Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Τα 7 Chakras και τα ορυκτα τους...(Α ΜΕΡΟΣ)







Σχεδόν όλοι γνωρίζουμε για τα λεγόμενα chakras τα όποια βρίσκονται σε διάφορα σημεία στο σώμα μας,. άλλα μικρά και άλλα μεγάλα.
Κανάλια ενέργειας που δίνουν την αίσθηση  ενεργειακής δίνης προς και από το σώμα....
Τα 7 μεγαλύτερα και ποιο βασικά είναι σε ευθεία γραμμή  η οποία αρχίζει από την  βάση της σπονδυλικής μας στήλης που είναι και το πρώτο chakras  έως το έβδομο μέχρι και στην κορυφή του κεφαλιού μας .
Παρακάτω λοιπόν θα δούμε τα ανάλογα ορυκτά σε αυτά , κέντρα ,καθώς το χρώμα του καθενός και της ιδιότητες που κατέχουν.


Πρώτο chakras ....Βρίσκεται στην βάση της σπονδυλικής μας στήλης και έχει χρώμα κόκκινο,έχει να κάνει με τις ρίζες του ατόμου,την ζωτική του ενέργεια, την σταθερότητα του και την αίσθηση της ασφάλειας.Ο γρανατης είναι ιδανικός ! έχει όλες τις παραπάνω ιδιότητες και έτσι μπορεί να βοηθήσει ευεργετικά!

Δεύτερο chakras....Βρίσκεται στο ιερό οστό ,το υπολογίζουμε ότι βρίσκεται δυο δάχτυλα κάτω από τον ομφαλό μας,έχει ένα υπέροχο πορτοκάλι χρώμα και από εδώ πηγάζει,η δημιουργικότητα,η θεραπεία,η σεξουαλικότητα,η δυνατότητα αναπαραγωγής και το συναίσθημα.
 Εδώ ταιριάζει απίστευτα ο  Σαρδιος η αλλιώς το Καρνεολιο ,ιδιαίτερα θρεπτικό ορυκτό  για αυτό το σημείο!

Τρίτο chakras....Βρίσκεται στο ηλιακό μας πλέγμα το όποιο βρίσκεται κάτω από το στερνό μας ,έχει κίτρινο αυτοκρατορικό χρώμα  και μας δίνει την ικανότητα νόησης της φιλοδοξίας,  της προσωπικής δύναμης και την αίσθηση προστασίας.
Εδώ έχουμε τον Κιτρινη κυρίαρχο  είναι ο απολυτός σύμμαχος του!

Τέταρτο chakras....Της καρδίας ...βρίσκεται στο κέντρο του θώρακα έχει πράσινο σμαράγδι χρώμα η ροζ,εδώ έχουμε την φωλιά της αγάπης, της συμπόνιας  και της συναισθηματικής ισορροπίας.
Το Σμαράγδι  είναι το αγαπημένο του άλλα υπέροχος βοηθός και η Τουρμαλινη καρπουζακι!

 ΠΕΡΣΑ ΜΙΧΑΛΑΤΟΥ
Το παρόν άρθρο αποτελεί το πρώτο μερος . Θα ακολουθήσει και δεύτερο μέρος.

1 σχόλιο:

miss_ingenieria είπε...

Το σημαντικότερο όμως 'chakra' είναι το ...CORE chakra :P ΑΙΚ.Κ.