Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

«Ταξιδεύουν «στο διάστημα τα λόγια του Στήβεν Χόκινγκ με μουσική Βαγγέλη Παπαθανασίου

Όπως είπε η οικογένεια του Χόκινγκ, σύμφωνα με το BBC, η δορυφορική εκπομπή στο διάστημα θα είναι ένα «μήνυμα ειρήνης και ελπίδας, για την ενότητα και την ανάγκη μας να ζούμε μαζί με αρμονία σε αυτόν τον πλανήτη».

Η κακοκαιρία «Μίνωας» πλησιάζει: Καταιγίδες, χαλάζι και πτώση της θερμοκρασίας

Η κακοκαιρία «Μίνωας» – όπως «βαφτίσθηκε» από τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών – θα πλήξει τη χώρα μας από την Παρασκευή έως και την Τρίτη 19 Ιουνίου.
Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τα φαινόμενα θα πλήξουν αρχικά το απόγευμα της Πέμπτης (14/06/2018) τα δυτικά της χώρας, με ισχυρότατες καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις.
Σταδιακά, ωστόσο, θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα, δίνοντας κατά τόπους πολύ ισχυρά μπουρίνια, που θα συνοδεύονται σε ορισμένες περιπτώσεις από χαλάζι.
Πιο αναλυτικά, θα επηρεαστούν:

Οι κάτοικοι του Κόκκινου Πλανήτη

Οι αστρονόμοι, εδώ και δεκαετίες, συζητούσαν και εξακολουθούν να συζητούν με αμείωτη ζέση και προβληματισμό, για το εάν υφίσταται ζωή στον Κόκκινο Πλανήτη, τον ερυθρόχρωμο Άρη.
Πέραν των αστρονόμων, οι πνευματιστές έδειχναν κι εκείνοι ζωηρό ενδιαφέρον για το ίδιο θέμα. Μάλιστα, το 1896, η δεσποινίδα Smith από τη Βουδαπέστη, υπάλληλος σ’ έναν εμπορικό οίκο της Γενεύης, ταξίδευε, μέσω του υπνωτισμού, εκτός γήινης σφαίρας και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, κατόρθωσε να ταξιδέψει νοερώς μέχρι τον Άρη.