Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ TASSIMO. ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΝΗΛΙΚΟ ΝΑ ΠΙΝΕΙ ΚΑΦΕ


Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο – διαφήμιση που παίζει στην Ελληνική τηλεόραση ο ανήλικος δεν πίνει γάλα άλλα το ρόφημά του είναι σε φλιτζανάκι του καφέ.
Σε αντίθεση με την ίδια ακριβώς διαφήμιση που παίζει στο εξωτερικό το φλιτζανάκι του ανήλικου χαρακτηρίζει ξεκάθαρα ότι το ρόφημά του είναι γάλα.
Δείτε τα δυο βίντεο και θα καταλάβετε.
Παρακαλούμε τους αρμοδίους να λάβουν υπ΄όψιν τους την παραπάνω παρατήρηση.

Το βίντεο που προβάλλεται στην Ελληνική τηλεόραση


Το βίντεο που προβάλλεται στις ξένες χώρες 


ΠΗΓΗ :http://www.votegreece.gr 
Για  την προσπάθεια  μας ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε. 

Ανακάλυψη-παγκόσμιο πολιτιστικό γεγονός στην Κρήτη

  • 134



 Ανακάλυψη παγκόσμιο πολιτιστικό γεγονός στην Κρήτη
Παγκόσμιο πολιτιστικό γεγονός αποτελεί η ανακάλυψη της Αριστοτελικής Σχολής Φιλοσοφίας στην Κρήτη την περίοδο της Ενετοκρατίας, την οποία είχε δημιουργήσει ο ιερωμένος φιλόσοφος Ιωσήφ Φιλάγρης και εντοπίστηκε στο όρος Αστερούσια στην κορυφή του Κόφινα, νότια του Νομού Ηρακλείου, περίπου στα χίλια υψόμετρο, κοντά στο χωριό Καπετανιανά, στην τοποθεσία Λουσούδι.
Η Σχολή, που λειτουργούσε δίπλα στο Μετόχι των Τριών Ιεραρχών το οποίο ανήκει στη Μονή Κουδουμά, αποτελούσε κέντρο πνευματικής και πολιτικής αντίστασης στα πρώτα σκληρά χρόνια της Ενετοκρατίας, όταν οι κατακτητές απέκοψαν την Κρήτη από το Βυζάντιο, ήθελαν βιαίως να την εκλατινίσουν με την κατάργηση της ελληνικής γλώσσας, της εκπαίδευσης και της Ορθόδοξης Εκκλησίας, που είχε αποτέλεσμα τις διαρκείς επαναστάσεις και εξεγέρσεις των Κρητών μέχρι που ενσωμάτωσαν τους Ενετούς κατακτητές.
Το μείζον θέμα για την ελληνική ιστορία, αλλά και για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά είναι πως ο Ιωσήφ Φιλάγρης, μετά τους διωγμούς που εξαπέλυσαν οι Βενετοί, έφυγε από το Ηράκλειο, πήγε στα απρόσιτα Αστερούσια και δημιούργησε μία Σχολή Φιλοσοφίας, που δίδασκε Φιλοσοφία, Αστρονομία, Γραμματική, Θεολογία και Ιατρική.
Ταυτόχρονα όμως είχε στήσει και ένα εξελιγμένο εργαστήριο αντιγραφής αρχαίων κειμένων, ο ίδιος ήταν αριστοτελικός φιλόσοφος με σπουδές στο Πανδιδακτήριο της Κωνσταντινούπολης και αντέγραφε η ομάδα του αρχαία κείμενα, την εργασία των οποίων επόπτευε ο ίδιος και έκανε τα σχόλια πλαγίως των κειμένων. Τα κείμενα αυτά, εκτός από την Κρήτη και την Κωνσταντινούπολη, ταξίδευαν στην Ευρώπη, συμβάλλοντας στη διάσωση και διάχυση της αρχαίας ελληνικής σκέψης, που υπήρξε το εφαλτήριο της Αναγέννησης και του Διαφωτισμού. Στη χειμαζόμενη σήμερα Ευρώπη από τα έγκατα της ελληνικής γης φυτρώνει η ελπίδα του πνεύματος και της αντίστασης.
Ο Αριστοτέλης θέτει το ζήτημα της άμεσης δημοκρατίας, της πολιτικής ισότητας, της απελευθέρωσης των δούλων για πρώτη φορά παγκοσμίως, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ελευθερίας, μαζί με τις επιστημονικές μεθόδους ανάλυσης των κοινωνικών και επιστημονικών φαινομένων στις θετικές επιστήμες. Μάλιστα, κώδικες των αντιγράφων του Φιλάγρη έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής στην Εθνική Βιβλιοθήκη του Λονδίνου, των Παρισίων, της Βιέννης και του Βουκουρεστίου.
Η ανακάλυψη έγινε πριν από μερικές ημέρες από τον ομότιμο καθηγητή της Βυζαντινής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Αθανάσιο Παλιούρα. Ηδη προγραμματίζεται για το επόμενο διάστημα εκτεταμένη ανασκαφή για να έρθει στην επιφάνεια όλο το κτηριακό συγκρότημα της Σχολής Φιλοσοφίας και του μοναστηριακού συμπλέγματος.
Κύριε Παλιούρα, πού ακριβώς εντοπίσατε τη Σχολή Φιλοσοφίας του Φιλάγρη;
«Στη Νότια Κρήτη, στο ιστορικό βουνό των Αστερουσίων, με τα πολλά μοναστήρια, τους βυζαντινούς ναούς και τον φημισμένο σπηλαιώδη ασκητισμό, ανάμεσα στην κορφή του Κόφινα και στο αγέρωχο χωριό των Καπετανιανών, βρίσκονται μέχρι σήμερα τα απομεινάρια του μοναστηριού του Ιωσήφ Φιλάγρη. Στην περιοχή που λέγεται Λουσούδι, λόγω των νερών που διαθέτει, σε ερημική τοποθεσία προβάλλει ο ημιερειπωμένος ναΐσκος των Τριών Ιεραρχών, του 14ου αιώνα, καθολικό Μοναστηριού που ίδρυσε ο αριστοτελικός φιλόσοφος, δικαίος Ανθίμου και διδάσκαλος Κρήτης Ιωσήφ Φιλάγρης».
Ήταν τα δύσκολα χρόνια της Ενετοκρατίας για την Κρήτη. Ιδιαίτερα ο 14ος αιώνας, στον οποίο οι Βενετοί, με αλλεπάλληλες διαταγές του δόγη της Βενετίας, που εφάρμοζε κατά γράμμα ο αντίστοιχος δόγης Κρήτης, είχαν εξαπολύσει κύμα τρομοκρατίας σ’ ολόκληρο το νησί με τρεις συγκεκριμένους στόχους:
* Περιορισμό και απαγόρευση της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας, κλείσιμο των στοιχειωδών σχολείων που διατηρούσαν οι κατά τόπους ιδιωτικοί διδάσκαλοι και ιδιαίτερα τα μοναστήρια.
* Εξουθενωτική φορολογία με το φεουδαρχικό σύστημα, που διέλυε όχι μόνο την αγροτική οικονομία, αλλά εξαθλίωνε και τους κατοίκους των πόλεων, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν την ίδια εποχή δύο επαναστάσεις, μία των Καλλεργών (1365-67) και η άλλη του Αγίου Τίτου (1363-65): «Ενώθηκαν, για λόγους κοινού συμφέροντος, Βενετοί φεουδάρχες και ντόπιοι άρχοντες (Τίτος Venier και Φραγκίσκος Gradenigo), που αντιτάχθηκαν στη βενετική εξουσία, με αφορμή την επιβολή νέων φόρων για την επισκευή του λιμανιού του Χάνδακα» (Γ. Κ. Παπάζογλου, Ιωσήφ Φιλάγρης ή Φιλάγριος, ένας λόγιος Κρητικός ιερωμένος και αριστοτελικός σχολιαστής του 14ου αιώνα, Κομοτηνή 2008).
* Η βενετική εξουσία αναγνώριζε ως επίσημη εκκλησία μόνο τη Λατινική, κατάργησε τους πνευματικούς αρχηγούς της Ορθοδόξου Εκκλησίας, δηλαδή τους επισκόπους, ελέγχοντας όσο της ήταν δυνατόν τις χειροτονίες των ιερέων και αφήνοντας ασύδοτο το Βατικανό, με τα όργανα της παπικής εκκλησίας στην Κρήτη να θέλουν να υποτάξουν και να κρατούν σε διαρκή τρομοκρατία τον ορθόδοξο κλήρο του λαού εξαπολύοντας, ιδιαίτερα τον 14ο αιώνα, κύμα πρωτοφανούς προπαγάνδας και καταπίεσης και απαιτώντας να ασπασθούν το λατινικό δόγμα.
Ο Φιλάγρης πώς αντέδρασε στην καταπίεση;
«Αυτή την εποχή τοποθετείται η δράση του Ιωσήφ Φιλάγρη στην περιοχή των Αστερουσίων. Από συστατική επιστολή του μαθαίνουμε την ύπαρξη σχολείου κοντά στον Κόφινα και στη Μονή Κουδουμά. Οπως γνωρίζουμε από τις σχετικές έρευνες, τα ιερά στοιχειώδη γράμματα, τα οποία δίδασκαν και λόγιοι μοναχοί στη Μονή Κουδουμά, περιελάμβαναν ανάγνωση και γραφή. Αντίθετα, ο Φιλάγρης δίδασκε ανώτερα μαθήματα τα οποία, όπως μας διέσωσε ο κώδικας της Biblioteca Angelica αριθμ. 30 της Ρώμης, ήταν η Γραμματική, η Φιλοσοφία, η Αστρονομία, κείμενα Πατέρων, γνώμες Σοφών και Παροιμίες, δογματικά και αντιρρητικά κείμενα και στοιχεία Ιατρικής.
Είναι ενδεικτικό εξάλλου ότι ένα από τα σημαντικότερα αντιρρητικά κείμενα του Φιλάγρη, “ο κατά Λατίνων δικανικός” λόγος, όπου συστηματικά επιχειρεί την αναίρεση όλων σχεδόν των παπικών θέσεων, γράφτηκε το 1383 στο Μοναστήρι των Τριών Ιεραρχών, σύμφωνα με την πληροφορία που διασώζει ο κώδικας της Ακαδημίας του Βουκουρεστίου: “Ετελειώθη εν τη μονή των τριών μεγάλων Ιεραρχών, εν τη τοποθεσία του Λουσούδου, πλησίον του Κωφηνίου όρους, εν έτει (6891=1383) ινδ. ιά”.
Ο Φιλάγρης συνδέθηκε και συνεργάστηκε με μεγάλες προσωπικότητες της εποχής του. Πέρα από τη στενή πνευματική φιλία με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών, “πρόεδρο Κρήτης” και μάρτυρα Ανθιμο τον ομολογητή, ανέπτυξε ζωηρή επικοινωνία και με τους εκπροσώπους της αντιρρητικής θεολογίας στην Κρήτη, όπως τον σοφό λόγιο Ιωσήφ Βρυέννιο και τον λόγιο Νείλο Δαμιλά.
Στη δεύτερη πεντηκονταετία του 14ου αιώνα ταπεινοί μοναχοί στα ερημητήρια της Νότιας Κρήτης όχι μόνο δίδασκαν σε νεαρούς Κρητικούς ανώτερα μαθήματα, αλλά και σχολίαζαν τον Αριστοτέλη από το πρωτότυπο, όπως ο κωδικογράφος και αριστοτελικός φιλόσοφος Ιωσήφ Φιλάγρης».
Θα συνεχιστεί η έρευνα για τη Σχολή Φιλοσοφίας του Φιλάγρη;
«Σήμερα από το Μοναστήρι των Τριών Ιεραρχών στο Λουσούδι σώζεται μόνο ο ημιερειπωμένος ναΐσκος. Οι λόγιοι αδερφοί Γιώργης, Νίκος και Μιχάλης Σταματάκης από τα Καπετανιανά, σε συνεννόηση με τους γονείς τους, παραχώρησαν τμήμα της ιδιοκτησίας τους στην Ιερά Μονή της Παναγίας του Κουδουμά, ο δραστήριος ηγούμενος της οποίας π. Μακάριος ξεκίνησε έναν προγραμματισμένο σχεδιασμό.
«Σε συνεργασία με τη 13η ΕΒΑ του υπουργείου Πολιτισμού, σε πρώτη φάση έγινε επιφανειακός καθαρισμός, δεδομένου ότι για μακρύ χρονικό διάστημα ο τόπος, και όλη η περιοχή, ήταν βοσκότοπος.
«Ο ευρύτερος μελλοντικός προγραμματισμός προβλέπει τρεις φάσεις: α) μελέτη, έγκριση και υλοποίηση της μελέτης αναστήλωσης του ετοιμόρροπου ναού των Τριών Ιεραρχών, β) ανασκαφή όλου του χώρου και ιδιαίτερα των κτηρίων, πιθανότατα κελιών, και γ) ανάδειξη του κτηριακού συγκροτήματος που θα προκύψει από την ανασκαφή. Ενθερμος υποστηρικτής του δημιουργικού έργου, ο λόγιος οικείος μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας, αγαπητός σε όλους κύριος Μακάριος.
«Στον αποξεχασμένο και για αιώνες εγκαταλελειμμένο αυτό χώρο μεγαλούργησαν κάποτε τα ελληνικά γράμματα, η θεολογία και η φιλοσοφία, με κορυφαία προσωπικότητα τον Ιωσήφ Φιλάγρη. Χρέος όλων μας να τον αναδείξουμε».
ΠΗΓΗ : enet.gr
Για  την προσπάθεια  μας ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε. 

Πώς έκαναν «φτερά» οι πίνακες των Πικάσο και Μοντριάν από την Εθνική Πινακοθήκη

Διαρρήκτες εισέβαλαν στο κτίριο τα ξημερώματα

«Πρόβες» διάρρηξης με το σύστημα συναγερμού έκαναν οι δράστες

«Πρόβες» διάρρηξης με τον συναγερμό έκαναν οι δράστες της κλοπής τριών έργων τέχνης από την Εθνική Πινακοθήκη. Οι διαρρήκτες, οι οποίοι έκλεψαν έναν πίνακα του Πάμπλο Πικάσο, έναν πίνακα του ολλανδού ζωγράφου Πιτ Μοντριάν και ένα σχέδιο του Γουλιέλμου Κάτσια Μονκάλβο, απενεργοποιούσαν αλλεπάλληλα τον συναγερμό κατά τη διάρκεια της νύχτας, με σκοπό να παραπλανήσουν τον φύλακα. «Ανύπαρκτους» χαρακτήρισε τους κανόνες ασφαλείας της Πινακοθήκης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.


Η μεγάλη διάρρηξη αποκαλύφθηκε στις 4:30 τα ξημερώματα, όταν ενεργοποιήθηκε ο ανιχνευτής κίνησης στον χώρο των περιοδικών εκθέσεων.
Ο φύλακας της Πινακοθήκης μετέβη στον χώρο, εντόπισε έναν από τους διαρρήκτες και επιχείρησε να τον καταδιώξει, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στη συνέχεια ειδοποίησε την ιδιωτική εταιρεία φύλαξης και την Άμεση Δράση.
Η διάρρηξη ήταν άριστα οργανωμένη από τους επαγγελματίες δράστες, οι οποίοι -όπως όλα δείχνουν- γνώριζαν πολύ καλά τους χώρους της Πινακοθήκης όπου φυλάσσονταν οι πίνακες, καθώς και τα συστήματα ασφαλείας του κτιρίου.
Οι διαρρήκτες εισέβαλαν στην Πινακοθήκη αφού απενεργοποίησαν τον κεντρικό συναγερμό, και στη συνέχεια παραβίασαν την πόρτα αλουμινίου σε μπαλκόνι του κτιρίου.
Προηγουμένως, όμως, τα μέλη της συμμορίας είχαν κάνει μια σειρά από «προπαρασκευαστικές» ενέργειες, προκειμένου να παραπλανήσουν τον φύλακα. Οι διαρρήκτες έκαναν αλλεπάλληλες «πρόβες» με τον συναγερμό.
Ειδικότερα, στις 19:58 οι διαρρήκτες απενεργοποίησαν δέσμη συναγερμού και παραβίασαν την μπαλκονόπορτα, χωρίς όμως να την ανοίξουν. Όταν ήχησε ο συναγερμός και ο φύλακας έλεγξε εξωτερικά το χώρο, δεν διαπίστωσε ίχνη διάρρηξης.
Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και άλλες φορές, με τους δράστες να απενεργοποιούν δέσμες συναγερμού και τον φύλακα να σπεύδει να ελέγξει και κατόπιν να αποχωρεί, χωρίς να έχει διαπιστώσει ύποπτες κινήσεις.
Στο τελικό στάδιο της επιχείρησης, τα μέλη της συμμορίας παραβίασαν τελικά την μπαλκονόπορτα, μπήκαν στην Πινακοθήκη, μετέβησαν στον χώρο όπου φυλάσσονταν τα έργα τέχνης και έκλεψαν τους πίνακες.
Ωστόσο, αναγκάστηκαν να αφήσουν πίσω τους έναν ακόμη πίνακα του Μοντριάν όταν τους αντιλήφθηκε ο φύλακας. Τα έργα ήταν μέρος της έκθεσης «Στα άδυτα της Εθνικής Πινακοθήκης».

Παπουτσής: «Ανύπαρκτοι» οι κανόνες ασφαλείας
«Ανύπαρκτους» χαρακτήρισε τους κανόνες ασφαλείας της Εθνικής Πινακοθήκης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, έκανε λόγο για καθυστέρηση ωρών στην αντίδραση των ανθρώπων που φυλούν την Πινακοθήκη.
Όπως ανέφερε, ενημερώθηκε ότι κατά τη διάρκεια της διάρρηξης «υπήρχε μόνο ο ένας φύλακας, ο οποίος ήταν μέσα στο Μουσείο κι ότι ενώ άκουσε τέσσερις με πέντε φορές το συναγερμό να χτυπάει, ενημέρωσε την αρμόδια ιδιωτική ασφάλεια που φυλάσσει το Μουσείο και προφανώς η αντίδρασή τους ήταν πάρα πολύ καθυστερημένη».
Καταλήγοντας τόνισε ότι πρέπει να επαναπροσδιοριστούν οι όροι ασφάλειας της Εθνικής Πινακοθήκης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Την 04.30΄ ώρα περίπου σήμερα στο κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης επί της Λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου 50, άγνωστος ή άγνωστοι δράστες, αφού απενεργοποίησαν τον συναγερμό και παραβίασαν πόρτα αλουμινίου εξωτερικού χώρου (μπαλκόνι), εισήλθαν στον εσωτερικό χώρο της έκθεσης από τον οποίο αφαίρεσαν:
- Έναν πίνακα ζωγραφικής, λάδι σε μουσαμά, διαστάσεων 56 Χ 40, του Ισπανού ζωγράφου Pablo Picasso που φιλοτεχνήθηκε το έτος 1939 και απεικονίζει γυναικείο κεφάλι.
Το έργο αυτό αποτέλεσε το 1949 δωρεά του καλλιτέχνη προς τον ελληνικό λαό, σαν τιμητική προσφορά για την γενναία αντίσταση του κατά την διάρκεια της ναζιστικής κατοχής, στο πλαίσιο της δωρεάς έργων Γάλλων καλλιτεχνών.
- Έναν πίνακα ζωγραφικής, λάδι σε μουσαμά, διαστάσεων 35 Χ 44, του ολλανδού ζωγράφου Piet Mondrian που φιλοτεχνήθηκε το έτος 1905 και απεικονίζει ανεμόμυλο κατά μήκος ποταμού.
Το έργο αυτό αγοράσθηκε το 1963 από τον Αλέξανδρο Παππά και αποτέλεσε δωρεά προς την Εθνική Πινακοθήκη.
- Ένα έργο σε χαρτί, πέννα με αραιωμένη σέπια, διαστάσεων 27 Χ 16,8 του Ιταλού Guglielmo Caccia (Moncalvo) και απεικονίζει τον Άγιο Diego de Alcala σε έκσταση με την Αγία Τριάδα και τα σύμβολα του πάθους.
Το έργο απετέλεσε δωρεά το 1907 του Γρηγορίου Μαρασλή προς την Εθνική Πινακοθήκη.
Κατά το χρόνο τέλεσης της πράξης, ενεργοποιήθηκε ο ανιχνευτής κίνησης στον χώρο των περιοδικών εκθέσεων, στον οποίο έσπευσε αμέσως ο φύλακας, εντοπίζοντας ένα δράστη τον οποίο και καταδίωξε.
Κατά τη διαφυγή του, ο δράστης εγκατέλειψε στον χώρο ένα επίσης σημαντικό πίνακα του Mondrian, που απεικονίζει ένα τυπικό αγρόκτημα.
Ο χρόνος, που μεσολάβησε από την είσοδο του δράστη στο χώρο της Πινακοθήκης μέχρι την αποχώρησή του, υπολογίζεται σε επτά λεπτά περίπου.
Στη συνέχεια, ο φύλακας ενημέρωσε την ιδιωτική εταιρία διαχείρισης των ηλεκτρονικών συστημάτων συναγερμών και ενημερώθηκε το κέντρο της Άμεσης Δράσης
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, ο άγνωστος ή οι άγνωστοι δράστες, την 19.58΄ ώρα χθες (8-1-2012) απενεργοποίησαν δέσμη συναγερμού και παραβίασαν μπαλκονόπορτα, χωρίς όμως να την ανοίξουν, με αποτέλεσμα όταν ήχησε ο συναγερμός και ο φύλακας ήλεγξε εσωτερικά τον χώρο, να μην διαπιστώσει παρουσία ατόμων ή ίχνη διάρρηξης και να απενεργοποιήσει τον συναγερμό.
Στη συνέχεια και άλλες φορές ο άγνωστος δράστης ή οι δράστες, ενεργοποίησαν διαφορετικές δέσμες συναγερμού, χωρίς να εισέρχονται στον χώρο. Σε όλες τις περιπτώσεις ο φύλακας δεν διαπίστωνε παρουσία προσώπων.
Οι άγνωστοι δράστες στο τελικό στάδιο της επιχείρησης διάρρηξης, αφού άνοιξαν την πόρτα που ήδη είχαν παραβιάσει, εισήλθαν στο εσωτερικό και από τον χώρο της έκθεσης αφαίρεσαν τα έργα τέχνης, βγάζοντάς τα από τις κορνίζες τους.
Ενεργείται προανάκριση από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, εκδόθηκαν διεθνείς αναζητήσεις για τον εντοπισμό των έργων τέχνης και διενεργούνται εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.

ΠΗΓΗ : TANEA

Για  την προσπάθεια  μας ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε. 

Για 4 μήνες φτάνουν τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Τουρκίας








Ραγδαία μειώνονται τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Τουρκίας σύμφωνα με πληροφορίες από χρηματοοικονομικούς κύκλους ως αποτέλεσμα της κεντρικής Τράπεζας της χώρας να κρατήσει σταθερή την συναλλαγματική ισοτιμία του εθνικού νομίσματος η αξία του οποίου έχει υποτιμηθεί κατά 18,5 % μέσα στο 2011.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Τουρκίας στις αρχές της εβδομάδας ήταν 88,2 δισ δολάρια (69,5 δις ευρώ) τα οποία επαρκούν για την κάλυψη των εισαγωγών της χώρας για 4 μήνες. Με δεδομένο ότι αυτή την εβδομάδα δαπανήθηκαν ακόμα 3 δις δολάρια για την στήριξη της τουρκικής λίρας γίνεται αντιληπτό ότι η κατάσταση επιδεινώνεται αφού τα διαθέσιμα έφτασαν στο χαμηλότερο σημείο από τις αρχές του 2011.
Με το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών να φτάνει το 10% του ΑΕΠ δηλαδή 100 δις δολάρια (78,9 δις ευρώ) το πληθωρισμό στο 10,4% και το ΑΕΠ να αυξάνεται το 2011 κατά 8% χωρίς όμως να υπάρχουν ενδείξεις για την μελλοντική διατήρηση αυτού του ρυθμού τα στοιχεία αυτά  δείχνουν ότι τα προβλήματα έρχονται για την τουρκική οικονομία.
Το 2012 η τουρκική οικονομία θα πρέπει να δαπανήσει 130 δις δολάρια για εισαγωγές ενώ το εξωτερικό της χρέος φτάνει τα 200 δις δολάρια. Αν και η κατάσταση δεν είναι αντίστοιχη με αυτή που αντιμετωπίζει η Ουγγαρία η τουρκική οικονομία θα πρέπει να βρίσκεται υπό συνεχή εξέταση λόγω των επερχόμενων αρνητικών εξελίξεων.     
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Για  την προσπάθεια  μας ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε. 

ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΕΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ Δισπηλιό Καστοριάς - Γιούρα Αλλοννήσου

Ο προϊστορικός οικισμός του Δισπηλιού βρίσκεται στη θέση Nησί, στη νότια όχθη της λίμνης της Kαστοριάς. Εντοπίστηκε το 1932, όταν η στάθμη της λίμνης κατέβηκε, και στο σημείο που χώριζε το Nησί από την όχθη της λίμνης φάνηκαν υπολείμματα ξύλινων πασσάλων.
Oι συστηματικές ανασκαφές (1992 και εξής) αποκαλύπτουν τα λείψανα ενός εκτεταμένου λιμναίου οικισμού της Νεότερης Νεολιθικής, από τους σημαντικότερους και παλαιότερους του είδους στην Ευρώπη.
Mοναδικές πολιτιστικές πτυχές της κοινότητας του Δισπηλιού αποκαλύπτουν μια ξύλινη πινακίδα με εγχάρακτα γραμμικά στοιχεία. H πινακίδα αυτή χρονολογείται με βεβαιότητα στο 5260 προ χριστιανικής χρονολόγησης
Στη διάρκεια των ανασκαφών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο Δισπηλιό έχουν ανασυρθεί από τον βυθό χιλιάδες ευρήματα. 
Από τον δεύτερο κιόλας χρόνο της συστηματικής ανασκαφής, το 1993, βρέθηκε στον βυθό της λίμνης μια ξύλινη πινακίδα με σκαλισμένα επάνω της "σήματα", η οποία χρονολογήθηκε με τη μέθοδο C14 στα -5260 δηλαδή 7000 χρόνια πριν την εποχή μας. (Εικόνα 1).
Σχόλιο Καλόπουλου: Δηλαδή κατά 1000 περίπου χρόνια αρχαιότερη απ’ την βιβλική δημιουργία του Αδάμ και της Εύας! Συμπέρασμα: Πριν απ’ την δημιουργία του βιβλικού ανθρώπου κάποιοι στον ελλαδικό χώρο γνώριζαν γραφή και ασφαλώς ανάγνωση!
Γιούρα Αλοννήσου: Το σπήλαιο του Κύκλωπα βρίσκεται στο νότιο τμήμα του βραχώδους και αφιλόξενου νησιού Γιούρα. Tα Γιούρα ανήκουν στο νησιωτικό σύμπλεγμα των βόρειων Σποράδων και απέχουν περίπου 20 μίλια από την Αλόννησο. Σήμερα, βρίσκεται, σε υψόμετρο 150 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, και είναι, με διαστάσεις θαλάμου 60Χ50 και ύψος 15 μέτρα, το μεγαλύτερο των βόρειων Σποράδων. Η συστηματική ανασκαφική έρευνα στο εσωτερικό του (1992-95) τεκμηριώνει αδιάκοπη ανθρώπινη δραστηριότητα από τη Μεσολιθική εποχή (10.000-6.800 π.X.) στην Προκεραμική Νεολιθική (6800-6500 π.X.), μέχρι τη Νεότερη Νεολιθική περίοδο ΙΙ και τις αρχές της Τελικής Νεολιθικής (4600/4500-3300/3200 π.Χ.). Η χρήση του σπηλαίου συνεχίστηκε και κατά τους ιστορικούς χρόνους (Κλασική-Ρωμαϊκή περίοδος). [από το 'Ίδρυμα Μείζονος Πολιτισμού]
Βρέθηκε στις ανασκαφές στην Σπηλιά του Κύκλωπος στην ερημονησίδα Γιούρα της Αλοννήσου «η  επιγραφή των Γιούρων Αλοννήσου» (
Εικόνα 2). 
Το  καταπληκτικό εύρημα από τις Βόρειες Σποράδες έρχεται για να ταράξει την άποψη της διεθνούς επιστημονικής κοινότητος για την δημιουργία της γραφής. Πρόκειται για το θραύσμα (όστρακο) ενός αγγείου πάνω στο οποίο είναι χαραγμένα σύμβολα γραφής. Το εύρημα χρονολογείται γύρω στο 5.000 - 4.500 π.Χ. (χρονολόγηση με την μέθοδο της στρωματογραφίας). Το σημαντικότερο όμως είναι ότι τα σήματα αυτής της γραφής μοιάζουν με τα γράμματα του Ελληνικού Αλφαβήτου που υποτίθεται ότι "εμφανίστηκαν" γύρω στο 800 π.Χ. Τα χαράγματα στο όστρακο δεν σχετίζονται με κανένα γνωστό είδος εγχάρακτης διακοσμήσεως και αποτελούν σαφή σύμβολα γραφής. Tα χαράγματα έγιναν στην αρχική επεξεργασία του αγγείου. Μετά το αγγείο ψήθηκε και έτσι τα χαραγμένα σύμβολα έμειναν για πάντα. Επομένως τα σύμβολα γραφής χρονολογούνται την εποχή κατασκευής του αγγείου (5.000 - 4.500 π.Χ.) και αποτελούν μία συνειδητή ενέργεια του κεραμέως. Στην εικόνα διακρίνονται τα γράμματα Α Υ Δ (αρχικά της αρχαιότατης λέξεως "ΑΥΔΗ" (= φωνή) σύμφωνα με μερικούς ερευνητές). 
ΠΗΓΗ :από την εφημερίδα "Ελληνική Αγωγή" 
Για  την προσπάθεια  μας ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε. 

Στα ελληνικά έγραφε τις σημειώσεις του ο Ι. Νεύτων!



Είναι παγκοσμίως γνωστός για την ανακάλυψη του νόμου της βαρύτητας. Ο διάσημος φυσικός και μαθηματικός Ισαάκ Νεύτων φαίνεται, όμως, πώς θα μείνει σε μας τους έλληνες γνωστός και για μια ακόμη πολύ ενδιαφέρουσα ιδιαιτερότητά του.

Για πρώτη φορά το Πανεπιστήμιο Cambridge, όπου δίδασκε ο Ισαάκ Νεύτων, επιτρέπει τη διαδικτυακή πρόσβαση στα ψηφιοποιημένα χειρόγραφα καθώς και στα πρωτότυπα τυπωμένα έργα το μεγάλου επιστήμονα. Περίπου 4.000 σελίδες, που αντιστοιχούν στο ένα πέμπτο του αρχείου του Νεύτωνα, είναι πλέον προσβάσιμα online.



Τα χειρόγραφα αποκαλύπτουν τον τρόπο που ο επιστήμονας σκεφτόταν και προχωρούσε στις ανακαλύψεις τους. Αποκαλύπτουν όμως και κάτι ακόμη πιο ενδιαφέρον. Ρίξτε μια ματιά κι εσείς στο σημειωματάριό του. Είναι γραμμένο στα ελληνικά!

ΠΗΓΗ : www.zougla.gr
Για  την προσπάθεια  μας ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε. 

Το "στοιχειωμένο" σπίτι του Βόλου!


Το 1941 το παραξενο σπίτι στα κατω Λεχωνια του Βολου επιτάχτηκε από τους Γερμανούς και επειδή η τοποθεσία του ήταν πολύ καλή έγινε αρχηγείο της Γκεστάπο. Τα υπόγεια και ημιυπόγεια του σπιτιού έγιναν χώροι φύλαξης αλλά και βασανιστηρίων. Πολλοί άνθρωποι εκει μεσα βασανίστηκαν και βρήκαν βίαιο θάνατο. 


Μετά τους Γερμανούς,το σπιτι το αγορασε μια οικογενεια από την Αθηνα. 
Κατά την διάρκεια της ανακαίνισης πολλοί εργάτες πάθαιναν συνέχεια ατυχήματα, εκ των οποίων ένας πέθανε και δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
Αφου τελειωσε η ανακαινιση και η οικογενεια εγκατασταθηκε στο σπιτι σε χρονικό διάστημα 6 μηνών αρχισαν να συμβαινουν τραγικα πραγματα. Τα παιδιά πεθαναν από διαφορες αρρωστιες η γυναικα αυτοκτονησε και ο αντρας πλεον στα χαμενα εγκαταλειψε το σπιτι και γυρισε στην Αθηνα.

Το σπιτι αργοτερα το πηρε ενας κτηματομεσιτης ο οποιος αποφασισε να το κατεδαφισει για να πουλησει το οικοπεδο. Την πρωτη μερα όμως της κατεδαφισης πεθανε ενας εργατης πανω στην μπουλτοζα από ανακοπη καρδιας και ματαιωθηκε η κατεδαφιση.Ανθρωποι που περνάνε έξω από αυτό το σπίτι λένε πως μερικές φορές ακούνε κλάματα και παράξενους ήχους! οι κατοικοι της περιοχης υποστηρίζουν ότι ειναι οι ψυχές των ανθρώπων που έχουν βρει βασανιστικό θάνατο.

Όσοι πήγαν να εξερευνήσουν το σπίτι είχαν περιεργα ατυχήματα όπως τα κινητά τους έκλειναν η τελείωναν οι μπαταρίες από τους φακούς που ειχαν μαζι.Επισης τα ατομα που εχουν μπει μεσα ισχυριζονται ότι οσο δυνατα και να φωναξει καποιος μεσα στο σπιτι η φωνη του δεν ακουγεται εξω από αυτό!
ΠΗΓΗ : strangehellas.gr
Για  την προσπάθεια  μας ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε.  

«Γκάφα» 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων



Ένα τυπογραφικό λάθος υποχρεώνει τις Αρχές των ΗΠΑ να πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων συνολικής αξίας 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων! Το ποσό αυτό αντιστοιχεί περίπου στο 10% της αξίας όλων των χαρτονομισμάτων που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNBC ένα λάθος στην διαδικασία εκτύπωσης των νέων χαρτονομισμάτων των 100 δολαρίων δημιούργησε ένα ολόλευκο «κενό» σημείο στο 30% των χαρτονομισμάτων που τυπώθηκαν πρόσφατα.

Οι υπεύθυνοι λένε ότι θα πρέπει να πετάξουν όμως ολόκληρη την παρτίδα, γιατί το να ξεχωρίσουν χειρονακτικά το 30% εκείνων των χαρτονομισμάτων που έχουν το λάθος, θα απαιτούσε περίπου 30 χρόνια!

Τα νέα 100δόλαρα κυκλοφορήσαν τον Φεβρουάριο του 2011. 
ΠΗΓΗ : http://www.zougla.gr
Για  την προσπάθεια  μας ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε. 

Εξαφανίστηκε ολόκληρο χωριό(!)

Το να χαθεί ένας άνθρωπος είναι συνηθισμένο, το να εξαφανιστεί ένα ολόκληρο χωριό όμως πως γίνεται?  Κι όμως γίνεται. Τον….. Νοέμβριο του 1930, ένας  γουνέμπορος, ονόματι,  Joe Labelle πήγε με τα πόδια  σε ένα χωριό Εσκιμώων, στις όχθες της λίμνης Anjikuni στον βόρειο Καναδά. Ο Labelle ήταν εξοικειωμένος με το χωριό, καθώς γνώριζε την περιοχή ως  μια ακμάζουσα αλιευτική κοινότητα με περίπου 2.000 κατοίκους. Όταν έφτασε, όμως, το χωριό ήταν έρημο. Όλες οι καλύβες και οι αποθήκες ήταν κενές. Το μόνο που βρήκε ήταν μία  φωτιά να σιγοκαίει και από πάνω ένα δοχείο με μαυρισμένο στιφάδο. Ο  Labelle, όπως ήταν φυσικό  ειδοποιήσει τις αρχές και η έρευνα ξεκίνησε.
Τα αποτελέσματα αυτής ήταν ακόμη πιο περίεργα. Δεν βρέθηκε κανένα ίχνος από κανέναν κάτοικο. Αν είχαν εκκενώσει το χωριό το λογικό θα ήταν να υπήρχαν πατημασιές στο χιόνι. Επιπλέον όλα τα σκυλιά που είχαν οι  Εσκιμώοι για τα έλκηθρα τους βρέθηκαν θαμμένα κάτω από το χιόνι. Αιτία θανάτου, η ασιτία. Όλα τα τρόφιμα και τα πράγματα των κατοίκων βρέθηκαν ανέγγιχτα στις καλύβες τους.
Ωστόσο το πιο περίεργο ήταν ότι οι τάφοι των προγόνων τους είχαν εκκενωθεί.
Το μυστήριο παραμένει ακόμη άλυτο, και αποτελεί ένα από τα πιο περίεργα που έχουν συμβεί ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία.
ΠΗΓΗ : http://www.mychannel.gr/
Για  την προσπάθεια  μας ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε. 

Με πλαστό έγγραφο γλίτωσε στρατιωτικ​ή θητεία ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κώστας Αϊβαλιώτης


Ο "περίεργος" βουλευτής και Εκπρόσωπος Τύπου τού ΛΑΟΣ Κώστας Αϊβαλιώτης, ο οποίος επί μία δεκαετία εξαπατούσε διαρκώς, με πλαστά έγγραφα τις Στρατιωτικές Αρχές για να αποφύγει την στράτευσή του ή στην χειρότερη γι αυτόν περίπτωση να υπηρετήσει μόνο 45 ημέρες -όπερ και επέτυχε χάρις στον αλήστου μνήμης τ. Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα- είναι πλέον στα χέρια της…

 Δικαιοσύνης και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας!!!

 "Φωτιές" στον βουλευτή και εκπρόσωπο τύπου του ΛΑΟΣ Κώστα Αϊβαλιώτη, ανάβει η...απαντητική επιστολή του γενικού γραμματέα του Ευρωπαϊκού Κόμματος των Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών Φρανκ Μπάρετ, προς το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας.

 Σύμφωνα με την "Δημοκρατία της Κυριακής" ο κ. Μπάρετ αφήνει ακάλυπτο τον βουλευτή, σχετικά με το θέμα της αναβολής από τη στράτευσή του, αρνούμενος ότι υπέγραψε βεβαίωση εργασίας του κ. Αϊβαλιώτη στην γραμματεία του κόμματος "Ένωση για την Ευρώπη", ως δόκιμος υπάλληλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Τονίζει μάλιστα ότι το πιστοποιητικό είναι τυπωμένο σε επιστολόχαρτο, διαφορετικό από αυτό που θα χρησιμοποιούσε.

 Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο κ. Αϊβαλιώτης έχει πάρει αναβολή από τη στράτευση, χρησιμοποιώντας πιστοποιητικό που φερόταν να έχει υπογράψει ο κ. Μπάρετ. Στη συνέχεια εκμεταλλευόμενος τον σχετικό νόμο, υπηρέτησε μειωμένη θητεία, εξαγοράζοντας τον υπόλοιπο χρόνο.

 Όμως η απάντηση του Γ.Γ. του Ευρωπαϊκού Κόμματος, πιθανότατα θα δημιουργήσει προβλήματα στον βουλευτή, καθώς αμφισβητείται η γνησιότητα του πιστοποιητικού που χρησιμοποίησε ο κ. Αϊβαλιώτης.

 Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος, στις ευνοϊκές διατάξεις δεν υπάγονται όσοι είτε με τη χρήση πλαστών δικαιολογητικών είτε με οποιονδήποτε άλλον τρόπο προκάλεσαν ή προκαλούν την έκδοση παράνομων διοικητικών πράξεων, προκειμένου να παρατείνουν την παραμονή τους εκτός των τάξεων των Ενόπλων Δυνάμενων ή να αποφύγουν την υποχρέωση στράτευσή τους.

 Η επιστολή Μπάρετ που δημοσιεύει η "Δημοκρατία της Κυριακής" έχει όπως παρακάτω:

 «Αγαπητή κυρία πρόξενε,
 Σας ευχαριστούμε για την επιστολή σας από 15 Φεβρουαρίου αναφορικά με τη γνησιότητα της υπογραφής μου σε ένα έγγραφο. Δεν ενθυμούμαι να έχω υπογράψει το εν λόγω έγγραφο και η υπογραφή δεν φαίνεται να είναι δική μου.

 Επίσης το πιστοποιητικό είναι τυπωμένο σε επιστολόχαρτο που φέρει την επικεφαλίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και όχι σε επιστολόχαρτο του Κόμματος Union for Europe (Κόμμα Ένωση για την Ευρώπη), το οποίο θα χρησιμοποιούσα εγώ ως αναπληρωτής γενικός γραμματέας.

 Το έτος 1996 δεν ήμουν υπεύθυνος του κόμματος Union for Europe για θέματα προσωπικού και είναι απίθανο να είχε ζητηθεί από εμένα να υπογράψω αυτό το είδος εγγράφων.

 Δυστυχώς το κόμμα Union for Europe υφίστατο μέχρι το 1999 και δεν διαθέτω κανένα αρχείο σχετικά με εκείνη την περίοδο».

 Online-Press: Και αυτός ο βολευτάκος - ψευταράκος είναι έτοιμος να ψηφίσει την αύξηση της θητείας των παιδιών μας;

 Politiko Safari: Επειδή το θέμα με τον "βίο και πολιτεία" του "περίεργου" αυτού Βουλευτή Κ. Αϊβαλιώτη, δεν εξαντλείται σε ένα δημοσίευμα, προς το παρόν ρωτάμε:
 Το κόμμα του ΛΑΟΣ και ο Καρατζαφέρης που σηκώνουν σάριζες και περικεφαλαίες και διατείνονται ότι είναι… "πατριώτες", θα ανεχθούν στην Κοινοβουλευτική τους ομάδα και μάλιστα ως Εκπρόσωπο Τύπου του ΛΑΟΣ, ένα βουλευτή, που εκτός από το ποινικό αδίκημα της χρήσης πλαστού εγγράφου διέπραξε το ατιμωτικό αδίκημα της αποφυγής της Στρατιωτικής του υποχρέωσης;;; Αυτός ο "περίεργος" βουλευτής θα έχει την ασυλία και στήριξη του καναλιού του Καρατζαφέρη, το ΤΗΛΕΑΣΤΥ, για να κοροϊδεύει και να εμπαίζει με την άγνοια του αφελούς κοσμάκη, ισχυριζόμενος ότι πήρε απολυτήριο από τον Έβρο, επειδή από τις 45 ημέρες που υπηρέτησε τις δύο τελευταίες πήγε στον Έβρο;;;

Πηγές: Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Για  την προσπάθεια  μας ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε. 

Κλείνουν σχολείο για να φιλοξενήσουν λαθρομετανάστες!


Την ώρα που οι τελευταίοι Έλληνες του κέντρου δολοφονούνται για μια βιντεοκάμερα η κυβέρνηση, αντί να δώσει λύση στο επιτακτικό πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, δρομολογεί την μετατροπή σχολείου σε κέντρο «φιλοξενίας» λαθρομεταναστών!


Σε αυτή την απίστευτη καταγγελία προχώρησαν κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας οι οποίοι αν και περιμένουν από την πολιτεία να λύσει τα προβλήματα επιβίωσης που έχουν βλέπουν να δρομολογούνται ενέργειες που απειλούν να υποβαθμίσουν ακόμα περισσότερο την καθημερινότητά τους.

Στην ουσία, η κυβέρνηση αντί να ξαναδώσει στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας την χαμένη του αίγλη και να εξαγγείλει τα κίνητρα ώστε οι Έλληνες να ξαναγυρίζουν στις συγκεκριμένες περιοχές φαίνεται να επιθυμεί την δημιουργία της «γης των κολασμένων».

Ακόμα χειρότερα, οι αρμόδιοι καταγγέλλεται πως αντί να διώξουν όσους παράνομα βρίσκονται στην χώρα και την έχουν μετατρέψει σε «παράδεισο» ανομίας, εγκληματικότητας και πορνείας, «εξορίζουν» τα ελληνόπουλα από τα ίδια τους τα σχολεία.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων το ιστορικό 2ο λύκειο της Αθήνας επί των οδών Αχαρνών και Σουρμελή οδηγείται σε κλείσιμο ενώ μεθοδεύεται η μετατροπή του σε χώρο «φιλοξενίας» λαθρομεταναστών.

Το θέμα μάλιστα έφτασε στην Βουλή μετά από σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Θανάση Πλεύρη και με ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση της κυβέρνησης.
ΠΗΓΗ : http://www.newsbomb.gr/
Για  την προσπάθεια  μας ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε.