Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Σκληρή απάντηση της Ελλάδας στο προκλητικό πανό των Αλβανών

Έντονη αντίδραση της Αθήνας στο πανό - πρόκληση Αλβανών οπαδών στο παιχνίδι με την Ελβετία
- "Γενοκτονία στην Τσαμουριά – 100.000 Αλβανοί θύματα" έγραψαν Αλβανοί εθνικιστές στο πανό, κατηγορώντας την Ελλάδα για γενοκτονία στη Χειμάρα!
- Όταν οι διοργανωτές πήραν... χαμπάρι την πρόκληση, κατέβασαν το πανό
- "Η πρόκληση αυτή καταφανώς παραβιάζει τους κανονισμούς της UEFA" τονίζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών
- Αυστηρές παραστάσεις διαμαρτυρίας σε UEFA και Γαλλία
- Περιμένουμε εξηγήσεις διαμηνύει το ελληνικό ΥΠΕΞ
- Επιστολή διαμαρτυρίας Κοντονή στον γενικό γραμματέα της UEFA κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη, ενώ η ΕΠΟ θα προχωρήσει σε καταγγελία στην FIFA, την UEFA και την οργανωτική επιτροπή του Euro εναντίον της αλβανικής ομοσπονδίας και της αλβανικής ομάδας και θα ζητήσει την τιμωρία τους

Είναι οι Αρχαίοι Σπαρτιάτες οι εφευρέτες του πρώτου σιδηροδρόμου;




Μπορεί να ακούγεται παράξενος ως τίτλος αλλά θα σας εξηγήσω παρακάτω τι εννοώ. Σιδηρόδρομος με την σημερινή του μορφή σαφώς και δεν υπήρξε στην αρχαιότητα. Όμως οι ρίζες του σιδηρόδρομου ανάγονται από αρχαιοτάτων χρόνων.
Πρώτα οι Σουμέριοι και στη συνέχεια οι Βαβυλώνιοι αντιλήφθηκαν πως οι τροχοί κινούμενοι πάνω σε λείες επιφάνειες, έχουν την δυνατότητα μεταφοράς πολλαπλάσιου βάρους από αυτό που μετακινούσαν. Αυτοί όμως που το πέρασαν αποτελεσματικά από θεωρία στην πράξη ήταν οι αρχαίοι Έλληνες.
Η Ελληνική αυθεντία κατάφερε να δημιουργήσει και να αναπτύξει ένα πυκνότατο οδικό δίκτυο, τελείως ιδιότυπο και ρηξικέλευθο, εξασφαλίζοντας έτσι την απρόσκοπτη αμαξήλατη επικοινωνία σε όλο σχεδόν τον ελλαδικό χώρο.
Οι δρόμοι που διέσχιζαν την ελληνική ύπαιθρο ήταν δύο ειδών:
1. Αυτός που προοριζόταν μόνο για πεζοπόρους και υποζύγια, που επρόκειτο συνήθως για ένα στενό, πολυπατημένο μονοπάτι.

Το »Δρακόσπιτο» του Υμηττού και η Μυστηριώδης Επιγραφή

Υμηττός, ένα βουνό που φυλλάει καλά κρυμμένα τα μυστικά του. Ένα εξ’ αυτών το επονομαζόμενο και »Δρακόσπιτο» στέκει εδώ και εκατοντάδες χρόνια ακέραιο και έτοιμο να υποδεχθεί τους μοναχικούς πεζοπόρους του βουνού για να τους προσφέρει δροσιά, ξεκούραση αλλά και μια θέα μοναδική σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο.
Στην πραγματικότητα πρόκειται για αρχαίο κυκλικό κτίσμα δίπλα σε αρχαίο λατομείο του Υμηττού με άγνωστη χρήση, άλλα πιθανότατα να ήταν λατομικό κατάλυμα.