Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Η ΑΠΙΘΑΝΗ ΠΕΤΡΑ ROSEAU ΣΤΗ ΜΙΝΕΣΟΤΤΑ

Η απίστευτη Roseau Stone που ανακαλύφθηκε στη Μινεσότα, ετσι θα μπορούσαμε εύκολα να ξαναγράψουμε την ιστορία της ΑΜΕΡΙΚΗΣ.

Η πέτρα δεν αποκαλύπτει μόνο ότι πολλοί αρχαίοι πολιτισμοί από όλη τη θάλασσα επισκέφθηκαν τη Βόρεια Αμερική σε προϊστορικούς χρόνους, αλλά και ότι οι πρόγονοί μας εξοικειώθηκαν με τη γραφή 200.000 χρόνια πριν!

Η ιστορία αυτής της απίστευτης πέτρας περιβάλλεται από μυστήριο.

Συνδυάζοντας τα κομμάτια είναι σχεδόν σαν να λύνεται μια ιστορία ντετέκτιβ.

Τώρα, ας προσπαθήσουμε να ξεδιπλώσουμε το μυστήριο και να μάθουμε περισσότερα για αυτό το συναρπαστικό αντικείμενο.

Η μυστήρια πέτρα της Νέας Αγγλίας



Λίγοι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για την ιστορία μπορούν να αντισταθούν σε ένα πραγματικό αρχαιολογικό μυστήριο.
Φανταστείτε ότι θα βρείτε ξαφνικά μια παράξενη, σκοτεινή, περίεργη, ωοειδής πέτρα με ασυνήθιστα γλυπτά και άγνωστη προέλευση. Τι θα σκεφτόσαστε;
Αυτό συνέβη το 1872 όταν δύο εργάτες οικοδόμησης έσκαψαν μια μάζα αργίλου κοντά στην ακτή της λίμνης Winnipesauke και ανακάλυψαν αντικείμενα που σήμερα είναι γνωστά ως "Mystery Stone της Νέας Αγγλίας".
Οι επιστήμονες προσπαθούν ακόμα να μάθουν πώς έγινε η πέτρα και για ποιο σκοπό.

Ο «Έλληνας» Γκρεκοπίθηκος και όχι ο «Αφρικανός» Σαχελάνθρωπος είναι ο πρώτος προάνθρωπος

Στην νοτιοανατολική Μεσόγειο και όχι στην Αφρική ο διαχωρισμός ανθρώπων και χιμπατζήδων - Η επιστημονική υπόθεση δεν αμφισβητεί ωστόσο ότι ο πρώτος Homo sapiens εμφανίσθηκε στην Μαύρη Ήπειρο

Ο χωρισμός των ανθρώπων από τους χιμπατζήδες, μπορεί να έγινε στην περιοχή της σημερινής Βαλκανικής και όχι στην Αφρική, άρα ο αρχαιότερος προάνθρωπος (hominin) πιθανώς εμφανίσθηκε στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η νέα αυτή «αιρετική» επιστημονική υπόθεση -που δεν αμφισβητεί ότι ο πρώτος σύγχρονος άνθρωπος (Homo sapiens) εμφανίσθηκε στην Αφρική, αλλά υποστηρίζει ότι ο πρώτος προάνθρωπος εμφανίσθηκε εκτός Αφρικής - βασίζεται σε δύο σπάνια απολιθώματα του Γκρεκοπίθηκου (Graecopithecus freybergi), μία κάτω γνάθο και έναν άνω προγόμφιο, που είχαν ανακαλυφθεί στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία το 1944 και 2009 αντίστοιχα και τα οποία, όπως ανακοινώθηκε τώρα, έχουν σχεδόν την ίδια ηλικία, περίπου 7,2 εκατομμυρίων ετών.

Το Βότανο του Ιπποκράτη που Σταματά τον Πόνο. Φυτρώνει Μόνο του σε Κάθε Αυλή

Υπάρχει ένα βότανο που μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο με τον ίδιο τρόπο που το κάνει το όπιο και τα παυσίπονα του φαρμακείου. Οι ιδιότητες του βοτάνου είναι γνωστές ήδη από την αρχαιότητα με τον Ιπποκράτη να κάνει αναφορά σε αυτό.
Μιλάμε για το αγριομάρουλο, ένα συγγενικό είδος της πικραλίδας και του γαϊδουράγκαθου. Το επιστημονικό του όνομα είναι Lactuca virosa και είναι επίσης γνωστό στο εξωτερικό σας το «όπιο του φτωχού», λόγω της φαρμακευτικής του δράσης. Στο στέλεχος του βλαστού περιέχει γαλακτώδη πικρό χυμό, ο οποίος περιέχει λακτόνες σεσκιτερπενίων που αποτελούν το δραστικό συστατικό των οπιούχων και παυσίπονων ιδιοτήτων του. Σύμφωνα με μια μελέτη, μόλις μια δόση των 30 mg/Kg αυτής της ουσίας μπορεί να έχει τα ίδια αποτελέσματα με μια δόση των 60 mg/Kg ιβουπροφαίνης (1).