Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Οι Αρχαίοι Μακεδόνες στέλνουν αδιάβαστους τους γλωσσολόγους… (φωτό)




«Τα »Γράμματα από το Υπόγειο» της Μεθώνης, μας έστειλαν αδιάβαστους.

Τα νέα ευρήματα αλλάζουν την Ιστορία, τη φιλολογία, τη γλωσσολογία. Η ελληνική γλώσσα, όπως φαίνεται στα ενεπίγραφα αγγεία του ύστερου 8ου και του πρώιμου 7ου αιώνα π.Χ., όχι μόνον υπάρχει, αλλά εμφανίζεται με παγιωμένη γραμματική και συντακτική δομή».

Αυτά λέει σε καθημερινή εφημερίδα, ο καθηγητής ΑΠΘ Γιάννης Τζιφόπουλος, αναφερόμενος στις αρχαιολογικές ανασκαφές στη Μεθώνη της Πιερίας, με την ευκαιρία έκθεσης σχετικών ευρημάτων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης -από 12 Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2014. Ο τίτλος της Εκθεσης «Γράμματα από το Υπόγειο. Γραφή στη Μεθώνη της Πιερίας»).

ΕΚΤΑΚΤΟ : Επικίνδυνο σεισμικό ρήγμα κάτω από το φράγμα του Πηνειού!



Πριν από μερικούς μήνες οι ειδικοί ανακάλυψαν ένα ενεργό ρήγμα που τους ανησυχεί πολύ!
Το αποκλειστικό δημοσίευμα των Αποκαλύψεων αναφέρει πως αυτό το ενεργό σεισμικό ρήγμα ξεκινά κάτω από το φράγμα του Πηνειού στην Ηλεία και εκτείνεται νότια διασχίζοντας από κάτω την πόλη της Αμαλιάδας!
Το σεισμικό δυναμικό του ρήγματος σύμφωνα με τους σεισμολόγους είναι μεγάλο και εκτιμάται πως μπορεί να προκαλέσει μέχρι και σεισμό μεγέθους 6,5 Ρίχτερ!

Μαθήματα μακροζωίας από την Ικαρία – Έτσι ζουν οι πιο υγιείς άνθρωποι στον κόσμο


Δεν είναι η πρώτη φορά που η μακροζωία των κατοίκων της Ικαρίας απασχολεί τα διεθνή Μέσα, αυτή τη φορά το Business Insider με αφιέρωμά του υμνεί το νησί που έχει ονομαστεί ένα από τα υγιέστερα μέρη στη Γη με προσδόκιμο ζωής 8 χρόνια περισσότερο από την Αμερική.
Ομορφιά, υγεία και μακροζωία... στο νησί όπου οι κάτοικοι του «ξεχνούν να πεθάνουν», ο λόγος για την Ικαρία, «ένας από τους πιο υγιείς τόπους για να ζει κανείς».

Μαγικό… Η εντυπωσιακή χριστουγεννιάτικη Πανσέληνος έπειτα από 38 χρόνια (photos)


Κοιτάξτε στον ουρανό... ένα ολόγιομο φεγγάρι θα συντροφεύει τη νύχτα σας...
Τρανταχτώ χρόνια έπειτα από την τελευταία της εμφάνιση, η «Παγωμένη Πανσέληνος» δίνει τη δική της νότα στα φετινά Χριστούγεννα και γίνονται ακόμα πιο γιορτινά!
Μετά από 38 ολόκληρα χρόνια η πανσέληνος και τα Χριστούγεννα συμπίπτουν και δημιουργούν στο νυχτερινό ουρανό, ένα εντυπωσιακό σκηνικό. Συγκεκριμένα, η τελευταία φορά που είχαμε μια «παγωμένη» πανσέληνο ήταν το 1977 και δεν αναμένεται να δούμε άλλη μέχρι το 2034... και όσο να 'ναι το χρονικό διάστημα είναι μεγάλο.

ΜΕΤΕΩΡΙΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ

 

Οι μετεωρίτες αποτέλεσαν και αποτελούν όχι μόνο αντικείμενο λατρείας & θαυμασμού από την προϊστορία έως σήμερα, αλλά και ένα χρηστικό μέσο στην προσπάθειά του ανθρώπου για επιβίωση. Μέσω του καθαρού μετάλλου που του προσέφεραν, χρησίμευσαν στην δημιουργία οπλών, και στην καλύτερη αντιμετώπιση του αρχέγονου εχθρικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ζούσε και εξελίσσονταν. Μόλις στα τέλη του 19ου αιώνα Ευρωπαίοι μελετητές συνειδητοποίησαν ότι οι μύθοι & οι δοξασίες που αναφέρονταν στα μετέωρα & στους μετεωρίτες προϋπήρχαν των γνωστών αρχαίων πολιτισμών και αναφέρονταν ήδη από την εποχή των πρωτόγονων ανθρώπων.

 Αρχαίοι πολιτισμοί χρησιμοποιούσαν στην Αμερική εδώ και πάνω από δέκα χιλιάδες χρόνια το μετεωριτικό μέταλλο για την δημιουργία εργαλείων και όπλων όπως θα δούμε παρακάτω. Ο ερχομός τους στην γη αποτελούσε πολλές φορές αφορμή και λειτουργούσε ως προάγγελος των γεγονότων που αυτοκράτορες, βασιλείς, στρατηγοί & θρησκευτικοί ηγέτες σκόπευαν να επιβάλλουν, σημαδεύοντας την ιστορία των λαών τους.

A TWO-FACED ANTHROPOMORPHIC LITHIC SCULPTURE OF LOWER PALEOLITHIC OF DENMARK

The sculpture of Maribo in Denmark is the most ancient work of art of the Paleolithic of the North-Europe which is known.


FIG.1 TWO-FACED ANTHROPOMORPHIC SCUPTURE OF MARIBO

Maribo (Denmark). Height cm.8.5; widht cm.10,5; lateral anterior view. Kg.0,900 weight.
(This sculpture is introduced with 7 photographies: one from every side and one in semifrontal perspective.) The sculpture represents two human heads joined by the nape. It is completely worked from every side, and does not introduce traces of the original pebble or fragment of rock. The engraving that separates the two heads is carved like every other part of the sculpture. See the drawing (Fig.2) for a easier interpretation.

THE MEGALITHIC FACE OF BORZONE

 

In the inside mountains of oriental Liguria there is the greatest paleolithic rock sculpture of Europe, and probably the largest of the world. This great sculpture is known like the " megalithic Face of Borzone ", and exactly represents a human face, measuring approximately 7 meters height and 4 meters width.
It is located at Borzonasca (Province of Genova, Italy), a little up from the Borzone Fraction, in a place named Rocche di Borzone, i.e it is at top of the mounts.