Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

«Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος του κόσμου - Στις 21 Αυγούστου τελειώνουν όλα»


«Το φυσικό φαινόμενο που θα λάβει χώρα τον ερχόμενο Αύγουστο θα σημάνει και την αρχή του τέλους για τον πλανήτη Γη».
Απ’ ό,τι φαίνεται δεν έχουμε και πολύ καιρό μπροστά μας για να πραγματοποιήσουμε το όνειρά μας, καθώς το τέλος του κόσμου (για άλλη μία φορά) είναι πολύ κοντά!

Δοκιμαστική εκτόξευση διαστημικού πυραύλου έκανε η Τεχεράνη

Το Ιράν ολοκλήρωσε επιτυχώς μια δοκιμαστική εκτόξευση ενός πυραύλου που μπορεί να μεταφέρει δορυφόρους σε τροχιά, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, σε μια εξέλιξη που πιθανώς να κλιμακώσει τις εντάσεις με τις ΗΠΑ, εξαιτίας της δυνητικής χρήσης του για το βαλλιστικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.
Η Ουάσιγκτον υποστηρίζει ότι η Τεχεράνη αθετεί τους όρους ενός ψηφίσματος των Ηνωμένων Εθνών που καλεί το Ιράν να μην ασκεί καμία δραστηριότητα σχετικά με βαλλιστικούς πυραύλους που είναι σχεδιασμένοι να έχουν την δυνατότητα μεταφοράς πυρηνικών όπλων.

Βόμβα Βουλευτή: "Ο Βγενόπουλος ζει και μένει στην...."

Ποιος βουλευτής υποστηρίζει ότι ο Βγενόπουλος ζει;

“Πολλοί πιστεύουν πως ο Βγενόπουλος όχι μόνο δεν πέθανε, αλλά…ότι ζεί στη μακρινή Βενεζουέλα.
Πολλά λέγονται σχετικά με το θάνατο Βγενόπουλου. Τα σενάρια που τον θέλουν ζωντανό και να…”
Πολλοί πιστεύουν πως ο Βγενόπουλος όχι μόνο δεν πέθανε, αλλά ότι ζεί στη μακρινή Βενεζουέλα.
Πολλά λέγονται σχετικά με το θάνατο Βγενόπουλου. Τα σενάρια που τον θέλουν ζωντανό και να έχει σκηνοθετήσει τον θάνατο του δεν λένε να σταματήσουν, έστω και μετά τη κηδεία του.
Η ιστορία του ως αθλητής δεν δικαιολογεί να έπαθε ανακοπή στην ηλίκια του, αλλά και η ιδιότητα του ως πρόεδρος του νοσοκομείου «Υγεία» που ανακοίνωσε το θάνατο του γεννά ερωτηματικά, λένε κάποιοι.

Υψηλή χοληστερόλη: Ο ρόλος του ασβεστίου

Τη συμβολή του ασβεστίου στη ρύθμιση της χοληστερόλης αναδεικνύουν Καναδοί ερευνητές των πανεπιστημίων Αλμπέρτα και ΜακΓκιλ.
Οι ερευνητές μελέτησαν το ρόλο της πρωτεΐνης πρόσδεσης του ασβεστίου και παρατήρησαν μεγάλη αύξηση της χοληστερόλης στο αίμα τρωκτικών, όταν η πρωτεΐνη απουσίαζε.
Ανακάλυψαν επίσης την άμεση σχέση μεταξύ της χοληστερόλης και του ασβεστίου στα σκουλήκια.
Η διαπίστωση αυτή ενδεχομένως να ανοίξει νέους δρόμους στην θεραπεία της υπερχοληστερολαιμίας.

Επιστήμονας βρήκε το μυστικό του «Τριγώνου των Βερμούδων» Ποιο είναι

Ποιο το μυστικό τελικά του «Τριγώνου των Βερμούδων«;

Μύθος ή πραγματικότητα;

Πρόκειται για περιοχή δεσμευμένη από εξωγήινους ή υπάρχει κάποια απροσδιόριστη φυσική δύναμη που προκαλεί όλα αυτά τα ακραία φαινόμενα; Μπορεί να πρόκειται απλώς για μία επικίνδυνη περιοχή λόγω καιρικών συνθηκών;

Εδώ και πολλές δεκαετίες, οι επιστήμονες προσπαθούν να δώσουν μία εξήγηση για το περιβόητο «Τρίγωνο των Βερμούδων».

Μία περιοχή που αποτελεί τον εφιάλτη για τους ναυτικούς, τον φόβο και τον τρόμο για τα αεροσκάφη και ένα χαοτικό πεδίο γέννησης ευφάνταστων σεναρίων, τα οποία έχουν μεταφερθεί και στη μεγάλη οθόνη του κινηματογράφου, τυγχάνοντας ιδιαίτερης απήχησης στο ευρύ κοινό.

Ποιο το μαγικό βότανο που προστατεύει από τον καρκίνο.

Ποιο βότανο είναι ασπίδα για τον καρκίνο;

Υπάρχει ένα “ταπεινό” βότανο, που έχει πολλές θρεπτικές ουσίες μέσα σε λίγα γραμμάρια. Ταυτόχρονα είναι τροφή χαμηλή σε θερμίδες, αλλά πλούσια σε ευεργετικά θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.

Το πιο σημαντικό, ωστόσο, είναι ότι συμβάλλει με πολλούς τρόπους στη διατήρηση της υγείας και στην προστασία του οργανισμού από επικίνδυνες ασθένειες, όπως ο καρκίνος.

Ο λόγος γίνεται για το βότανο σχοινόπρασο. Ένα βότανο που εκτός από γεύση στο φαγητό, δείτε πόσα ακόμα πράγματα μας προσφέρει.

Οι Όρκοι των Αρχαίων Ελλήνων πριν τις μεγάλες μάχες

Ὅρκος Ἀθηναίων ἐφήβων


...πλείω δὲ καὶ ἀρείῳ...

Κρατώντας τὰ ὅπλα ποὺ τοῦ ἐμπιστευόνταν ἡ Πατρίδα, ὁ Ἀθηναῖος ἔφηβος μπροστὰ στὸ ναὸ τῆς Ἀγραύλου ἔδιδε τὸν παρακάτω ὅρκο:

Οὐ καταισχυνῶ τὰ ὅπλα, οὐδ᾿ ἐγκαταλείψω τὸν προστάτην ὢ ἂν στοίχῳ, ἀμυνῶ δὲ καὶ ὑπὲρ ἱερῶν καὶ ὁσίων, καὶ μόνος καὶ μετὰ πολλῶν, καὶ τὴν πατρίδα οὐκ ἐλάττω παραδώσω, πλείω δὲ καὶ ἀρείῳ ὅσης ἂν παραδέξωμαι. Καὶ συνήσω τῶν ἀεὶ κρινόντων, καὶ τοῖς θεσμοῖς τοῖς ἱδρυμένοις πείσομαι, καὶ οὓς τίνας ἄλλους ἱδρύσεται τὸ πλῆθος ἐμφρόνως. Καὶ ἂν τὶς ἀναιρεῖ τοὺς θεσμοὺς ἣ μὴ πείθηται οὐκ ἐπιτρέψω, ἀμυνῶ δὲ καὶ μόνος καὶ μετὰ πάντων. Καὶ τὰ ἱερὰ τὰ πάτρια τιμήσω. Ἵστορες θεοὶ Ἄγραυλος, Ἐνυάλιος, Ἄρης, Ζεύς, Θαλλώ, Αὐξώ, Ἡγεμόνη

Βρέθηκε σε αρχαίο τάφο στην Κηφισιά το κρασοπότηρο του Περικλή

Αγγείο του 5ου αιώνα θεωρείται βέβαιο ότι χρησιμοποιήθηκε από τον Έλληνα πολιτικό και στρατηγό, ενώ φέρει και το όνομά του

Ένα απλό κρασοπότηρο -ένας μελαμβαφής σκύφος- του 5ου αιώνα π.Χ. που βρέθηκε σε αρχαίο τάφο στην Κηφισιά έρχεται να ταράξει τα νερά της αρχαιολογίας, καθώς όχι μόνο θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι χρησιμοποιήθηκε από τον Περικλή, αλλά δεν αποκλείεται να φέρει και την ιδιόχειρη υπογραφή του.

Σύμφωνα με Τα Νέα, το αγγείο ύψους μόλις οκτώ εκατοστών βρέθηκε σπασμένο σε 12 κομμάτια μέσα σε τάφο, στα θεμέλια υπό ανέγερση οικοδομής στην οδό Σπάρτης 18 στην Κηφισιά.

«Είναι ένα σπάνιο εύρημα. Ένα ζωντανό αυθεντικό στοιχείο μιας ιδιωτικής στιγμής», επισημαίνει η αρχαιολόγος της Β΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Γαλήνη Δασκαλάκη. Όταν συγκολλήθηκε, η έκπληξη για τους αρχαιολόγους ήταν μεγάλη, αφού επάνω του ήταν χαραγμένα έξι ονόματα σε γενική πτώση: Αριστείδου, Διοδότου, Δαισίμου, Αρρίφρονος, Περικλέους και Ευκρίτου.

Έρευνα σχετικά με την ανάπτυξη μικροτεχνολογίας κατά τη Μυκηναϊκή περίοδο

Την ανάπτυξη της μικροτεχνολογίας κατά τη Μυκηναϊκή περίοδο σε τέτοιο βαθμό, ώστε να αποτυπώνονται σύμβολα σε επιφάνειες μεγέθους φακής, κατέδειξε η μελέτη ενός μικρού ειδωλίου, του μοναδικού που έχει βρεθεί....έως σήμερα με χαραγμένα πάνω του σύμβολα της Γραμμικής Β’.

Πρόκειται για ένα χάλκινο μικρό ταυροειδές ειδώλιο, που φυλάσσεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου και τοποθετείται χρονικά στη Μυκηναϊκή περίοδο. Το ειδώλιο ανακαλύφθηκε το 1903 στην Αγία Τριάδα, κοντά στην πλατεία των ιερών (Piazzale dei Sacelli).

Η Λευκωσία άρχισε προληπτικές ενέργειες για αποτροπή του ανοίγματος της Αμμοχώστου

Έγγραφο με νομική τεκμηρίωση επεξεργάζεται η κυπριακή κυβέρνηση, με το οποίο θα εξηγεί στη διεθνή κοινότητα ότι άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου από το παράνομο καθεστώς στα κατεχόμενα και την Άγκυρα, «σημαίνει επέκταση της κατοχής», δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης.

Ο υπουργός, σε δήλωση στο ΡΙΚ, ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε προληπτικές καταγγελίες των τουρκικών προθέσεων στα Ηνωμένα Έθνη και αλλού.

Αρχαιολογικά ευρήματα 4.000 χρονών βρέθηκαν σε βουνά της Ελβετίας (φωτό)

Παλαιοανθρωπολόγοι ανακάλυψαν στα βουνά της Ελβετίας ευρήματα που θεωρούνται μεγάλη ανακάλυψη.
Η αύξηση της μέσης θερμοκρασίας της Γης συνετέλεσε ώστε να λιώσουν σε μεγαλύτερη έκταση τα χιόνια, με συνέπεια να αποκαλυφθούν δείγματα οικισμών που ανέρχονται στην προϊστορική περίοδο.
Τα ευρήματα εντοπίστηκαν στα 2.700 μέτρα και προκάλεσαν μεγάλη εντύπωση στους αρχαιολόγους, καθώς η έρευνα διεξήχθη βάσει ορισμένων δεδομένων που είχαν, τα οποία δεν είχαν αποδειχθεί.

Τουρκικό αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου παραβίασε τον ΕΕΧ

Ένα μεμονωμένο αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας/ηλεκτρονικού πολέμου πέταξε πάνω από το νοτοανατολικό Αιγαίο, προβαίνοντας σε δύο παραβάσεις Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας. Το μοναχικό CN-235 αναγνωρίσθηκε και αναχαιτίσθηκε σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Βρετανία: Τέλος η ελεύθερη κυκλοφορία πολιτών της ΕΕ μετά το Brexit

 Η ελευθερία κυκλοφορίας των προσώπων ανάμεσα στη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση θα τερματισθεί μετά το Brexit, αναφέρει στο BBC ο υπουργός Μετανάστευσης Μπράντον Λιούις προσθέτοντας ότι ένα νέο σύστημα μετανάστευσης θα ισχύει στην Βρετανία τον Μάρτιο του 2019, οπότε, και σύμφωνα με τοπρόγραμμα, ολοκληρώνεται η διαδικασία του διαζυγίου.

Ο Στρατηγός Κωσταράκος και τα περί “πραξικοπήματος”

Μια ιστορία από το πρόσφατο παρελθόν βοηθάει να αποκρυπτογραφήσουμε τα όσα λέγονται σήμερα. Ο Στρατηγός Κωσταράκος και η γνώμη του για τα περί ….”πραξικοπημάτων”
Το μεσημέρι της Τρίτης 1ης Νοεμβρίου 2011, ο τότε υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης του ΠαΣοΚ κ. Π. Μπεγλίτης καλεί στις 2 το μεσημέρι στο γραφείο του στο ΥΠΕΘΑ τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων.
Είναι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος και οι αρχηγοί Στρατού Φραγκούλης Φράγκος, Ναυτικού αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευσινιώτης και Αεροπορίας αντιπτέραρχος Βασίλειος Κλόκοζας.
Τους ανακοινώνει ότι: «Σε λίγη ώρα θα συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ το οποίο και θα σας αποστρατεύσει».

UFO στην Κρήτη!

Σκηνές "X Files" και "Ημέρας Ανεξαρτησίας" έζησαν κάτοικοι ενός μικρού χωριού στην Κρήτη.
Οι κάτοικοι του χωριού Ζάρος, πανικόβλητοι, τηλεφωνούσαν στην τοπική αστυνομία, αλλά και σε μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ο λόγος ήταν ένας φωτεινός δίσκος που πλανιόταν στον ορίζοντα.
Οι έντρομοι χωριανοί ανέφεραν την θέαση ιπτάμενου αντικείμενου, το οποίο έσκιζε τον ουρανό και χάθηκε πάνω από τα Βορίζια.

26ης Ιουνίου του 1926 : Ο σεισμός των 8 Ρίχτερ στη Ρόδο που κατέστρεψε 3.200 σπίτια. Χαρακτηρίστηκε παγκόσμιος γιατί «ταρακούνησε» πάνω από 10 χώρες

Τον αποκάλεσαν παγκόσμιο σεισμό γιατί έγινε αισθητός όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σχεδόν σε όλη τη Μεσόγειο. Παλαιστίνη, Κύπρο, Μικρά Ασία, Νότια Αλβανία, Ανατολική Ιταλία, Σκόπια, Αίγυπτο και άλλες περιοχές που ταρακουνήθηκαν από το ισχυρό χτύπημα του Εγκέλαδου στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Το βράδυ της 26ης Ιουνίου του 1926 η ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ χτύπησε το νοτιοανατολικό Αιγαίο προκαλώντας τεράστιες καταστροφές τόσο στη Ρόδο όσο και στην Κρήτη, τη Χάλκη, την Κω, την Κάρπαθο, την Τήλο, τη Χάλκη και το Καστελόριζο.

Το μυστήριο του 1959 με το θάνατο 9 πεζοπόρων Ρώσων που ακόμα και σήμερα παραμένει ανεξήγητο!

Διαβάστε την απίστευτη ιστορία που προκαλεί χιλιάδες ερωτηματικά…

Το περιστατικό με την ονομασία «Πέρασμα Dyatlov» είναι ένα σπάνιο και μυστηριώδες μυστήριο στην ιστορία της Ρωσίας.
Εννέα έμπειροι πεζοπόροι πέθαναν στο βουνό κάτω απο ανεξήγητες αιτίες. Είναι μια ιστορία για την οποία υπάρχουν άπειρες θεωρίες συνομοσίας ως προς το τι θα μπορούσε να είχε συμβεί στους εννέα νεαρούς μαθητές που έκαναν τις διακοπές του για σκι στα Ουράλια Όρη της Ρωσίας.Ποτέ δεν επέστρεψαν και όταν τα σώματά τους βρέθηκαν ημέρες αργότερα, πέντε από αυτούς είχαν παγώσει μέχρι θανάτου και τέσσερις είχαν μυστηριώδη τραυματισμούς.