Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Πως θα ξεχωρίσετε τις γνήσιες χρυσές λίρες από τις κάλπικες




Του Βασίλη Παζόπουλου*
Οι χρυσές λίρες είναι η πιο δημοφιλής λύση για τους μικροεπενδυτές που θέλουν να αγοράσουν χρυσό. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή όμως γιατί...
οι κίβδηλες λίρες που κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο είναι πάρα πολλές.

Μια γνήσια χρυσή λίρα ζυγίζει 7,998 γραμμάρια. Είναι 22 καράτια, δηλαδή έχει περιεκτικότητα 91,6% σε χρυσό. Συνεπώς περιλαμβάνει 7,332 γραμμάρια χρυσού.

Η ουγγιά είναι υποδιαίρεση της λίβρας, η οποία είναι δύο ειδών. Η κοινή λίβρα (avoirdupois), και την ευγενή λίβρα (troy). Η ουγγιά που χρησιμοποιείται για την μέτρηση του χρυσού είναι υποδιαίρεση της ευγενούς λίβρας και ισοδυναμεί με 31,1034768 γραμμάρια.

Η ΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ -- Το Ιστορικό και πόσο μπορεί να αξίζει σήμερα 1 μετοχή της τραπέζης της Ανατολής

 

Τράπεζα Ανατολής ή Banque d’ Orient (Νο1) , η απορία μου παραμένει - το Σώρρας βγαίνει απο το Σώρος??? Το Ιστορικό και πόσο μπορεί να αξίζει σήμερα 1 μετοχή της τραπέζης της Ανατολής

Το 1904, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος 
ιδρύει την «Τράπεζα της Ανατολής», γνωστότερης ως «Banque d’ Orient». Η τράπεζα αυτή στη συνέχεια αναπτύσσεται σε τρεις κυρίως περιοχές. Την Θεσσαλονίκη, την Σμύρνη και την Αλεξάνδρεια. Το 1932 η «Τράπεζα της Ανατολής» εξαγοράζεται και συγχωνεύεται με την μητρική της Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.