Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

ΣΤΟ ΦΡΑΓΧΘΙ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ & ΤΟ ΛΑΚΩΝΙΣ ΓΥΘΕΙΟΥ ΕΖΗΣΑΝ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΝΕΑΝΤΕΡΤΑΛ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΜΒΙΩΝΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ(HOMO SAPIENS)

Οι Νεάντερταλ εξαφανίστηκαν από την Ευρώπη πριν από 41 με 39 χιλιάδες χρόνια, ενώ επί 2.600 ως 5.400 χρόνια συμβίωναν με τους πρώτους σύγχρονους ανθρώπους (Χόμο σάπιενς). Αυτό αναφέρει νέα μελέτη που μόλις δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature και η οποία εκπονήθηκε από μια ομάδα επιστημόνων, μεταξύ των οποίων η Δρ. Κατερίνα Δούκα από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. 

Ο ΑΡΧΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

Ο απηνής διωγμός του ανθρώπου που ανακάλυψε τον 700.000 ετών Αρχάνθρωπο των Πετραλώνων Χαλκιδικής, τον πρόγονο των σημερινών Ευρωπαίων.

Από τα πιο αμφιλεγόμενα ζητήματα στο χώρο της παλαιοανθρωπολογίας, αναφορικά με την καταγωγή του ανθρώπου, είναι αν προέρχεται από την Αφρική ή αν εμφανίστηκε ταυτόχρονα σε πολλά μέρη της Γης. Η πρώτη θέση, που είναι και η πιο διαδεδομένη, υποστηρίζεται εδώ και πολλές δεκαετίες από τη δυναστεία της περίφημης οικογένειας Λήκυ. Η δεύτερη θέση, που είναι και η πιο επαναστατική, από τον διάσημο επιστήμονα και ερευνητή Άρη Πουλιανό.

Το ελληνικό αλφάβητο εν χρήσει στη Μήλο το 2500 π.Χ



Το 1992 η Εφορία Σπηλαιολογίας με επικεφαλή τον κ. Αδαμάντιο Σάμψων, ξεκίνησε ανασκαφές στο σπήλαιο του Κύκλωπα στα Γιούρα της Αλοννήσου, ένα πολύ εντυπωσιακό σπήλαιο με ωραίο διάκοσμο, το οποίο επιφανειακά παρουσίαζε ευρήματα από το τέλος της 7ης χιλιετίας και κάποια νεώτερα της ρωμαϊκής περιόδου. Οι ανασκαφές έδειξαν ότι στην περιοχή υπήρξε κατοίκηση από τη μεσολιθική εποχή που χρονολογείται από την 9η χιλιετία, συγκεκριμένα από 8500-6700 π.Χ.
Σημαντικό εύρημα είναι το κεραμικό όστρακο, ένα κομμάτι αγγείου της εποχής του 5.000 π.Χ.

Η ρωσική ναυτική παρουσία στη Μεσόγειο σε αριθμούς! Πίνακες ανά μήνα



Η ρωσική ναυτική παρουσία στην Μεσόγειο αποτυπώνεται από τους αριθμούς διελεύσεων πολεμικών πλοίων από το Βόσπορο. 124 πολεμικά πλοία έχουν περάσει από τον Ιανουάριο μέχρι το Σεπτέμβριο. Η ναυτική δραστηριότητα των Ρώσων αυξήθηκε τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο.
Οι διελεύσεις ρωσικών πλοίων ανά μήνα:

Ιανουάριος: 13

Φεβρουάριος.:14
Μαρτιος.: 11 


Το ισλαμικό κράτος προστατεύει τους ηγέτες του σε υπόγεια πόλη



Το Ισλαμικό Κράτος δεν είναι απλά μια τζιχαντιστική τρομοκρατική οργάνωση. Είναι ένας καλά οργανωμένος τζιχαντιστικός στρατός, ο οποίος διοικείται από πρώην αξιωματικούς του ιρακινού στρατού και των ιρακινών μυστικών υπηρεσιών.
Η ηγεσία του Ισλαμικού Κράτους έχει μελετήσει καλά τον ανορθόδοξο πόλεμο και έχει αντλήσει γνώση από αντάρτικα που έχουν εκδηλωθεί σε όλο τον πλανήτη. Επίσης, έχει καταφέρει να συσσωρεύσει εμπειρική γνώση και από τρομοκρατικές οργανώσεις από παντού στον κόσμο και να την προσαρμόσει στις πολεμικές συνθήκες της Μέσης Ανατολής.

Σάλος έχει προκληθεί με το βιβλίο της Γ' Λυκείου με τίτλο "Ιστορία του Νεότερου και Σύγχρονου κόσμου"




Σάλος έχει προκληθεί με το βιβλίο της Γ' Λυκείου με τίτλο "Ιστορία του Νεότερου και Σύγχρονου κόσμου" και πολύ σωστά επειδή μέσα αναφέρει τα Σκόπια ως "Μακεδονία" με μια όμως πολύ σημαντική λεπτομέρεια: Το βιβλίο αυτό δεν εκδόθηκε από τις δύο τελευταίες κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΑ, αλλά από την κυβέρνηση της ΝΔ το 2007, ήταν τότε η "Χρυσή Εποχή" της Μ.Ρεπούση με το περιβόητο βιβλίο της για τον "συνωστισμό" της Σμύρνης.
Φυσικά υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για τις κυβερνήσεις ΝΔ,ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ που μεσολάβησαν και δεν το απέσυραν, όμως η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει την ευθύνη της εκδόσεώς του παρά μόνο την ευθύνη παραμονής του όπως την είχαν και οι προηγούμενες.

Διόγκωση σπλήνας: Τα επικίνδυνα σημάδια

 
 
Ο σπλήνας βρίσκεται αριστερά και σχετικά ψηλά στην κοιλιακή χώρα, δίπλα από το στομάχι και πάνω από το παχύ έντερο. Ο σπλήνας αποτελεί τμήμα του λεμφικού συστήματος του οργανισμού.
 
Ποικίλλει σε μέγεθος και σχήμα από άνθρωπο σε άνθρωπο, συνήθως όμως δεν ξεπερνά σε μήκος τα 10 εκατοστά. Ο σπλήνας περιβάλλεται και προστατεύεται από τα κατώτερα οστά του θώρακα κι έτσι δεν μπορούμε να τον αισθανθούμε εύκολα με την ψηλάφηση, εκτός κι αν έχει διογκωθεί σημαντικά.