Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

9 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΜΕΤΕΩΡΙΤΗ" ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ

1. Λόγω της βιαιότητάς της, η δεύτερη έκρηξη, που ήταν εντελώς ασυνήθιστη σε ισχύ για ένα μετεωρίτη, έδωσε ωστικό κύμα, που έφθασε στο έδαφος και δημιούργησε εκτεταμένες αλλά μικρής Κλίμακος ζημιές, σπάζοντας κυρίως τα τζάμια των παραθύρων και στρεβλώνονταν τον σκελετό των παντός τύπου κουφωμάτων.
Αυτό ήταν εκείνο που προκάλεσε και τους περίπου 1.200 τραυματισμούς, που οι περισσότεροι ήταν ευτυχώς ελαφράς μορφής.
2. Τα θραύσματα που εκτινάχτηκαν από την πρώτη ωστόσο έκρηξη, την πιο αδύναμη σε σχέση με την δεύτερη, όταν έφθασαν στο έδαφος δημιούργησαν υλικές ζημιές διαφορετικής φύσεως.
Από όσα μπορέσαμε τουλάχιστον να δούμε, πριν κινητοποιηθεί ο μηχανισμός συγκάλυψης, ένα από τα τμήματα του "αντικειμένου" που έφθασαν στο έδαφος, κατέστρεψε ένα εργοστάσιο, ενώ ένα άλλο, προφανώς πολύ μικρότερο, έσπασε τον πάγο μιάς παγωμένης επιφάνειας νερού.

Αυτή η κατάρρευση, δεν γίνεται από ηχητικό κύμα, τη στιγμή που το απέναντι κτίριο, σε μερικά μέτρα απόσταση, είχε μόνο μερικά σπασμένα τζάμια.
Εδώ έπεσε θραύσμα, που βρίσκεται στο εσωτερικό του κτιρίου.

Guardian : 10 ερωταπαντήσεις για την πτώση μετεωριτών




Η ξαφνική πτώση μετεωρίτη στην πόλη Τσένγιαμπικ της Ρωσίας γέννησε πολλές απορίες στους αμύητους στα μυστικά του διαστήματος. Ο επιστημονικός συντάκτης της βρετανικής εφημερίδας Guardian Στούαρτ Κλαρκ επιχείρησε να λύσει τις πιο βασικές από αυτές μέσω των ακόλουθων 10 ερωταπαντήσεων.

Τι χτύπησε τη Ρωσία το πρωινό της Παρασκευής;

Ένας διαστημικός βράχος, ο οποίος σύμφωνα με τη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών ζύγιζε περίπου δέκα τόνους. Βιντεοσκοπήσεις δείχνουν ένα φωτεινό μονοπάτι να αυλακώνει τον ουρανό, δηλαδή το αντικείμενο να καίγεται καθώς εισέρχεται στην ατμόσφαιρα της Γης. Ο βράχος χτύπησε την ατμόσφαιρα με ταχύτητα τουλάχιστον 54.000 χιλιομέτρων/ώρα, συμπιέζοντας τον αέρα στο διάβα του και αποκτώντας θερμοκρασία χιλιάδων βαθών Κελσίου, κατάσταση που αναδίδει φως. Η ισχυρή συμπίεση του αέρα δημιουργεί ωστικό κύμα, το οποίο ακούγεται ως ηχηρός βρόντος σε πολλά από τα βίντεο.

Το πρώτο ελληνικό γραμματόσημο έγινε... κτίριο!

Τo πρώτo ελληνικό γραμματόσημο που κυκλοφόρησε το 1861 από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και απεικόνιζε την κεφαλή του Ερμή, του Ταχυδρόμου των Θεών έγινε κτίριο στη Μελβούρνη το… 2013! Το έργο υλοποίησε ο ομογενής Εμμανουέλ Τζιόρτζιο με τη συνεργασία του Έλληνα αρχιτέκτονα Γιώργου Μεταξά.
 

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΟΜΙΧΛΟΠΑΓΙΔΑ - ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΩ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" 6/2/2013 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΟΜΙΧΛΟΠΑΓΙΔΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΗΜΟΥΝ ΕΚ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΚΑΛΕΣΜΕΝΩΝ



ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO EΔΩ : 

Για  την προσπάθεια  μας ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε.