Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Αστρονόμοι Έψαχναν για τον Νιμπίρου όταν Βρήκαν Παράξενα Αντικείμενα στον Πλανήτη Δία !!!

Η ύπαρξη ενός ακόμα ουράνιου σώματος στα βάθη του ηλιακού μας συστήματος έχει βάλει «φτερά στα πόδια των αστρονόμων» που με κάθε τρόπο προσπαθούν να εντοπίσουν τον λεγόμενο στις μέρες μας «9ο Πλανήτη«, ή αλλιώς «Πλανήτη Χ», ο οποίος ωστόσο ταυτίζεται από τον περισσότερο κόσμο με τον Νιμπίρου...

Όπως αναφέρει η βρετανική dailymail.co.uk, καθώς οι αστρονόμοι είχαν στρέψει τα τηλεσκόπιά τους εκεί που υπολογίζεται μαθηματικά ότι θα πρέπει να βρίσκεται ο αόρατος, προς το παρόν, επί πλέον πλανήτης, πέρα ​​από τον Πλούτωνα, «σκόνταψαν» τυχαία σε μικρά αντικείμενα που περιφέρονται γύρω από τον Δία, τα οποία δεν είχαν παρατηρήσει άλλη φορά.
Οι αστρονόμοι είπαν ότι πρόκειται για διαστημικούς βράχους που δημιουργήθηκαν από τρία μεγαλύτερα σώματα που κάποτε περιστρέφονταν γύρω από τον πλανήτη αλλά καταστράφηκαν από συγκρούσεις με αστεροειδείς και διαλύθηκαν σε μικρότερα.

Με την ανακάλυψη αυτή, το σύνολο των φεγγαριών σε τροχιά γύρω από τον γίγαντα του ηλιακού μας συστήματος, ανεβαίνει στον επιβλητικό αριθμό των 79, δηλαδή 17 περισσότερα από τον Κρόνο. Ωστόσο, υπάρχει κάτι μυστηριώδες στην όλη υπόθεση.

Οι ερευνητές, από το Ινστιτούτο Επιστήμης Carnegie στην Ουάσινγκτον, διέκριναν πως ένας από τους 12 νέους δορυφόρους είναι λίγο «περίεργος», καθώς έχει μια τόσο μοναδική τροχιά που κινδυνεύει να καταρρεύσει στα άλλα φεγγάρια οπότε ενδεχομένως να δημιουργηθεί μια κοσμική σύγκρουση που θα μπορούσε να εκτινάξει τους διαστημικούς βράχους.

Ο ηγέτης της ομάδας, Dr Scott Sheppard, δήλωσε: «Είναι μια αλήθεια. Έχει μια τροχιά όπως κανένα άλλο γνωστό φεγγάρι. Είναι επίσης το μικρότερο γνωστό φεγγάρι του Δία, με λιγότερο από ένα χιλιόμετρο σε διάμετρο».

Επιπλέον, έντεκα από τα δώδεκα νέα ευρήματα είναι «φυσιολογικά» φεγγάρια, με εννέα από αυτά να είναι οπισθόδρομα, που σημαίνει ότι κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση από την περιστροφή του Δία.

Διαβάζοντας στα σχόλια του άρθρου της dailymail, βγαίνει μία αμφιβολία των αναγνωστών που συνοψίζονται στην εξής παρατήρηση: τα τηλεσκόπια που χρησιμοποιούμε είναι τόσο δυνατά και ικανά που μπορούν και ανιχνεύουν τα πέρατα του διαστήματος σε σημείο που είναι σε θέση να «δουν» λίγο πριν το λεγόμενο Big Bang… πως είναι δυνατόν να ανακάλυψαν μόλις τώρα 12 επιπλέον φεγγάρια στον Δία; Έτσι, αυθόρμητα δημιουργείται μία υπόνοια ότι, ίσως, ανακάλυψαν «κάτι άλλο» από αυτά που λένε.

Αστρονόμοι Έψαχναν για τον Νιμπίρου όταν Βρήκαν Παράξενα Αντικείμενα στον Πλανήτη Δία !!!

Όπως και να έχει, η αρχική ανακάλυψη των περισσότερων νέων φεγγαριών πραγματοποιήθηκε στο τεσσάρων μέτρων τηλεσκόπιο Blanco στο Cerro Tololo Inter-American στη Χιλή που χειρίζεται το Εθνικό Οπτικό Αστρονομικό Παρατηρητήριο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Διάφορα άλλα τηλεσκόπια χρησιμοποιήθηκαν για να επιβεβαιώσουν τα ευρήματα, όπως το τηλεσκόπιο Magellan 6,5 μέτρων στο Παρατηρητήριο της Carnegie Las Campanas, επίσης στη Χιλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: