Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Τα άγνωστα πειράματα Τηλεπάθειας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, το 1928

Στο τελευταίο διεθνές συνέδριο του Μεταψυχικού Ινστιτούτου των Παρισίων, ανακοινώθηκε η επιτυχής έκβαση των άγνωστων πειραμάτων τηλεπαθητικής μεταβίβασης της σκέψης μεταξύ της γαλλικής πρωτεύουσας και της Νέας Υόρκης, από Γάλλους και Αμερικανούς επιστήμονες.
Ο Έλληνας αντιπρόσωπος στο διεθνές αυτό συνέδριο και Πρόεδρος της Εταιρίας Ψυχικών Ερευνών, Άγγελος Τανάγρας, πρότεινε στους συμμετέχοντες να διεξαχθούν παρόμοια πειράματα μεταξύ Παρισίων και Αθηνών κι έτσι, τέθηκαν οι βάσεις της συνεργασίας τους.


Άγγελος Τανάγρας (07/03/1877 - 05/02/1971)
Άγγελος Τανάγρας (07/03/1877 – 05/02/1971)
Επομένως, στις 23 Ιανουαρίου του 1928 πραγματοποιήθηκε τελικά η πολυαναμενόμενη πρώτη απόπειρα στην οικία του Γενικού Γραμματέα της Εταιρίας Ψυχικών Ερευνών, του νευρολόγου Μιλτιάδη Βλαστού. Επίσης, συμμετείχαν πολλοί καθηγητές Πανεπιστημίου, επιφανείς ιατροί και τα γνωστά μέντιουμ της εποχής, Κωνσταντία Νικολαΐδου και Ελπινίκη.
Οι παρευρισκόμενοι έστειλαν πρώτον ως πομπό δύο ορισμένα ερυθρά ερυθρά σχήματα πάνω σε λευκό πλαίσιο και κατόπιν, αφού υπνωτίστηκαν τα δύο μέντιουμ, έγινε προσπάθεια να χρησιμεύσουν ως δέκτες των τηλεπαθητικών μηνυμάτων από τη Γαλλία.

Τα σχέδια που χρησιμοποιήθηκαν στα πειράματα Τηλεπάθειας, ανάμεσα στην Αθήνα και το Παρίσι
Τα σχέδια που χρησιμοποιήθηκαν στα πειράματα Τηλεπάθειας, ανάμεσα στην Αθήνα και το Παρίσι
Τα αποτελέσματα των πειραμάτων ταχυδρομήθηκαν αμέσως μετά τη λήξη του πειράματος από τον ίδιο τον Άγγελο Τανάγρα, όπως ακριβώς έπραξαν και από το Μεταψυχικό Ινστιτούτο στο Παρίσι και υπήρξαν απολύτως καταπληκτικά.
Οι πομποί και οι δέκτες ανάμεσα στις δύο χώρες είχαν κατορθώσει να επικοινωνήσουν τηλεπαθητικά μεταξύ τους, με τη μόνη διαφορά ότι τα συγκεκριμένα σχέδια που αποτύπωσαν τα μέντιουμ στο χαρτί, ήταν ελαφρώς μικρότερων διαστάσεων.

Σχέδιο που μεταδόθηκε τηλεπαθητικά από την Αθήνα στο Παρίσι
Σχέδιο που μεταδόθηκε τηλεπαθητικά από την Αθήνα στο Παρίσι
Έτσι, αποφασίστηκε, μετά τις πρώτες επιτυχημένες απόπειρες, να συνεχιστούν τα πειράματα τακτικά, σε εβδομαδιαία βάση.
Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΣΚΡΙΠ”, στις 24/01/1928…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΣΚΡΙΠ", στις 24/01/1928
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΣΚΡΙΠ”, στις 24/01/1928
ΠΗΓΗ https://strangepress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: