Τρίτη 10 Απριλίου 2018

«Πέρασε» το τεστ του ανιχνευτή ψεύδους ο αστροναύτης που περπάτησε στην Σελήνη – Τι είπε για τα ATIA! (βίντεο)

Με ανεξίτηλα γράμματα στην ανθρώπινη ιστορία έχει γραφτεί το όνομα του Μπαζ Όλντριν, του δεύτερου ανθρώπου που περπάτησε στη Σελήνη.
Το θρυλικό μέλος της αμερικανικής αποστολής του Apollo 11 στο φεγγάρι, που αποτέλεσε«σταθμό» στην εξερεύνηση του διαστήματος το 1969 χαίρει του θαυμασμού και της εκτίμησης των συμπατριωτών του και αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα στις ΗΠΑ.
Γι’ αυτό και η δήλωση του 88χρονου σήμερα πρώην αστροναύτη, ότι κατά τη διάρκεια της αποστολής είχε δει ένα UFO (αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο) έξω από το παράθυρο του διαστημόπλοιου που μετέφερε τον ίδιο και τους συναδέλφους του στη Σελήνη, δεν είχε προκαλέσει ποτέ τον χλευασμό που συνήθως προσελκύουν ανάλογοι ισχυρισμοί, όταν προέρχονται από ανθρώπους χωρίς τα ανάλογα «διαπιστευτήρια».

Ιστορικό ντοκουμέντο – Τι πραγματικά κατέστρεψε τα Βυζαντινά Τείχη της Θεσσαλονίκης; (ΦΩΤΟ)

Γνωρίζατε ότι παραλιακά και κατά μήκος του λιμανιού στην Θεσσαλονίκη υπήρχαν τείχη; Η Οθωμανική διοίκηση της Θεσσαλονίκης του Σαμπρή – πασά τη δεκαετία του 1860 αποφάσισε το γκρέμισμα των τειχών της πόλης για τρεις λόγους.
Κατ αρχήν για λόγους υγιεινής – δεν έφτανε ο Θαλασσινός αέρας στη πόλη με αποτέλεσμα να υποφέρει ο πληθυσμός από διάφορες επιδημικές ασθένειες.
Παράλληλα υπήρχε το όραμα να δημιουργηθεί μια μεγάλη προκυμαία στην οποία θα μπορούσε να φιλοξενήσει πολλά περισσότερα πλοία από το μικρό λιμανάκι που υπήρχε μέχρι τότε.. Και ο τρίτος λόγος ήταν η ανάπτυξη του εμπορίου με τη δημιουργία καταστημάτων πάνω στο μέτωπο της παραλίας.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΓΕΣ για τα πυρά κατά τουρκικού ελικοπτέρου. ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ



«Στις 22.28 αρχιφύλακας του φυλακίου στη Ρω αντιλήφθηκε θόρυβο ερχόμενο από ανατολικά προς τα δυτικά και, αφού ενημέρωσε, πήρε εντολή να ρίξει προειδοποιητικά τροχιοδεικτικά πυρά σε ασφαλή κατεύθυνση. Αφού έριξε για μερικά λεπτά, το ελικόπτερο αποχώρησε».
H αντίδραση του ελληνικού φυλακίου επί της νήσου Ρω υλοποιήθηκε βάσει των προβλεπομένων κανόνων εμπλοκής και βεβαίως μετά από άνωθεν εντολή.

Φάλαινα ξεβράστηκε στη Σαντορίνη

Μία νεκρή φάλαινα μήκους 9 μέτρων (Sperm whale) ξεβράστηκε στην περιοχή του Ακρωτηρίου, δίπλα στον ύφαλο “Αδιάβατος” που βρίσκεται στην πλευρά της Καλντέρας, στη Σαντορίνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες το θηλαστικό ήταν σε σήψη ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου της. Έμπειρος δύτης, εντόπισε το κήτος περνώντας από το σημείο.

ΕΚΤΑΚΤΟ : Επεισόδιο με τουρκικό ελικόπτερο στη Ρω . Η ελληνική στρατιωτική φρουρά απάντησε με τροχιοδεικτικά πυρά

Επεισόδιο σημειώθηκε αργά χθες το βράδυ στη νησίδα Ρω, στα δυτικά του Καστελόριζου, όταν τουρκικό ελικόπτερο πραγματοποίησε χαμηλή πτήση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ελικόπτερο έκανε χαμηλές πτήσεις πάνω από το ακριτικό νησί περίπου στις 23.30 το βράδυ της Δευτέρας.