Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Διπλασιασμός των κρουσμάτων του ιού Δυτικού Νείλου σε μια εβδομάδα – Ανησυχία στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Δυναμικά εμφανίζεται ο ιός του Δυτικού Νείλου, μέσω μολυσμένων κουνουπιών, σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).
Τα κρούσματα της λοίμωξης που προκαλεί ο ιός του Δυτικού Νείλου έχουν διπλασιάστηκαν σε μια εβδομάδα και ανέρχονται πια σε 43 –  22 ήταν τα κρούσματα μέχρι και την περασμένη Πέμπτη, έναντι 14 που είχαν δηλωθεί στις 19 Ιουλίου και 9 κρουσμάτων που είχαν εμφανιστεί στις 12 του μήνα.
Το επιδημιολογικό δελτίο του ΚΕΕΛΠΟ δημοσιεύει πως 16 άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία για την αντιμετώπιση της λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου. Αυτή είναι που προκαλεί εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα και οξεία χαλαρή παράλυση. Ένας εκ των ασθενών βρίσκεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Η Τουρκία ξεκινάει γεωτρήσεις τέλη Αυγούστου στην Α.Μεσόγειο με το «Fatih» – Θα μπει στην κυπριακή ΑΟΖ;

Υπήρχαν πληροφορίες για προκλητικές ενέργειες των Τούρκων μέσα στον Αύγουστο καθώς τελείωσαν όλες οι σχετικές εργασίες στο τουρκικό γεωτρύπανο μεταφορτώθηκαν τα απαραίτητα υλικά για την έναρξη γεωτρήσεων και η ΤΡΑΟ ενοικίασε ελικόπτερα για τις έρευνές της στη Μεσόγειο. 
Σημειώνεται ότι η Caspian Drilling Company (CDC), θυγατρική εταιρεία της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Socar του Αζερμπαϊτζάν, θα είναι ο εργολάβος για την πρώτη τουρκική γεώτρηση στην με το γεωτρύπανο Fatih (Πορθητής) στην Ανατολική Μεσόγειο.
Άλλωστε Αζέροι και Τούρκοι αποτελούν ένα έθνος σε δύο κράτη και έχουν κοινά εθνικά και γεωπολιτικά συμφέροντα

Το Αστεροσκοπείο Αθηνών αποτιμά την τραγωδία στο Μάτι

O χάρτης που δημοσίευσε το Αστεροσκοπείο Αθηνών, και συντάχθηκε με αεροφωτογραφίες που ελήφθησαν δύο ημέρες μετά τις φονικές πυρκαγιές, αποκαλύπτει το πραγματικό μέγεθος της καταστροφής σε επίπεδο οικοδομικού τετραγώνου στον οικισμό Μάτι.
Στο συμπέρασμα ότι ποσοστό επιφανείας της τάξης του 70% από την καλυφθείσα έκταση στο Μάτι αντιστοιχεί σε πλήρως καμένες εκτάσεις, και της τάξης του 30% αντιστοιχεί σε μερικώς ή μη καμένες εκτάσεις καταλήγει η λεπτομερής αποτίμηση της καταστροφής σε επίπεδο οικοδομικού τετραγώνου που έκανε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν σήμερα 8 φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο

Συνεχίζονται αμείωτες οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο.Οι Τούρκοι παραβίασαν 8 φορές των εναέριο χώρο της Ελλάδας.  
Δύο τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα – Πάνω από το Αιγαίο πέταξαν ένα κατασκοπευτικό CN-235 και εννέα F-16

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Πιθανόν να μην υπάρχει εμβόλιο για το νέο στέλεχος Έμπολα

Aνώτερος αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ανακοίνωσε σήμερα ότι πιθανόν να είναι αδύνατη η χρήση ενός εμβολίου για την αντιμετώπιση της νέας κρίσης του Έμπολα στη ΛΔΚονγκό, που έχει εξαπλωθεί σε ακτίνα δεκάδων χιλιομέτρων και ενδεχομένως να ξεκίνησε τον Μάιο.