Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Η ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ τεχνολογία του Χίτλερ

Δίνοντας στους ναζιστές μηχανικούς απόλυτη ελευθερία να αναπτύξουν όποια τεχνολογία μπορούσαν να σκεφτούν, η χιτλερική παρακαταθήκη μετρά ουκ ολίγες δολοφονικές εφευρέσεις. Στόχος βέβαια η ταχύτατη επικράτηση στο πεδίο των μαχών.
Μερικές εφευρέσεις τους ήταν τεχνολογικά αδιανόητες για την εποχή και προικοδότησαν τον κόσμο με εξελιγμένη στρατιωτική τεχνολογία η οποία και αποτέλεσε τη βάση των μετέπειτα εφευρέσεων στον τομέα των εξοπλισμών.

Πολεμική Αεροπορία: Προς προμήθεια νέων συστοιχιών Patriot PAC-3 για αντιμετώπιση των F-35!

Μικρή επιβιωσιμότητα από άμεσα πλήγματα καταστροφής Κέντρων Διοίκησης και Σταθμών Εγκαιρης προειδοποίησης διακριβώθηκε ότι έχει το νυν σύστημα κεντρικού ελέγχου και διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας από τις νέες δυνατότητες που αποκτά η τουρκική Αεροπορία και κυρίως από αυτό που έρχεται με "ταχύτητα τρένου", το F-35.
Ετσι, αν και προχωρά η ενεργοποίηση των αντιαεροπορικών συστημάτων μακρού βεληνεκούς S-300PMU-1 στην Κρήτη με την υλοποίηση της σχετικής σύμβασης προμήθειας ανταλλακτικών, απόλυτα έγκυρες πηγές φέρουν να έχει αποφασιστεί να λάβει προτεραιότητα η απόκτηση νέων συστοιχιών αντιαεροπορικών βλημάτων μακρού βεληνεκούς.

Μετεγκατάσταση της 32ης ΤΞΠΝ στον Αυλώνα: Εγκαταλείπονται τα σχέδια ανακατάληψης των νησιών του Β.Αιγαίου...

Μεταφέρεται η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών 32 ΤΞΠΝ από το Βόλο στον Αυλώνα σύμφωνα με απόφαση του ΓΕΣ.
Η μεταφορά του σχηματισμού από το Στρατόπεδο Γεωργούλα στον Αυλώνα πρόκειται να γίνει άμεσα.
Όπως αναφέρει έγγραφο του ΓΕΣ που ήρθε στη δημοσιότητα πρόκειται να ξεκινήσει στις αρχές Ιανουαρίου του 2018 και να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 26 του μηνός.
Οι Έλληνες Πεζοναύτες αποτελούν την αιχμή του δόρατος της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Ο ρόλος τους είναι ιδιαίτερα σημαντικός αν αναλογιστεί κανείς την τεράστια ακτογραμμή της Ελλάδας και τα εκατοντάδες νησιά και τις βραχονησίδες που καλούνται να υπερασπίσουν.

Σπουδαία ανακάλυψη: Βρέθηκαν 7 αγάλματα και μέρος του μηχανισμού στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων!

Κομμάτια από επτά χάλκινα και μαρμάρινα αγάλματα εντόπισαν οι αρχαιολόγοι στη θάλασσα των Αντικυθήρων. Θα επιχειρήσουν να τα ανασύρουν την ερχόμενη άνοιξη, αφού προηγουμένως μετακινήσουν το βράχο που τα σκεπάζει.
Παράλληλα, ερευνάται η πιθανότητα ο χάλκινος δίσκος που αλιεύθηκε φέτος από το αρχαίο ναυάγιο να αποτελεί χαμένο εξάρτημα του περίφημου Μηχανισμού. Από τους επιβάτες του πλοίου τουλάχιστον μία ήταν γυναίκα.
Εξειδικευμένο εργαστήριο της Κοπεγχάγης απεφάνθη πως το κρανίο που εντοπίστηκε κατά την περσινή ανασκαφική περίοδο στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων ανήκει πιθανότατα σε γυναίκα η οποία ίσως καταγόταν από την Ανατολή.
Στο τόπο του Ναυαγίου εντοπίστηκαν στο παρελθόν σκελετικά κατάλοιπα άλλων πέντε ανθρώπων που δεν ανήκαν μόνο σε άνδρες, όπως υποδηλώνουν τα χρυσά κοσμήματα που έχουν κατά καιρούς «αλιευτεί», σύμφωνα με την επικεφαλής στην Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων. Συναντήσαμε την κ. Αγγελική Σίμωσι στο Ιδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, στον Πειραιά, με αφορμή τη έκθεση με τα νέα ευρήματα από το Ναυάγιο των Αντικυθήρων.

Χαλασμένα όλα τα υποβρύχια της Γερμανίας «που είναι τα καλύτερα του κόσμου»

«Πονοκέφαλος» επικρατεί στο γερμανικό Ναυτικό καθώς σχεδόν όλα της τα υποβρύχια βρίσκονται σε στάδια συντήρησης είτε χρήζουν άμεσης ανάγκης επισκευών που σημαίνει ότι κανένα απ’ αυτά δεν θα είναι σύντομα σε επιχειρησιακή ετοιμότητα ώστε να μπορέσει να «πέσει στο νερό».
Το γερμανικό Ναυτικό ανέφερε πως τα υποβρύχια τύπου 212Α, εξοπλισμένα με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου, τους επιτρέπουν να περιηγούνται βυθισμένα για πάνω από 2 εβδομάδες προτού βγουν και πάλι στην επιφάνεια, προσφέροντάς τους έτσι ένα πλεονέκτημα έναντι των άλλων υποβρυχίων που μπορούν να μείνουν βυθισμένα για μερικές μόνο ημέρες.