Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Εκπληκτικές εικόνες: Η Αρκτική… κάτω από τους πάγους

Επτά εκπληκτικές φωτογραφίες, τις οποίες τράβηξε η αποστολή των περιβαλλοντολόγων και κλιματολόγων που συνεργάζονται με τη NASA, παρουσιάζουν το νέο «πρόσωπο» που διαμορφώνεται στην Αρκτική ζώνη, εκεί που κάποτε τα πάντα ήταν καλυμμένα από ένα παχύ στρώμα πάγου.
Η άνοδος της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη έχει προκαλέσει το λιώσιμο των παγετώνων σε μεγάλη έκταση, αποκαλύπτοντας ένα τοπίο που δεν έχει δει ο ήλιος για πολλές δεκαετίες.
Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα επτά φαντασμαγορικές φωτογραφίες, οι οποίες δείχνουν τη γέννηση ενός νέου κόσμου, μίας νέας γης, που κρύβει πολλά μυστικά.

Σαρωτικά κύματα ιπτάμενων «δολοφόνων» στο Αιγαίο – Οι Τούρκοι φωνάζουν: «Οι ΗΠΑ μας παρακολουθούν με τα MQ-9 Reaper που βρίσκονται στην Λάρισα»

Ξεκίνησαν τα σαρωτικά κύματα των ιπτάμενων δολοφόνων στο Αιγαίο. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τα τουρκικά ΜΜΕ πλέον. «Κάποιος μας παρακολουθεί”. Με αυτό τον τίτλο ξεκινάει το άρθρο του γνωστού τουρκικού site aydinlik, όπουμε εμπλέκει την Ελλάδα και τις ΗΠΑ σε ένα παιχνίδι κατασκόπων.
Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι η περιοχή του Αιγαίου, της Μεσογείου και της Μ. Θάλασσας είναι υπό 24ωρη στενή παρακολούθηση από Αμερικανικά UAV, τα οποία εξορμούν από την Ελλάδα, την Ρουμανία, την Βουλγαρία και την Πολωνία.
Συγκεκριμένα αναφέρει το τουρκικό Μέσο:
«Οι ΗΠΑ έχουν αυξήσει τελευταία τις δραστηριότητες τους σε Αιγαίο, Μαύρη Θάλασσα και Μεσόγειο με τα γνωστά UAV.”

Σημαντικά ευρήματα στο νεκροταφείο του Πετρά Σητείας (Εικόνες)

Ευρήματα εξαιρετικού ενδιαφέροντος έφερε στο φως η ανασκαφή του Προ- και Παλαιο-ανακτορικού νεκροταφείου στον Πετρά Σητείας (2800-1700 π.Χ.), που συνεχίστηκε για 14η χρονιά υπό τη διεύθυνση της επίτιμης διευθύντριας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, δρ. Μεταξίας Τσιποπούλου.
Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν δύο πλουσιότατες ταφές, που βρέθηκαν σε λάκκο της Μεσομινωικής Ια (2100-2000 π.Χ.). Πρόκειται για μία «πρωτογενή ανδρική, κτερισμένη με χάλκινο εγχειρίδιο», όπως αναφέρει ανακοίνωση της ανασκαφέα, «το πρώτο όπλο του νεκροταφείου του Πετρά», καθώς και μία «δευτερογενή γυναικεία συνοδευόμενη από μεγάλο αριθμό χρυσών χανδρών εξαιρετικής τέχνης, καθώς και χάνδρες από ασήμι, ορεία κρύσταλλο, καρνελίνη και ίασπι».

Αναγνώρισαν τα Σκόπια ως κράτος τα κατεχόμενα της Κύπρου;

Σε επίσημη φωτογραφία του Υπουργείου Πολιτισμού των Σκοπίων, που δημοσιεύθηκε μετά την παραλαβή μέρους των διοργανωτών του Διεθνούς Φεστιβάλ Φολκλόρ «Σκούπι 2018», υπάρχουν δύο χαρακτηριστικά στοιχεία.
Πρώτον, δεν υπάρχει η σημαία των Σκοπίων, ένα θέμα για το οποίο τα σλαβικά δημοσιεύματα γράφουν ότι έγινε σκόπιμα από τον Αλβανό υπουργό Πολιτισμού, Ασάφ Αντέμι. Το θεωρούν, μάλιστα, ως προβοκάτσια, στην υποβόσκουσα διένεξη Αλβανών και Σλάβων.

Προς πολεμική αναμέτρηση Ουκρανία – Ρωσία: Κίεβο και ΝΑΤΟ σκότωσαν τον ηγέτη της Λ.Δ. Ντονέτσκ – Έρχονται συνέπειες για το Κίεβο – Οργή Κρεμλίνου

«Φωτιά» βάζει η δύση στην Ανατολική Ουκρανία με την επαγγελματική εκτέλεση εν ψυχρώ του ηγέτη των φιλορωσικών δυνάμεων Αλεξάντερ Ζαχάρτσενκο.
Το περιστατικό έλαβε χώρα σε καφέ του Ντονέτσκ όπου έγινε η έκρηξη, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti .
«Ο ηγέτης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο, σκοτώθηκε σε έκρηξη στο Separ cafe. Ο υπουργός Οικονομικών, Τιμοφέεβ, τραυματίστηκε στην έκρηξη», ανέφερε η πηγή.

Μόσχα: Οι ΗΠΑ πίσω από την δολοφονία Α. Ζαχάρτσενκο – Πάμε για νέο γύρο στο Ουκρανικό – Κορυφώνεται η ένταση

Οι ΗΠΑ ενδέχεται να έχουν λάβει μέρος στη δολοφονία του ηγέτη της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο, όπως δήλωσε αξιωματούχος της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας.
Συμμετοχή των ΗΠΑ στη δολοφονία του Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο βλέπει ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η δολοφονία του Ζαχαρτσένκο έλαβε χώρα «υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ». «Οι ΗΠΑ έλαβαν άμεσα μέρος σε αυτήν», δήλωσε συγκεκριμένα ο ίδιος. 

Ο Ζάεφ «ξέχασε» εντελώς το… Βόρεια: Πάμε για μία ευρωπαϊκή Μακεδονία

Κάλεσμα στον λαό των Σκοπίων να δώσει βροντερό «παρών» και να ψηφίσει υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών απηύθυνε ο Ζόραν Ζάεφ. Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, ωστόσο, »ξέχασε», για μία ακόμη φορά, τον τοπικό προσδιορισμό «Βόρεια», καλώντας τον κόσμο να ψηφίσει για μία «ευρωπαϊκή Μακεδονία».
Ο Ζόραν Ζάεφ, σε αντίθεση με όσα συμφωνήθηκαν στις Πρέσπες, αναφέρεται κατά κανόνα στη χώρα του ως «Μακεδονία», αποφεύγοντας την αναφορά «Βόρεια».

Χειμερινή ώρα τέλος στην Ευρώπη!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει σήμερα να καταργηθεί η χειμερινή ώρα στην ΕΕ, έπειτα από διαβούλευση με πολλά εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες, ανακοίνωσε ο πρόεδρός της Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
“Θα το αποφασίσουμε σήμερα” στην Κομισιόν, δήλωσε ο Γιούνκερ μιλώντας στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ZDF, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι να παραμείνει σε ισχύ μόνιμα η θερινή ώρα.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ… Τουρκικό πολεμικό πλοίο κυνηγούσε επί 25 λεπτά μέσα σε Ελληνικά Νερά την… «Μπουμπουλίνα»…!!

Μόλις 15 μέρες μετά από το προηγούμενο περιστατικό, η κυπριακή τράτα της εταιρείας «Τα Ψαροκάικα», με την ονομασία «Μπουμπουλίνα», δέχθηκε παρενόχληση από τουρκικό πολεμικό πλοίο, ενώ ακολούθησε καταδίωξη της για 25 περίπου λεπτά.
Αυτό ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο ιδιοκτήτης και διευθυντής της εταιρείας, με έδρα τη Λεμεσό, Άριστος Αριστείδου, σύμφωνα με τον οποίον, το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στη μια χθες το μεσημέρι και ενώ η τράτα βρισκόταν σε διεθνή ύδατα, 35 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Τουρκίας, βόρεια του Αποστόλου Ανδρέα, και 28 ναυτικά μίλια από το σεισμογραφικό σκάφος «Μπαρμπαρός».

Σεισμός στην Καρδίτσα – Λέκκας: Κουνήθηκε ο μισός κορμός της Ελλάδας!

Ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με τη αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου - Αρχικά είχε μετρηθεί στα 5,2 ρίχτερ - Το επίκεντρο είναι 31 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Τρικάλων! - Το εστιακό του βάθος ήταν μόλις 1,8 χιλιόμετρα - - Έγινε αισθητός από την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα έως την Κεφαλλονιά και τη Ναύπακτο

Σάββας Καλεντερίδης – 30 Αυγούστου 1922: Η κατάρρευση του Μικρασιατικού Μετώπου συνεχίζεται μέχρι… σήμερα

Ο ελληνικός στρατός βρέθηκε στη Μικρά Ασία τον Μάιο του 1919, περισσότερο ως ακολούθημα γεωπολιτικών σχεδιασμών της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας παρά ως αποτέλεσμα σώφρονος ελληνικού στρατηγικού σχεδιασμού.
Λίγους μήνες πριν, στις αρχές Ιανουαρίου, είχε προηγηθεί η αποστολή στην Κριμαία δύο μεραρχιών του Α΄ Σώματος Στρατού (ΙΙα και ΧΙΙΙη Μεραρχίες), υπό γαλλική διοίκηση και πάλι στο ίδιο πλαίσιο. Δηλαδή χωρίς εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό και ως ακολούθημα γεωπολιτικών σχεδιασμών άλλων δυνάμεων. 

Μικρή τρύπα προκαλεί διαρροή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Το πλήρωμα αναγκάστηκε να ελέγξει την πηγή της διαρροής κλείνοντας ξεχωριστές μονάδες στο διαστημικό σταθμό και εντοπίζοντας ποιο από αυτά μπορεί να έχει υποστεί βλάβη - Τελικά εντοπίστηκε σε μέρος του διαστημικού οχήματος Soyuz MS-09, το οποίο έφτασε στο σταθμό στις αρχές Ιουνίου με ένα πλήρωμα αστροναυτών

Η NASA ανακοίνωσε ότι εργάζεται για να συγκρατήσει μια μικρή διαρροή στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Αρχαιολόγοι βρήκαν την Βιβλική Κανά

Πρόκειται για το Khirbet Qana, ένα εβραϊκό χωριό που χτίστηκε μεταξύ των ετών 323 και 324 μ.Χ., όπου οι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει μια σειρά από αδιάσειστες ενδείξεις ότι πρόκειται για την περίφημη Κανά

Το μυστήριο που περιβάλλει τον τόπο του πρώτου θαύματος του Ιησού εδώ και αιώνες, μπορεί τελικά να απαντηθεί. Σύμφωνα με το Ευαγγέλιο του Ιωάννη, ο Ιησούς άλλαξε το νερό σε κρασί κατά τη διάρκεια του γάμου στην Κανά.

Για εκατοντάδες χρόνια, οι προσκυνητές πίστευαν ότι ο χώρος του θαύματος είναι η Kafr Kanna, πόλη στο βόρειο Ισραήλ, όπου επισκέπτονται μία εκκλησία του 20ού αιώνα.

Ο πρώτος αστροναύτης που φεύγει οικειοθελώς από τη NASA τα τελευταία 50 χρόνια

Η τελευταία φορά που ένας εκπαιδευόμενος έφυγε προτού ολοκληρώσει το πρόγραμμά του ήταν το 1968, αναφέρει ο Independent, τη χρονιά που ο άνθρωπος πάτησε για πρώτη φορά στη Σελήνη

Ο Ρομπ Κούλιν είναι ο πρώτος αστροναύτης που εγκαταλείπει το αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της NASA τα τελευταία 50 χρόνια.

Η τελευταία φορά που ένας εκπαιδευόμενος έφυγε προτού ολοκληρώσει το πρόγραμμά του ήταν το 1968, αναφέρει ο Independent, τη χρονιά που ο άνθρωπος πάτησε για πρώτη φορά στη Σελήνη!

Επιστήμονες «είδαν» γαλαξία-τέρας 12,4 δισ. έτη φωτός μακριά από τη Γη

Ομάδα Ιαπώνων αστρονόμων δημιούργησε την πιο λεπτομερή ανατομία ενός γαλαξία «τέρας», που βρίσκεται 12,4 δισεκατομμύρια έτη φωτός μακριά από τη Γη.
Οι γαλαξίες «τέρατα» πιστεύεται ότι είναι οι πρόγονοι των τεράστιων ελλειπτικών γαλαξιών του σημερινού Σύμπαντος, επομένως τα νέα ευρήματα ανοίγουν το δρόμο για καλύτερη κατανόηση του σχηματισμού και της εξέλιξης των συγκεκριμένων γαλαξιών.
Οι αστρονόμοι χρησιμοποιώντας το σύστημα ALMA ανακάλυψαν λοιπόν ότι τα μοριακά νέφη στον γαλαξία «τέρας» είναι εξαιρετικά ασταθή, με αποτέλεσμα τον σχηματισμό άστρων.
«Ένα από τα καλύτερα πλεονεκτήματα του ALMA είναι ότι μας επιτρέπει να δούμε μακρινούς