Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ




Ο Φαντάρος και η Κοπέλα
Κάποτε ήταν ένα παιδί ο Χ. Ο οποίος υπηρετούσε την θητεία του στον ελληνικό στρατό σε ένα στρατόπεδο σε ένα νησί της Ελλάδας. Όπως και κάθε άλλος στρατεύσιμος δικαιούταν κάποιες εξόδους και άδειες. Έτσι λοιπόν σε μια έξοδό του γνώρισε μια κοπέλα και από τότε άρχισαν να κάνουν παρέα.

Η αιγίδα, η ασπίδα από το δέρμα της Αμάλθειας


η ασπίδα αιγίδα με το κεφάλι της μέδουσαςΌταν ο Δίας μεγάλωσε και διεκδίκησε την εξουσία από τον πατέρα του Κρόνο αυτό δεν έγινε αναίμακτα. Έπρεπε να αντιμετωπίσει τους Τιτάνες, που μαζί με τον Κρόνο κυβερνούσαν το σύμπαν. Σύμφωνα με τον μύθο, η Τιτανομαχία καταλήγει στην εκθρόνιση του Κρόνου και την επικράτηση του Δία και των αδελφών του, των θεών του Ολύμπου.

Μανδραγόρας

Φυτό μανδραγόρας




Ο Μανδραγόρας είναι φυτό του γένους των δικοτυληδόνων της οικογένειας των σολανιδών. Περιλαμβάνει λίγα είδη πολυετών ποοδών φυτών με τοξικές και φαρμακευτικές ιδιότητες, ιθαγενή των παραμεσογείων περιοχών. Στην Ελλάδα βρίσκεται σε περιοχές της Θεσσαλίας της Πελοποννήσου στη Στερεά και στα νησιά του Αιγαίου, όπου είναι γνωστά με διάφορες κοινές ονομασίες, όπως καλάνθρωπος, αρκάνθρωπος, μανδραγούδα, αβγουδάτσα μεγαλοβοτάνι και άλλες.


Απήγανος


Ο Απήγανος "ξορκίζει" τις δηλητηριάσεις, τις αμοιβάδες και τα σκουλίκια των εντέρων. Τα φύλλα του έχουν μια ανυπόφορα δυσάρεστη μυρωδιά και ο λαός λέει, "ξορκισμένος σαν τον απήγανο"
Άλλα ονόματα: 
Ρήτη η βαρύοσμος
Σιδερόχορτο
Βρωμοπήγανος
Πήγαντο
Πεγάνι
Πηγάνι
Πηγουνιά
 
Ο Απήγανος ήταν γνωστός από την αρχαιότητα σαν το φυτό που είναι αντίδοτο στις δηλητηριάσεις που τότε ήταν πολύ συχνές μεταξύ των αντιπάλων βασιλιάδων ή αρχόντων γενικότερα. 
 

Ερμής ο Τρισμέγιστος





Ερμής Τρισμέγιστος (ο τριπλός μάγος) ήταν το όνομα που χρησιμοποιούσαν κατά την Αρχαιότητα οι Έλληνες για τον σεληνιακό θεό των Αιγυπτίων Θωθ, προστάτη και εμπνευστή της αστρολογίας και της αλχημείας ο οποίος ταυτίσθηκε με τον Ερμή της ελληνικής μυθολογίας

ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ 29/11/2014 ΟΛΥΜΠΟΣ ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗΣ






Α ΜΕΡΟΣ

Β ΜΕΡΟΣ




Γ ΜΕΡΟΣ










ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ 29/11/2014 ΣΕ 3 ΜΕΡΗ ΟΛΥΜΠΟΣ
ΜΙΛΑΕΙ Ο ΧΡ. ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗΣ