Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Νέες φωτογραφίες του Προσώπου της Ακρόπολης

 Ακολουθούν 2 νέες φωτογραφίες προφίλ του ενός από τα δυο πρόσωπα της Ακρόπολης σε νέες φωτογραφίες κάτω ακριβώς από το Ριζοκαστρο της Ακρόπολης. Είναι προφανές ότι φαίνεται κάτι σαν μύτη , μάτια και πρόσωπο. Παιχνίδι της φύσης η πραγματικά σκαλισμένο? Η αναζήτηση συνεχίζεται.

Οικία Κλεάνθη - Σάουμπερτ - Το πρωτο πανεπιστημιο Αθηνων ( ΑΓΝΩΣΤΗ ΑΘΗΝΑ)








Η Οικία Κλεάνθη - Σάουμπερτ, ένα από τα πιο ιστορικά κτίρια της Αθήνας, κτισμένη κάτω από την Ακρόπολη στην καρδιά της Πλάκας, επί της οδού Θόλου, είναι το σπίτι που κατοικήθηκε από τον Μακεδόνα αρχιτέκτονα Σταμάτη Κλεάνθη και τον Βαυαρό συνάδελφο και συνεργάτη του Εδουάρδο Σάουμπερτ.
Το 1828, ο Κλεάνθης μαζί με τον Σάουμπερτ, με παρότρυνση του Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια, ήρθαν στην Ελλάδα για την ανέγερση νέων κτιρίων.Οι δυο αρχιτέκτονες και πολεοδόμοι Κλεάνθης και Σάουμπερτ, όταν έφθασαν στην Αθήνα το Νοέμβριο του 1831 για τη σύνταξη του πρώτου πολεοδομικού σχεδίου των Αθηνών, αγοράζουν από την Τουρκάλα Σαντέ Χανούμ ένα μεγάλο οικόπεδο ψηλά στο "Ριζόκαστρο" με ερειπωμένη παλιότερη κατοικία. Ήταν ένα παλιό σπίτι, ίσως παλαιότερο κι από τον ΙΗ' αιώνα.