Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Η Σελήνη προκάλεσε την καταβύθιση της Ατλαντίδας;

Ο επιστημονικός συγγραφέας Denis Saurat εξέδωσε τη δεκαετία του 1950 ένα σύγγραμμα στη γερμανική γλώσσα, με τον τίτλο: “Η Ατλαντίδα και η κυριαρχία των Γιγάντων”.
Στο σύγγραμμα αυτό, ο Γάλλος διανοούμενος υποστήριζε ότι, όχι μόνο υπήρξε η θρυλική Ατλαντίδα, αλλά ότι υπήρξαν μάλιστα δύο Ατλαντίδες, η μία στον Ατλαντικό και η άλλη στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Το αστρικό νέφος που απειλεί με αφανισμό το ηλιακό μας σύστημα

Ένα αστρικό νέφος, που πλησίαζε με ιλιγιώδη ταχύτητα το ηλιακό μας σύστημα, ανακαλύφθηκε το 1977.
Ο παράξενος αυτός ταξιδιώτης του Σύμπαντος απειλούσε να καλύψει τον Ήλιο και να καταστρέψει τη ζωή πάνω στον πλανήτη μας.
Οι επιστήμονες, που επεσήμαναν την ύπαρξη αυτού του απειλητικού νέφους, υπολόγισαν πως είναι πεντακόσιες φορές μεγαλύτερο από το ηλιακό μας σύστημα και κινείται με ταχύτητα 72 χιλιάδων χιλιομέτρων την ώρα. Η ταχύτητα αυτή, όσο ιλιγγιώδης και αν φαίνεται για τα δικά μας τα ανθρώπινα μέτρα, είναι σχετικά μικρή για τον διαστημικό χώρο.

Εντοπισμός τεράστιας κηλίδας στην επιφάνεια του Άρη, το 1955

Μία μυστηριώδης σκοτεινή κηλίδα επιφάνειας 800.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων εμφανίστηκε ξαφνικά κοντά σε έναν από τους πόλους του Άρη, το 1955.
Η ανακοίνωση σχετικά με την παράξενη αυτή ανακάλυψη έγινε από το Αστεροσκοπείο του Lowell, στην Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Η γέννηση του πνευματισμού στην Ελλάδα και διεθνώς

Κάποιος περιοδεύων μικροπωλητής ληστεύθηκε και δολοφονήθηκε άγρια μέσα στο ίδιο του το σπίτι, στο Hydesville της Νέας Υόρκης. Ο δολοφόνος τον έθαψε βιαστικά, αλλά προσεχτικά στο υπόγειο του μικρού σπιτιού του.
Ύστερα από πολλά χρόνια και συγκεκριμένα στις 11 Σεπτεμβρίου του 1847, ενώ το σπίτι είχε αλλάξει επανειλημμένως ενοίκους, ο νεκρός αποκάλυψε με συνθηματικούς χτύπους την αποτρόπαια πράξη της δολοφονίας του, αλλά και το ακριβές σημείο, όπου ήταν θαμμένο το πτώμα του.

Πνεύματα που αποτυπώθηκαν σε φωτογραφίες

Δύο ενδιαφέροντα περιστατικά αποδείκνυαν ότι ήταν δυνατή η φωτογράφιση των πνευμάτων, παρά τις αμφιβολίες που διατύπωναν επί του θέματος ορισμένοι ειδικοί.
Το ένα από τα περιστατικά συνέβη στους αδελφούς Randone, δύο εντιμότατα μέντιουμ, τα οποία εργάζονταν δίχως να λαμβάνουν αμοιβή.