Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Πρωτοφανές: Ο ΟΗΕ προειδοποιεί με έλευση χάους στην Λέσβο λόγω λάθρο και προσφύγων




Τα Ηνωμένα Έθνη σε μία σπάνια κίνηση προειδοποιιλυν ότι το ελληνικό νησί της Λέσβου "κινδυνεύει να βυθιστεί στο χάος από ανεξέλεγκτες εντάσεις, αφού χιλιάδες παράνομα εισερχόμενοι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, αναγκάζονται να κοιμούνται στο δρόμο και δεν έχουν καν φαγητό"!

Η κατάσταση στη Λέσβο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας, είναι εκρηκτική. "Πρόκειται για μια διαρκή χαοτική κατάσταση σε αυτό το ελληνικό νησί, το οποίο έχει τη δυνατότητα να παράσχει κατάλυμα μόνον σε μια ελάχιστη μερίδα ανθρώπων που ήδη κατακλύζουν το νησί κατά χιλιάδες", αναφέρει η έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Το σουσάμι φάρμακο για την οστεοαρθρίτιδα


Περίπου 2,5 χιλιάδες χρόνια πριν, ο Ιπποκράτης σε συγγράμματα του με την ονομασία «Περί Διαίτης» είχε εκφράσει τη θέση ότι η τροφή μπορεί να είναι το φάρμακό μας.

Τα τελευταία χρόνια και χάρη στη ραγδαίας εξέλιξης της επιστήμης, η άποψή του τεκμηριώνεται ολοένα και περισσότερο. Τελευταία απόδειξη αποτελεί μία μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «International Journal of Rheumatic Diseases» με τίτλο «Effects of Sesame Seeds Supplementation on Clinical Signs and Symptoms in patients with knee osteoarthritis».


Στη συγκεκριμένη μελέτη αξιολογήθηκε η επίδραση της καθημερινής κατανάλωσης σπόρων σουσαμιού στα συμπτώματα και κυρίως στον πόνο σε άτομα με οστεοαρθρίτιδα στο γόνατο.

Βρήκαν τον δίδυμο της Αφροδίτης


Οι «κυνηγοί» των εξωπλανητών ανακοίνωσαν ότι έκαναν μία από τις σημαντικότερες έως σήμερα ανακαλύψεις τους: βρήκαν έναν βραχώδη καυτό πλανήτη με ατμόσφαιρα, ο οποίος φαίνεται να μοιάζει πολύ με την Αφροδίτη και βρίσκεται σε απόσταση «μόνο» 39 ετών φωτός από τη Γη (περίπου 370 τρισεκατομμύρια χιλιόμετρα). Επιπλέον, πρόκειται για τον κοντινότερο εξωπλανήτη που έχει ποτέ ανακαλυφθεί στο μέγεθος περίπου της Γης, καθώς έχει διάμετρο 14.800 χιλιομέτρων, έναντι 12.700 χιλιομέτρων της Γης και 12.100 χλμ. της Αφροδίτης.

Τριπλή ανατολή στη βόρεια Ρωσία - Ένα υπέροχο φαινόμενο





Όχι ένας, ούτε δύο αλλά τρεις ήλιοι φώτισαν την τη βόρεια Ρωσία κατά την ανατολή

Στην πραγματικότητα, επρόκειτο για οπτική απάτη που οφείλεται στην αλληλεπίδραση του φωτός με παγοκρυστάλλους στην ατμόσφαιρα.

Η τοπική μετεωρολογική υπηρεσία έκανε λόγο για το φαινόμενο του «αντήλιου», φωτεινές κηλίδες που εμφανίζονται στον ουρανό λόγω της διάθλασης του φωτός από παγοκρυστάλλους.

Οι άνθρωποι είχαν βρει τρόπο να αξιοποιούν τις μέλισσες από τη Λίθινη εποχή





Οι άνθρωποι είχαν βρει τρόπο να αξιοποιούν τις μέλισσες ήδη από τη Λίθινη εποχή, πριν από 8.500 έως 9.000 χρόνια, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα, με ελληνική συμμετοχή, η οποία μεταθέτει ακόμη πιο βαθιά στο παρελθόν τη σχέση των ανθρώπων με τις μέλισσες και τις ρίζες της ίδιας της μελισσοκομίας, η οποία παραμένει πάντως άγνωστο πότε ακριβώς ξεκίνησε.

Τα χημικά ίχνη

Σκηνές από προϊστορικές βραχογραφίες στην υποσαχάρια Αφρική απεικονίζουν κυνήγι μελισσών, καθώς και τοιχογραφίες της Αιγύπτου των Φαραώ που δείχνουν σκηνές μελισσοκομίας, αλλά έως τώρα ήταν ασαφές κατά πόσο οι πρώτοι αγρότες ήσαν και μελισσοκόμοι, πράγμα που πλέον φαίνεται να επιβεβαιώνεται.

Έξι μύθοι και αλήθειες για τις μαύρες τρύπες





Οι μαύρες τρύπες είναι ένα σημαντικό στοιχείο της επιστήμης και της επιστημονικής πραγματικότητας και η διαχωριστική γραμμή μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας μπορεί συχνά να θολώσει. Άπειροι μύθοι έχουν δημιουργηθεί γύρω από την ύπαρξη τους.
Είναι οι μαύρες τρύπες πύλες σε άλλους κόσμους ή είναι κοσμικά «τέρατα» που απορροφούν τα πάντα; Πόσα από αυτά που βλέπουμε σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας ισχύουν και πόσα είναι από αυτά επιστημονικό γεγονός;

«Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι μια μαύρη τρύπα είναι συγκέντρωση μάζας σημαντικά μεγάλης στο χώρο, ώστε η δύναμη της βαρύτητας να μην επιτρέπει σε οτιδήποτε να ξεφεύγει από αυτή, ακόμη και αν ταξιδεύει με την ταχύτητα του φωτός, παρά μόνο μέσω κβαντικής συμπεριφοράς.» είπε η Δρ Amanda Bauer, αστρονόμος στο αυστραλιανό Αστεροσκοπείο.(Australian Astronomical Observatory).

ΓΑΒΓΙΖΕΙ ΣΑ ΣΚΥΛΟΣ ΚΑΙ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΙΓΡΗ. ΤΙ ΕΙΝΑΙ; ΕΚΠΛΗΚΤΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΤΗΝ ΤΑΪΛΑΝΔΗ ΟΤΑΝ ΑΝΤΙΚΡΥΣΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΜΩΣ... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!


Έκπληκτοι έμειναν οι δημοσιογράφοι, που έκαναν έρευνα σε χωριό της Ταϊλάνδης, όταν βρέθηκαν μπροστά σε ένα παράξενο ζώο, που δεν γνώριζαν τι ήταν

Στο χωριό Bang Rakam, στην Ταϊλάνδη, οι δημοσιογράφοι ενός τηλεοπτικού συνεργείου, που έκαναν μία έρευνα για την ξηρασία στην περιοχή, βρέθηκαν μπροστά σε ένα ζώο, στην αυλή σπιτιού, που δεν μπορούσαν να καταλάβουν σε ποιο είδος ανήκει.