Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΠΕΙΓΟΝ - ALERT : Εδω και 3 ωρες οι ειδικες δυναμεις της Ελλαδας φορτωσαν πολεμικο εξοπλισμο


Άσκηση απάντηση στην τουρκική NAVTEX – «Πυρπολούν» Τούρκους στο Ανατ. Αιγαίο 


Σε αιφνιδιαστική άσκηση προχώρησε σήμερα το απόγευμα το ΓΕΕΘΑ με την κινητοποίηση της Δύναμης Ταχείας Επέμβασης και σενάριο ανακατάληψης νήσου στο Ανατολικό Αιγαίο.
Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο και με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ τις απογευματινές ώρες της 20 Σεπτεμβρίου διεξάγεται άσκηση ¨Πυρπολητής.
Στο πλαίσιο της άσκησης και βάση του σεναρίου ενεργοποιήθηκε τμήμα της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης.
Περιοχή άσκησης είναι νησί του Ανατολικού Αιγαίου και σκοπός, ο εντοπισμός και εξουδετέρωση εχθρικών τμημάτων πάνω στο Νησί καθώς και η κατάληψη και εξουδετέρωση εχθρικού πλοίου στην περιοχή, με τις διαθέσιμες δυνάμεις.
Η άσκηση πραγματοποιείται στη νήσο Τέλενδο η οποία βρίσκεται σχεδόν μισό ναυτικό μίλι δυτικά της Καλύμνου.
Είναι η πρώτη φορά που διεξάγεται άσκηση με κινητοποίηση της Δύναμης Ταχείας Επέμβασης σε νήσο του Ανατ. Αιγαίου και ουσιαστικά πρόκειται περί απάντησης στην τουρκική NAVTEX 570  όπου σύμφωνα με την οποία τουρκικό ερευνητικό θα πραγματοποιήσει έρευνα 7,3 περίπου μίλια νότια της Μεγίστης οριακά εκτός των ελληνικών χωρικών υδάτων αλλά εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και φυσικά εντός της δυνητικής ελληνικής ΑΟΖ 

ΠΗΓΗ : www.onalert.gr , www.defencenet.gr , www.staparaskinia.gr

Τοπικό νόμισμα μαζί με το ευρώ θα εκδώσει η Νάπολη



Για την αναθέρμανση της οικονομίας της

Η Νάπολη ανακοίνωσε την επεξεργασία ενός σχεδίου 70 εκατ. ευρώ για την έκδοση ειδικών ομολογιών, ή χαρτονομισμάτων (τα «νάπο») τα οποία θα χρησιμοποιούνται εν είδει τοπικού νομίσματος. Με τον τρόπο αυτό οι αρχές της πόλης αποβλέπουν στην αναθέρμανση της τελματωμένης οικονομίας της Μητρόπολης του ιταλικού Νότου.

Τα «νάπο» θα διανέμονται στους εμπόρους, τους παραθεριστές και στους κατοίκους που καταβάλλουν φόρους και θα επιτρέπουν στους κατόχους τους να επωφελούνται από έκπτωση 10% σε κάθε αγορά από 10 ευρώ.

Συνεχείς σεισμοί στην Κρήτη

Ενεργοποιήθηκε λόγω Σαντορίνης η Πλάκα του Κεντρικού Αιγαίου ;


Τρείς ακόμη αξιοσημείωτες σεισμικές δονήσεις κατεγράφησαν το βράδυ της Τετάρτης και το πρωί της Πέμπτης στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα, στις 10:37 το πρωί της Πέμπτης σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 3,3 βαθμών  της κλίμακας Ρίχτερ στην θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 90 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας, ενώ το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα.

Επαναπροσδιορισμός της απόστασης Γης - Ήλιου

Πλέον η απάντηση στην ερώτηση «με τι ισούται μία Αστρονομική Μονάδα», είναι 149.597.870.700 μέτρα.
Τα μέλη της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης (IAU) ψήφισαν τον επαναπροσδιορισμό ενός από τα πιο βασικά μεγέθη στην αστρονομία, αυτό της Αστρονομικής Μονάδας (ΑU), της απόστασης δηλαδή μεταξύ Γης και Ήλιου. Καθώς η απόσταση μεταξύ των δύο σωμάτων δεν είναι σταθερή κάθε στιγμή, αφού η Γη δεν κινείται σε κυκλική τροχιά γύρω από τον Ήλιο αλλά σε ελλειπτική, η Αστρονομική Μονάδα είναι ίση πλέον με τη μέση απόσταση κατά τη διάρκεια ενός έτους, μεταξύ Γης και Ήλιου. Με τον τρόπο αυτό πιστεύεται πως θα εκλείψουν οι αβεβαιότητες που σχετίζονταν με τον προηγούμενο ορισμό, και πλέον η απάντηση στην ερώτηση «με τι ισούται μία Αστρονομική Μονάδα», είναι 149.597.870.700 μέτρα.