Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Ο ιππότης που σφαγίασε τον τρομερό Δράκο της Ρόδου, το 1342 (Μέρος Β)

Στα χρόνια των Ιπποτών, ο θαρραλέος Προβηγκιανός Ιππότης Dieudonne de Gozon του Τάγματος της Ρόδου, ήταν εκείνος που έδωσε τέλος στο μαρτύριο των Ροδίων το 1342, σφαγιάζοντας το τρομερό θεριό του νησιού, που ήταν ένας φοβερός κι αιμοδιψής δράκος
Εδώ, θα εξιστορήσουμε τα πολεμικά του κατορθώματα και τον θάνατό του, αλλά και τα όσα σχετίστηκαν με τον αφανισμό του δράκου.

Ο ιππότης που σφαγίασε τον τρομερό Δράκο της Ρόδου, το 1342

Το 1342, στα χρόνια των Ιπποτών, τότε που διοικούσε τη Ρόδο, ως Μέγας Μάγιστρος, ο Helion de Villeneuve, συνέβη στο νησί μια ιστορία, που φάνταζε βγαλμένη από παραμύθι. Κι όμως, δεν ήταν…

Ανακάλυψη σκελετού γίγαντα στο Μεξικό, το 1909…

Μια συγκλονιστική είδηση μεταδιδόταν από το Μεξικό, τον Ιανουάριο του 1909. Κατά τις τελευταίες ανασκαφές στο χωριό Εξταπαλάπα, οι εργάτες έφεραν στο φως ανθρώπινα οστά τεραστίων διαστάσεων.

Εμφάνιση πιθηκανθρώπων στη ζούγκλα της Μαλαισίας

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Σιγκαπούρης, μιλώντας για την εμφάνιση πιθηκανθρώπων στη Μαλαισία, δήλωσε ότι κατά το 1915 οι ιθαγενείς κάτοικοι του ποταμού Slim βεβαίωναν την ύπαρξη μιας φυλής τριχωτών όντων στην περιοχή Pahang, της οποίας η ζούγκλα είχε ελάχιστα εξερευνηθεί.

Το πλάσμα της λίμνης Labynkyr, στη Σιβηρία

Στις 2 Ιουνίου του 1964, η είδηση για τον εντοπισμό ενός μυστηριώδους πλάσματος στη λίμνη Labynkyr της Σιβηρίας, μεταδιδόταν από τη Μόσχα.
Πολλοί αυτόπτες μάρτυρες βεβαίωναν ότι τις τελευταίες εβδομάδες έβλεπαν συχνά στα βαθιά νερά της λίμνης κάτι που δεν έμοιαζε με τους συνηθισμένους κατοίκους των βυθών. Το παράξενο πλάσμα είχε σχήμα σφαιρικό, το δέρμα του ήταν σκούρο γκρι και σ’ όλο το μήκος της ράχης του υπήρχε ένα είδος χαίτης με τεράστια αγκάθια.

Αβησσυνία – Η πατρίδα των μυθολογικών τεράτων

Οι αρχαίοι Έλληνες τοποθετούσαν στις κορυφές των αβησσυνιακών βουνών τις φωλιές και τα καταφύγια όλων των τεράτων της μυθολογίας των Αιθιόπων.
Άλλωστε, οι μύθοι των αρχαίων Ελλήνων σχετίζονταν συχνά με την Αβησσυνία. Οι Αργοναύτες περιπλανήθηκαν ως εκείνην την πανάρχαια χώρα. Ο Περσέας πήγε στην Αιθιοπία, για να σώσει την Ανδρομέδα, ο Ηρακλής σκότωσε εκεί τα παιδιά της Έχιδνας, η οποία είχε γεννηθεί στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας, ενώ ο Βελλερεφόντης εξόντωσε τη Χίμαιρα.

Το τέρας που γεννήθηκε στην Ακρόπολη το 1665

Ένας Γάλλος Ιησουίτης μοναχός και λόγιος, ο Jacques Paul Babin, ο οποίος επισκέφτηκε την Αθήνα το 1665, κατέγραψε στο βιβλίο του “Relation de l’ etat present de la ville d’ Athenes, ancienne capitale de la Grece” ένα απίστευτο περιστατικό, που συνέβη τον Οκτώβριο εκείνου του μακρινού έτους, επί Τουρκοκρατίας.
Μια Τουρκάλα, έπειτα από εννέα μηνών εγκυμοσύνη, γέννησε πάνω στον βράχο της Ακρόπολης ένα απαίσιο τέρας. Το νεογέννητο πλάσμα, αμέσως μόλις αντίκρισε τον κόσμο, στάθηκε καταγής,