του παράξενου» λέει η ερευνήτρια που κατάφερε να λύσει ένα μυστήριο σχεδόν έξι δεκαετιών.
Το προϊστορικό πλάσμα είχε σχήμα καλαμαριού, μάτια σαν του σφυροκέφαλου καρχαρία και, το πιο παράξενο από όλα, μια μακριά προβοσκίδα με δαγκάνα στην άκρη.
Το τέρας του Τάλι, επισήμως γνωστό ως Tullimonstrum gregarium, τελικά δεν ήταν μαλάκιο ή σκουλήκι, όπως είχαν προτείνει άλλοι βιολόγοι παλαιότερα.