Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Μεγάλη ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Να ΓΙΑΤΙ οι ΑΡΧΑΙΟΙ ΔΕΝ είχαν ΚΑΡΚΙΝΟ

Είναι ο καρκίνος ασθένεια της σύγχρονης εποχής; Δεν υπήρχε παλιά; Η έρευνα καταλήγει στο ότι ο καρκίνος δεν υπήρχε στα… αρχαία χρόνια. Είναι πιθανό να είναι προϊόν της σύγχρονης εποχής. Η άποψη αυτής έχει πολλούς υπερασπιστές αλλά και πολλούς πολέμιους.
Η καθηγήτρια Ροζαλί Ντέηβιντ και η ομάδα της στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ όπως και ο καθηγητής Ζίμερμαν του Πανεπιστημίου Βιλανόβα εκτιμούν ότι ο καρκίνος είναι νόσος που έχει να κάνει με το σύγχρονο τρόπο ζωής.

Ιστορία και ονομασίες των ελληνικών φύλων

Πελασγοί: Το κοινό όνομα όλων τών προϊστορικών καί προκατακλυσμιαίων Ελληνικών φύλων. Σύγχρονοι ιστορικοί, αρχαιολόγοι και γλωσσολόγοι έχουν προσπαθήσει να συνδέσουν τους "Πελασγούς", έναν όρο με μάλλον ασαφές περιεχόμενο, με διάφορους υλικούς πολιτισμούς, γλωσσολογικές ομάδες κ.λ.π. αλλά πρόκειται περί άλυτου "προβλήματος".
Οι συνεχείς επεξεργασίες των ελληνικών παραδόσεων και μύθων καθιστούν δύσκολο το διαχωρισμό σαφών "αναμνήσεων ιστορικών γεγονότων" και μυθοπλασίας όσον αφορά τις πληροφορίες που δίνουν οι αρχαίοι συγγραφείς για τους Πελασγούς. Περιοχές όπως η Θεσσαλία και η Αττική θεωρούνταν παραδοσιακά ως περιοχές στις οποίες κατοικούσαν Πελασγοί. Γενάρχης των Πελασγών αναφέρεται ο Πελασγός. Με τ' όνομά του συνδέθηκαν πολυάριθμοι θρύλοι και παραδόσεις.
Αχαιοί: Ελληνικό φύλο πού ήλθε από τήν Ήπειρο. Τό όνομα προέρχεται απ' τόν Αχαιό γιό τού

Σκληρό «πόκερ» για την Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας MDCA μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ: Μόνο για 1 χρόνο η ανανέωση χρήσης της Σούδας εν αναμονή των F-35

Επέκταση της «Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» (MDCA) μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ μέχρι και τις 6 Νοεμβρίου 2018, αποφάσισαν οι κυβερνήσεις των δύο χωρών, αλλά με προσωπική απόφαση του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρας η συμφωνία θα επεκταθεί για ένα χρόνο, αντί της πενταετίας καθώς οι ΗΠΑ δεν έχουν απαντήσει ακόμα στο αίτημα δωρεάν στρατιωτικής βοήθειας που έχει θέσει η Ελλάδα.
Η Ελλάδα ζητεί την δωρεάν χρηματοδότηση από τις ΗΠΑ μιας Μοίρας (20 μαχητικών) F-35, κόστους 2 δισ. μαζί με το κόστος εγκατάστασης, μέρους του προγράμματος αναβάθμισης των F-16 στο επίπεδο "V" με ραντάρ AESA, ύψους περίπου 1,6 δισ. ευρώ, δύο α/τ Arleigh Burke έστω το 2020 κλπ.

H σημασία ονόματος του Αλεξάνδρου

Η ονοματοδοσία στην κλασσική αρχαία Ελλάδα, ήταν μία σύνθετη διαδικασία και δεν αφορούσε αποκλειστικά, το όνομα κάποιου προγόνου. Ένας από τους αρχαίους μύστες ο Ηράκλειτος, επεσήμαινε ότι το όνομα και οι ιδιότητες του προσώπου πρέπει να ταυτίζονται! Πως αναλύεται και συντίθεται το όνομα Αλέξανδρος;

Η ελληνική γλώσσα είναι μία μαθηματική μη πεπερασμένη (χωρίς όρια ή τέλος) γλώσσα, καθαρά επιστημονική στην απόδοση εννοιών και περιγραφής. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές του μέλλοντος, θα χρησιμοποιούν αποκλειστικά τα αρχαία ελληνικά.

1.Αναφορικά με τα γράμματα (ανάλυση) που αποτελούν το όνομα:

Η απλοποίηση της Ελληνική γλώσσας ισοδυναμεί με την αλλοίωση της

Από το 1982 και εξής, όταν εισήχθη, δηλαδή, με τρόπο αιφνίδιο το νομοσχέδιο που αφορούσε την κατάργηση, χωρίς καμία περεταίρω διασαφήνιση και μελέτη, του πολυτονικού συστήματος γραφής, τα παιδιά στην δευτεροβάθμια Εκπαίδευση υποχρεούνται να μαθαίνουν δύο τρόπους γραφής, που στην πορεία οι αρμόδιοι της Παιδείας παρουσίασαν ως δύο διαφορετικές γλώσσες, την αρχαία ελληνική και την νέα ελληνική.

Η κατάργηση του πολυτονικού συστήματος έγινε στο όνομα της δήθεν διευκόλυνσης των μαθητών, προκειμένου να μην χρειάζεται να αποστηθίσουν τόσους τόνους και τόσες καταλήξεις. Για ποια διευκόλυνση όμως μιλούν, εφόσον οι μαθητές μπαίνουν στην διαδικασία και να μαθαίνουν τους διαφόρους τόνους, καταλήξεις, πνεύματα (αρχαία Ελληνικά) και ταυτόχρονα να αποστηθίζουν επιπλέον και τους κανόνες της δημοτικής, οι οποίοι όχι μόνο παρουσιάζουν μεγάλες αποκλείσεις συγκριτικά με αυτούς της «καθαρεύουσας» αλλά επιπροσθέτως χαρακτηρίζονται από πολλές ασάφειες και ασυνέπειες.

H Ελληνική γλώσσα

Α,Β,Γ,Δ,Ε,Ζ,Η,Θ,Ι,Κ,Λ,Μ,Ν,Ξ,Ο,Π,Ρ,Σ,Τ,Υ,Φ,Χ,Ψ,Ω
α,β,γ,δ,ε,ζ,η,θ,ι,κ,λ,μ,ν,ξ,ο,π,ρ,σ,τ,υ,φ,χ,ψ,ω

Η Αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες 41.615 λέξεις. είναι από την Ελληνική γλώσσα.. (βιβλίο Γκίνες)
Η Ελληνική με την μαθηματική δομή της είναι η γλώσσα της πληροφορικής και της νέας γενιάς των εξελιγμένων υπολογιστών, διότι μόνο σ' αυτήν δεν υπάρχουν όρια. (Μπιλ Γκέιτς, Microsoft)

Η Ελληνική και η Κινέζικη. είναι οι μόνες γλώσσες με συνεχή ζώσα παρουσία από τους ίδιους λαούς και.....στον ίδιο χώρο εδώ και 4.000 έτη. Όλες οι γλώσσες θεωρούνται κρυφοελληνικές, με πλούσια δάνεια από τη μητέρα των γλωσσών, την Ελληνική.
Francisco Adrados, γλωσσολόγος).

Λυκόσουρα η αρχαιότερη πόλη στον κόσμο

Η Λυκόσουρα ήταν αρχαία αρκαδική πόλη. Ιδρύθηκε από τον Λυκάονα [1] πρώτο βασιλιά των Αρκάδων και γιο του Πελασγού και ήταν η πρωτεύουσα των Αρκάδων μέχρι ο Κλείτωρ να την μεταφέρει στον Κλείτορα. Θεωρούταν η ιερότερη και παλιότερη πόλη της Αρκαδίας, μάλιστα όπως αναφέρει ο Παυσανίας ήταν η πρώτη πόλη που είδε ο ήλιος, παλαιότερη όλων των πόλεων σε γη και νησιά, δηλαδή η πρώτη πόλη που ιδρύθηκε στον πλανήτη[2].


Οι Καρυάτιδες, για ποιο λόγο οι καλλιτέχνες δημιουργούν τέτοιες μορφές στην αρχαία Ελλάδα

Οι Καρυάτιδες του Ερεχθείου (που τώρα στεγάζονται στο Μουσείο της Ακρόπολης) εντάσσονται σε ένα ιερό κτίσμα, στη νότια πρόσταση του Ερεχθείου, πάνω από τον τάφο του Κέκροπα, του πανάρχαιου χθόνιου ήρωα των Αθηνών

O αρχιτέκτονας της εποχής του Αυγούστου Βιτρούβιος (περ. 25 π.Χ.) μιλά για τις Καρυάτιδες που σηκώνουν φορτία αρχιτεκτονημάτων (Ι, 1,5).

Eρμηνεύει όμως τα ενταγμένα σε οικοδομήματα αυτά αγάλματα ως γυναίκες της λακωνικής πόλης των Καρυών, οι οποίες ήταν καταδικασμένες σε αιώνια δουλεία επειδή η πόλη τους είχε μηδίσει κατά τους περσικούς πολέμους. ....Σύμφωνα με άλλες πηγές ωστόσο Καρυάτιδες ήταν οι παρθένες των Καρυών που έπαιρναν μέρος σε τελετουργικούς χορούς προς τιμήν της Αρτέμιδος Καρυάτιδος. Κατ' επέκταση Καρυάτιδες ονομάζονται και άλλες ανάλογες μορφές που χορεύουν, ταυτόχρονα όμως και μορφές που βαστάζουν κάποια αρχιτεκτονική κατασκευή. Οπως δείχνουν τα έργα τέχνης, οι δύο πράξεις, χορός και στήριξη αρχιτεκτονημάτων, μπορεί να συνυπάρχουν.

Η Σημασία των ονομάτων των τεσσάρων κορυφαίων Ηρώων της αρχαιότητας

Ηρακλής


Το όνομα τού Ημίθεου Ηρακλή, γιού τού Δία και τής Αλκμήνης, προέρχεται από το κύριο όνομα «Ήρα» και το ουσιαστικό «κλέος» (δόξα), και σημαίνει «δόξα τής Ήρας». Στην ίδια οικογένεια ανήκουν και τα ονόματα Ηρακλείδης (ο γιός, ο απόγονος τού Ηρακλή), Ηράκλειος (εκείνος που ανήκει στον Ηρακλή, που είναι τού Ηρακλή) και Ηράκλειτος (ο φημισμένος, ο ένδοξος όσο και η Ήρα).

Η τιμωρία της μοιχείας στην Αρχαία Ελλάδα

Στην αρχαία Αθήνα, όταν ο σύζυγος έλειπε – και, έλειπε τις περισσότερες ώρες – η γυναίκα του δεν είχε το δικαίωμα να δεχτεί άντρα στο σπίτι. Μερικές βέβαια θα το ήθελαν, αν τυχόν ήταν αηδιασμένες από το σύζυγο ή ερωτευμένες με άλλον· αλλά στην αρχαία Αθήνα η μοιχεία ήταν έγκλημα βαρύτατο και η τιμωρία των μοιχών αφηνόταν στην διάκριση του δικαστή – αν έφταναν τελικά ως εκεί, γιατί οι παλιότεροι νόμου του Δράκοντα τους παρατούσαν στο έλεος εκείνου που τους έπιανε αυτόφωρα, ενώ οι νεώτεροι του Σόλωνα πρόσφεραν στο σύζυγο τρεις εναλλακτικές λύσεις:

Eίτε να τους σκοτώσει και τους δύο, είτε να ευνουχίσει το μοιχό, είτε να τον εξαναγκάσει με βασανιστήρια να εξαχοράσει τη ζωή του στην τιμή που ήθελε ο απατημένος. Συχνά η εκτέλεση του μοιχού γινόταν με λιθοβολισμό, από πολλούς μαζί πολίτες, που πρόστρεχαν στις κραυγές του συζύγου.

Σελήνη και αρχαία Ελλάδα

Οι Έλληνες φιλόσοφοι γνώριζαν πάρα πολλά για την σελήνη. Ο Θαλής, που θεωρείται ο πατέρας της ελληνικής και παγκόσμιας φιλοσοφίας ήταν ο πρώτος που είπε ότι η Σελήνη λαμβάνει το φως από τον Ήλιο αλλά και ο πρώτος που υπολόγισε τη διάμετρο αλλά και τη τροχιά της. Ο Ξενοφάνης αναφέρει ότι ο δάσκαλός του ο Σωκράτης την χαρακτηρίζει: ”Μεγάλη κούφια σφαίρα που στο εσωτερικό της υπάρχουν θάλασσες και στεριές που κατοικούν άνθρωποι σαν εμάς”. Λόγια του Σωκράτη που …υποστηρίζουν και σύγχρονοι αστρονόμοι.

Ο Πυθαγόρας αφηγείται ότι έκανε στροφές γύρω από την σελήνη με τα οχήματα των θεών που κατοικούσαν εκεί, ενώ αναφέρει ότι η σεληνιακή ημέρα είναι 15 φορές μεγαλύτερη από της γης, όπως και είναι! Ο Πυθαγόρας, επίσης, επέμενε ότι η Σελήνη κατοικείται από όντα θεϊκά όμοια με τους ανθρώπους αλλά πιο ψηλά, πιο ξανθά και πολύ πιο όμορφα. Όλες οι γνώσεις του Πυθαγόρα, Μαθηματικά, Μουσική, Γεωμετρία, Φυσική δηλώνει ότι είναι γνώσεις που πήρε από τους ουράνιους με τους οποίους είχε συνεχή επαφή.

Δημιουργία δεύτερης ΕΥΠ από ΕΛ. ΑΣ. και Υπ. Προστασίας του Πολίτη – Ποιο το όνομά της και οι αρμοδιότητές της

Νέα μέτρα λαμβάνουν οι ιθύνοντες της Ελληνικής Αστυνομίας και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ώστε να διασφαλίσουν την ασφάλεια της χώρας έναντι κάθε απειλής και γι’ αυτόν τον λόγο αποφάσισαν να προχωρήσουν στην ίδρυση μιας δεύτερης ΕΥΠ.
Η Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙΔΑΠ) αυτονομείται και μετακομίζει από τον 8ο όροφο της ΓΑΔΑ όπου βρίσκεται σήμερα, σε νεόδμητο κτίριο στον Δήμο Περιστερίου.
Πρόκειται για χωροταξική, κυρίως όμως λειτουργική μεταβολή, καθώς η μετεγκατάσταση της υπηρεσίας στο νέο κτίριο συνδυάζεται, σύμφωνα με τους γνωρίζοντες, με υπερδιπλασιασμό των επιχειρησιακών της δυνατοτήτων της.

Τα σημάδια για τη συντέλεια του κόσμου – Τι λένε 50 επιστήμονες

Πενήντα από τους εξυπνότερους ανθρώπους του πλανήτη προβλέπουν τη συντέλεια του κόσμου, απαριθμώντας έναν προς έναν τους τρόπους που μπορεί να συμβεί.
Πρόκειται για επιστήμονες εγνωσμένης αξίας, καθώς όλοι τους έχουν βραβευτεί με Νόμπελ, οι οποίοι συμμετείχαν σε έρευνα του βρετανικού περιοδικού «Times Higher Education» για τους μεγαλύτερους κινδύνους που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.
Οι επιστήμονες, που αντιπροσωπεύουν το ¼ των εν ζωή κατόχων Νόμπελ στη χημεία, τη φυσική, την ιατρική, την οικονομία και τη φυσιολογία, πιστεύουν ότι ο Αρμαγεδδών είναι πιθανότερο να έρθει εξαιτίας του υπερπληθυσμού ή της κλιματικής αλλαγής.

Αρχίζει η επανάσταση για τη θεραπεία του καρκίνου

Η πρώτη αντικαρκινική θεραπεία που χρησιμοποιεί γενετικά τροποποιημένα κύτταρα των ίδιων των ασθενών, όπως έγινε γνωστό εγκρίθηκε στις ΗΠΑ. Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) χαρακτήρισε το γεγονός, ιστορική στιγμή αφού ουσιαστικά έδωσε την πρώτη έγκριση ε σε γονιδιακή θεραπεία.

Πρόκειται για το φάρμακο Kymriah,το οποίο οι επιστήμονες χαρακτηρίζουν ως «ζωντανό φάρμακο», καθώς ενεργοποιεί τα γενετικά τροποποιημένα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος του ασθενούς, να επιτεθούν στον ίδιο του τον καρκίνο.