Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Πυραμίδες βυθισμένες στο Τρίγωνο των Βερμούδων

Αυτές οι παράξενες δομές,υποβρύχιες πυραμίδες,είναι σε βάθος δύο χιλιάδων μέτρων και εντοπίστηκαν με τη βοήθεια ενός σόναρ, σύμφωνα με τους ωκεανογράφους Δρ Meyer,και Verlag. Μελέτες για άλλες δομές, όπως της Yonaguni στη σύγχρονη Ιαπωνία, επέτρεψαν στους επιστήμονες να καθορίσουν ότι αυτές οι δύο γιγαντιαίες πυραμίδες,που είναι από κάτι σαν γυαλί,είναι πραγματικά εντυπωσιακές -. Η κάθε μία από αυτές είναι μεγαλύτερη από την πυραμίδα του Χέοπα στην Αίγυπτο.

Τα λουλούδια είναι... πίθηκοι

 

Ένα πολύ παράξενο είδος ορχιδέας

Μοιάζουν πολύ με πιθήκους που ξεπροβάλλουν από τα φυλλώματα δέντρων. Όμως, στην πραγματικότητα είναι άνθη μιας σπάνιας ορχιδέας, που φύεται στα ψηλά βουνά του Εκουαδόρ.

Η ομοιότητα με τους πιθήκους είναι τόσο προφανής, ώστε οι επιστήμονες που ανακάλυψαν το σπάνιο λουλούδι του έδωσαν την ονομασία Dracula simia (simia είναι η λατινική ονομασία του πιθήκου).

Η ελονοσία εμφανίζεται στην Ελλάδα μετά από 40 χρόνια


Πρόγραμμα αντιμετώπισης από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα

H συρροή περιστατικών ελονοσίας (Plasmodium vivax) στην Ελλάδα, σε κάτοικους χωρίς ιστορικό ταξιδιού το 2011, οδήγησε στην απόφαση μιας ολοκληρωμένης ανταπόκρισης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Μετά την επανεμφάνιση αυτής της «ξεχασμένης» εδώ και 40 χρόνια ασθένειας στην Ελλάδα, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα άρχισαν να υποστηρίζουν το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) με στόχο την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου δράσης για την αντιμετώπιση της ελονοσίας.

Επίσης, οι ομάδες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Σπάρτη και στον Έβρο σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ και τις τοπικές αρχές έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν προγράμματα συμβάλλοντας στην πρόληψη, την επιδημιολογική επιτήρηση, την κλινική διαχείριση, την εργαστηριακή διάγνωση και τον έλεγχο των φορέων της νόσου.