Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Μετεωρίτης εξερράγη πάνω από την Καλιφόρνια



Την Κυριακή το πρωί, 22 Απριλίου, ακριβώς όπως η βροχή μετεωριτών εξελίσσονταν, μια εντυπωσιακή βολίδα εξερράγη πάνω από τη Σιέρα Νεβάδα οροσειρά της Καλιφόρνια. Η δυνατή έκρηξη ταρακούνησε τα σπίτια από την...κεντρική Καλιφόρνια στο Ρίνο, Νεβάδα, και πέρα. Σύμφωνα με τον Bill Cooke, επικεφαλής του Γραφείου μετεώρων Envronment της NASA, η πηγή της έκρηξης ήταν ένας μετεωρίτης στο μέγεθος ενός μίνι βαν.

"Η Ελισάβετ Silber από το Πανεπιστήμιο αναζητούσε υπόηχων σήματα από την έκρηξη», λέει ο Cooke. "Αυτό είναι πολύ πιθανό γιατί υπόηχοι ήχοι χαμηλής συχνότητας μπορούν να ταξιδέψουν μεγάλες αποστάσεις. Υπήρξαν ισχυρές ενδείξεις σε 2 σταθμούς, επιτρέποντας ένα τριγωνισμό της πηγής ενέργειας στην 37.6N, 120.5W. Αυτό χαρακτηρίζεται από μια κίτρινη σημαία στον παρακάτω χάρτη."





"Η ενέργεια που εκτιμάται σε ένα επιβλητικό 3,8 χιλιάδες τόνους ΤΝΤ (περίπου το ένα τέταρτο της ενέργειας της βόμβας που "έπεσε στη Χιροσίμα), οπότε αυτό ήταν ένα μεγάλο γεγονός», συνεχίζει. "Δεν λέω ότι υπήρξε έκρηξη 3,8 κιλοτόνων στο έδαφος στην Καλιφόρνια. Λέω ότι ο μετεωρίτης κατείχε αυτό το ποσό της ενέργειας πριν διαλύθηκε στην ατμόσφαιρα. [Ο χάρτης] παρουσιάζει τη θέση της ατμοσφαιρικής διάλυσης,και δεν επηρεάζει το έδαφος. "

"Το γεγονός ότι τα ηχητικά φράγματα ακούστηκαν δείχνει ότι αυτός ο μετεωρίτης είχε διεισδύσει πολύ χαμηλά στην ατμόσφαιρα, πράγμα που συνεπάγεται μια ταχύτητα μικρότερη από 15 km / s (33500 μίλια/ώρα). Υποθέτοντας αυτή την τιμή για την ταχύτητα, έχω μια μάζα για το μετεωρίτη περίπου 70 μετρικούς τόνους,και περαιτέρω εικασία στην πυκνότητα των 3 γραμμάρια ανά κυβικό εκατοστό (για στερεό βράχο), μπορώ να υπολογίσω το μέγεθος περίπου 3-4 μέτρων, ή περίπου το μέγεθος ενός μίνι βαν. "
"Αυτό πιθανότατα ήταν ένα σποραδικό μετέωρο."
ΠΗΓΗ : apocalypsejohn.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: