Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Μυστηριώδεις μοβ σφαίρες βρέθηκαν στην έρημο της Αριζόνα


Χιλιάδες μικροσκοπικές μωβ σφαίρες που μοιάζουν αρκετά με ζελέ βρέθηκαν στην έρημο της Αριζόνα.Ήταν υγρές και ημιδιαφανείς, και ο σωρός ήταν εντελώς απομονωμένος. Είναι απλά ένα από εκείνα τα πράγματα που δεν έχετε δει ποτέ πριν.
Το κανάλι KGUN-9 πήρε εικόνες από τις σφαίρες, με την ελπίδα ότι θα μπορούσε να βρει κάποιες απαντήσεις.

ΠΗΓΗ : www.apocalypsejohn.com

Για  την προσπάθεια  μας ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε. 


 

ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ «HELLENIC NEXUS» (τ. 71, Φεβρουάριος 2013)!


ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ  ΜΕ ΘΕΜΑ :

 
• Υπόθεση «Αιθαλομίχλη»
Αλήθειες και Ψέματα
του Χρήστου Κασταμονίτη

 
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΤΕΥΧΟΥΣ:

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Ευρωπαϊκό δικαστήριο δικαίωσε την Ισλανδία για την χρεοκοπία της Icesave








Η Ισλανδία είχε το δικαίωμα, όταν οι τράπεζές της κατέρρευσαν τον Οκτώβριο του 2008, να αρνηθεί να αποζημιώσει τους ξένους αποταμιευτές, αποφάνθηκε σήμερα το δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Ανταλλαγών (AELE). Το δικαστήριο απέρριψε τα επιχειρήματα που παρουσίασαν η Βρετανία και η Ολλανδία, αναφέρεται στη σχετική δικαστική απόφαση.

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Μια κατάρα 1700ετών... Γραμμένη στα αρχαία ελληνικά!!!


Κάτι πολύ κακό φαίνεται ότι είχε κάνει στη ζωή του ο μανάβης Βαβυλάς, που ζούσε στην αρχαία Αντιόχεια πριν από 1.700 χρόνια. 

Διαφορετικά δεν εξηγείται η βαριά κατάρα που του απηύθυνε κάποιος άγνωστος σε μας, πιθανόν ανταγωνιστής του: «Ιαώ που αστράφτεις και βροντάς, χτύπα και αλυσόδεσε τον οπωροπώλη Βαβυλά, που τον γέννησε μήτρα μιαρή, η Διονυσία (Ησυχία τη λένε άλλοι) και ζει κοντά στα μέρη των Μυγδόνων.:

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Νουριέλ Ρουμπινί: Έκανα λάθος με την πρόβλεψη για «Grexit»


 



Ο οικονομολόγος, κ. Νουριέλ Ρουμπινί,  ή αλλιώς ο «προφήτης της κρίσης», αλλά και ο «Δρ.Συμφορά» -γιατί θεωρείται ο πρώτος που είχε προβλέψει την αμερικανική κρίση του 2006- με νέες του δηλώσεις εξηγεί στο «Der Spiegel», γιατί έπεσε έξω στην πρόβλεψη ότι η Ελλάδα θα φύγει από το ευρώ.

Θυμίζουμε πως μόλις πέρυσι κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, ο κ. Ρουμπινί είχε προβλέψει ότι «η Ελλάδα θα αποχωρήσει από το ευρώ μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες». Είναι φανερό ότι η πρόβλεψή του δεν έχει επαληθευθεί.

Σε συνέντευξή του προς την διαδικτυακή έκδοση του γνωστού γερμανικού περιοδικού ο Ρουμπινί ερωτάται: πού οφείλεται το γεγονός ότι ο «προφήτης της κρίσης» διαψεύδεται; 

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Παράξενα Νομίσματα από όλο τον κόσμο

Διαβάστε τον άρθρο μου για τα παράξενα νομίσματα από όλο τον κόσμο που κυκλοφόρησε με τα φαινόμενα της 19/1/2013. Κάντε κλικ στις φωτογραφίες , σωστέ της στο pc σας και μετά μεγεθύνετε της.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗΣ

Για  την προσπάθεια  μας ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε. 




Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΤΟ



          Είχαν περάσει πολλά λεφτά από τα χέρια του ήρωα μας. Δεν ήταν πλούσιος αλλά στις λεγόμενες χρυσές εποχές με κάτι δουλιτσες εκτός δουλειας είχε κάνει το κομπόδεμα του. Και περνούσε καλά.Το σπουδαιότερο από όλα ήταν ότι ήξερε ,γνώριζε ότι θα έρθουν εποχές δύσκολες , πολύ δύσκολες , παρακμιακες.
         Τα είχε υπολογίσει όλα, είχε βγάλει νόμιμα λεφτά σε 3 διαφορετικές χώρες. Μια σε κάθε Ήπειρο. Είχε αγοράσει δυο διαμερίσματα , ένα σε κάθε μεριά του Ατλαντικού . Είχε κάνει σαν το 
βλάκα φορολογική δήλωση και είχε κανονίσει μέχρι "δυο χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες"
όπως έλεγε να πληρώσει τα πάντα. Είχε δεχθεί και δυο έλεγχους από το Σ.Δ.Ο.Ε και γέλασε κάθε φορά που οι "ελεγχτες" όπως τους έλεγε έφευγαν "αφραγκοαπρακτοι" γιατί ήταν σε όλα νόμιμος.

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Το Curiosity βρήκε νέες γεωλογικές ενδείξεις νερού στον Άρη






Το ρομποτικό όχημα - εργαστήριο «Curiosity» της NASA, εισήλθε σε μια νέα περιοχή του κρατήρα Γκέιλ του Άρη, όπου ανακάλυψε νέες ενδείξεις ότι κάποτε υπήρχε νερό και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες. Το ρόβερ εντόπισε στο έδαφος φλέβες πετρωμάτων γεμάτες ορυκτά και σφαιρίδια (πιθανώς από ένυδρο θειικό ασβέστιο ή γύψο), που στη Γη σχηματίζονται με την κυκλοφορία του νερού μέσα από τις ρωγμές των βράχων.Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι κάποτε ο πυθμένας του κρατήρα ήταν καλυμμένος με νερό. Ο επικεφαλής επιστήμονας της αποστολής Τζον Γκρότζινγκερ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι το ρόβερ πέτυχε το «τζακπότ».

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΦΕΚ με έδρα το... Βερολίνο!


Τελικά όλα μπορούν να συμβούν σε αυτή την χώρα. Ακόμα και η υπογραφή προεδρικών διαταγμάτων από το εξωτερικό. Αυτό ακριβώς έγινε σε προεδρικό διάταγμα που υπογράφεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τρεις συναρμόδιους υπουργούς, αφού ως τόπος υπογραφής αναγράφεται το Βερολίνο και όχι η Αθήνα!
Σημειώνεται ότι τότε ο κ. Παπούλιας βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη στο Βερολίνο, παρ'όλα αυτά προφανώς έκανε ένα ... "διάλειμμα" για να υπογράφει το συγκεκριμένο ΦΕΚ για τους ψυκτικούς!

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Ούτε το 2029 ούτε το 2036 δεν θα συντριβεί στη Γη ο Άποφις

Οι νέοι υπολογισμοί που έγιναν από τους αστρονόμους της NASA, μετά το προχθεσινό πέρασμα του δυνητικά επικίνδυνου αστεροειδούς Άποφι από τη γειτονιά της Γης, ουσιαστικά εκμηδενίζουν πλέον τις πιθανότητες να πέσει πάνω στον πλανήτη μας το 2036, καθώς είναι μικρότερες από μία στο εκατομμύριο.

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Έρχεται το νέο 5ευρω

Αλλάζει λίγο το χρώμα, αλλά και το υδατογράφημα. Το νέο χαρτονόμισμα των πέντε ευρώ που θα κυκλοφορήσει έρχεται την άνοιξη. Το χαρτονόμισμα αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα από την ΕΚΤ και τον Μάριο Ντράγκι

Το νέο πεντάευρω μας έρχεται τον Μάιο. Οι βασική αλλαγή που θα είναι εύκολα αντιλυπτή θα είναι στο χρώμα του αριθμού 5 που θα έχει πλέον σμαραγδί χρώμα, προς το πράσινο δηλαδή και όχι προς το μπλε που είναι σήμερα.




Άλλη βασικότατη αλλαγή είναι στο ολόγραμμα και στο υδατογράφημα όπου θα υπάρχει το “πορτραίτο” της Ευρώπης.
ΠΗΓΗ : www.newsit.gr

Για  την προσπάθεια  μας ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε. 



Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Τα διαιτητικά αναψυκτικά συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης


Η κατανάλωση αναψυκτικών, ιδίως διαιτητικών, που περιέχουν τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης στους ενήλικες, ενώ αντίθετα η κατανάλωση καφέ με ελαφρώς μειωμένο κίνδυνο, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη αμερικανική επιστημονική έρευνα. Ακόμα και η κατανάλωση διαιτητικών φρουτοχυμών με τεχνητές γλυκαντικές ουσίες φαίνεται να αυξάνει τον κίνδυνο κατάθλιψης, σύμφωνα με την επίμαχη μελέτη.

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Στα 17 δισεκατομμύρια υπολογίζονται οι εξωπλανήτες σαν τη Γη




Τουλάχιστον ένα στα έξι άστρα του γαλαξία μας (ποσοστό 17%) διαθέτει σε τροχιά γύρω του ένα πλανήτη με μέγεθος παρόμοιο με αυτό της Γης, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις των αστρονόμων. Αυτές προέκυψαν από την ανάλυση των έως τώρα δεδομένων για την αναζήτηση εξωπλανητών από το διαστημικό τηλεσκόπιο «Κέπλερ» της NASA, το οποίο από το 2009 μελετά εξονυχιστικά περίπου 150.000 άστρα σε μια περιοχή του ουρανού στον αστερισμό του Κύκνου. Με δεδομένο ότι ο γαλαξίας μας έχει γύρω στα 100 δισεκατομμύρια άστρα, ο συνολικός αριθμός εξωπλανητών σαν τη Γη φθάνει τουλάχιστον τα 17 δισεκατομμύρια!

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

ΕΙΝΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΙΝΣΤΑΜΠΟΥΛ



Η πόλη ονομαζόταν από την ίδρυσή της το 658/7 π.Χ. έως και το 330 μ.Χ. Βυζάντιο. Το 196 μ.Χ και για σύντομο χρονικό διάστημα, έλαβε επίσης την ονομασία Augusta Antonina από τον αυτοκράτορα Σεπτίμιο Σεβήρο, προς τιμή του γιου του Αντωνίου. Ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Α΄, στα εγκαίνιά της το 330, την μετονόμασε Nova Roma (ελλ. Νέα Ρώμη), όνομα που όμως δεν επικράτησε, καθώς η πόλη έγινε γρήγορα γνωστή ως Κωνσταντινούπολη (=πόλη του Κωνσταντίνου), από το όνομα του ιδρυτή της.Όπως παραδίδει ο ιστορικός Σωκράτης, στην Εκκλησιαστική Ιστορία, η ονομασία Νέα Ρώμη κατοχυρώθηκε δια νόμου και φαίνεται πως απηχούσε ένα ρητορικό παραλληλισμό μεταξύ Ρώμης και Κωνσταντινούπολης.Άλλες ονομασίες που της αποδόθηκαν είναι «Βασιλεύουσα», «Βασιλίς των πόλεων», «Μεγαλόπολις» και «Επτάλοφος», ενώ αναφορά γίνεται και στο όνομα «Ανθούσα» [Florentia].

Hugo Chavez is Dead ?


 

 Τα τελευταια 30 λεπτα εχουν πυκνωσει οι πληροφοριες οτι o ΟΥΓΚΟ ΤΣΑΒΕΣ ειναι νεκρος... 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗΣ

Για  την προσπάθεια  μας ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε. 

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

ALAPIS - Ο δικηγόρος Χρήστος Μανέας τέως Μέγας Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας για 18 μέρες..

Τη νεα σύνθεση του Δ.Σ. ανακοίνωσε η Alapis. Συγκεριμένα:
α. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας στην συνεδρίαση της από 29.03.2012 που έλαβε χώρα στις 17.00 μ.μ. προς αντικατάσταση των μελών του ΔΣ Νικόλαου Καραντάνη, που απεβίωσε και του κ. Νικόλαου Μουρκογιάννη που υπέβαλε την παραίτησή του από μέλος του ΔΣ, εξέλεξε δύο νέα μέλη, τους κ.κ. Χρήστο Μανέα του Ανδρέα και Γεράσιμο Παρτίδα του Ζησίμου και στη συνέχεια ανασυγκροτήθηκε σε Σώμα ως εξής:
1. Αριστοτέλης Χαραλαμπάκης του Ιωάννου, Πρόεδρος μη εκτελεστικό μέλος.
2. Κωνσταντίνος Αλατζάς του Γεωργίου, Αντιπρόεδρος, εκτελεστικό μέλος
3. Γεράσιμος Παρτίδας του Ζησίμου, Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος.
4. Χρήστος Μανέας του Ανδρέα, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
5. Ευρυδίκη  Γεωργακάκη του Κίμωνα, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.
Η θητεία του ανωτέρω Διοικητικού Συμβουλίου λήγει την 10.05.2012, δυνάμενη να παραταθεί μέχρι την πρώτη Τακτική Γενική Συνέλευση μετά τη λήξη της θητείας του. Το εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος κος Γεράσιμος Παρτίδας, εκπροσωπεί και δεσμεύει την Εταιρεία υπογράφων υπό την εταιρική επωνυμία.

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Ο Κομήτης του Αιώνα θα φωτίσει την Γη πιο πολύ κι απ το φεγγάρι!



Τον ονόμασαν "Ο Κομήτης του Αιώνα"

 και είναι πολύ πιθανόν να τον δούμε όταν θα κάνει το περασμά του από τον πλανήτη μας και να μείνουμε με το στόμα ανοιχτό αφού θα είναι πιο λαμπρός από την πιο λαμπερή πανσέληνο!
O κομήτης ISON θα δώσει για μας τους γήινους ένα μοναδικό σόου σύμφωνα με τους αστρονόμους. Τον εντόπισαν πρόσφατα και θα περάσει 1,9 εκατομμύρια χιλιόμετρα από το κέντρο του Ήλιου στις 28 Νοεμβρίου του 2013!