Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

13,5 εκατ. δολ.για πίνακα του Πικάσο από τη συλλογή Εμπειρίκου


Έναντι 13,5 εκατομμυρίων δολαρίων, ποσό που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, δημοπρατήθηκε στις 10 Νοεμβρίου από τον οίκο Sotheby's στη Νέα Υόρκη ο πίνακας του Πάμπλο Πικάσο «Ο Βιασμός» (Le Viol).


Στη δημοπρασία, η οποία είχε μετατεθεί χρονικά από τις 5 Νοεμβρίου εξαιτίας του τυφώνα Σάντυ, συμμετείχαν συνολικά τρία έργα από την περίφημη συλλογή του Γιώργου Εμπειρίκου.
Το έργο του Πικάσο - με αρχική τιμή 4 - 6 εκατομμύρια δολάρια, προερχόμενο από τη συλλογή του Έλληνα εφοπλιστή- αποτυπώνει τη φρίκη που έζησαν τα θύματα των ναζιστών. Τα στοιχεία του πλειοδότη δεν έγιναν γνωστά.
Από τη συλλογή Εμπειρίκου δημοπρατήθηκαν ακόμα δύο έργα. Πρόκειται για το γλυπτό του Χένρι Μουρ «Two Pieces Reclining Figure No.1», που πωλήθηκε έναντι 4.674.500 δολαρίων, και για τον πίνακα του Σεζάν «Η γυναίκα με την ερμίνα σύμφωνα με τον Γκρέκο» (τιμή εκτίμησης 5 - 7 εκατομμύρια δολάρια), που δεν βρήκε αγοραστή. 
ΠΗΓΗ : ΑΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

«Οι χαρτοπαίχτες» του Σεζάν ο πιο ακριβοπληρωμένος πίνακας ζωγραφικής

Για  την προσπάθεια  μας ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε.

1 σχόλιο:

bilsot είπε...

Ο πίνακας απεικονίζει ...τα νέα μέτρα που υπογράφηκαν ( την υπογραφή τους και την... δεν πρόσεξαν πού την έβαλαν), με το συμπάθειο , πάντοτε.....