Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Σύγκρουση και παραλίγο βύθιση τουρκικού υποβρυχίου στην Ανατολική Μεσόγειο!




Τουρκικό υποβρύχιο κλάσης 209/1100 (κατ'άλλες πηγές 209/1200) συγκρούστηκε υπό περίεργες συνθήκες με ένα φορτηγό πλοίο στα ανοιχτά της κατεχόμενης Κύπρου και στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και του τουρκικού λιμανιού της Μερσίνας.
Το υποβρύχιο περιπολούσε στην περιοχή όπου επιχειρεί το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros και έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό, καθώς φαίνεται ότι οι Τούρκοι δεν περιορίζονται μόνο στην κάλυψη με μία φρεγάτα του Barbaros, αλλά έχουν και υποβρύχιο που καλύπτει τον πλου του κσάφους, φοβούμενοι πιθανώς ότι μπορεί το Πολεμικό Ναυτικό να στείλει υποβρύχιο στην περιοχή για να καταγράψει την πορεία του Barbaros.

Επείγον Patriot κλείδωσαν Τουρκικά μαχητικά




Η ελληνική αντιαεροπορική άμυνα για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια προχώρησε σε εγκλωβισμό τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου και αυτό από μόνο του αποτελεί - επιτέλους - μία κλιμάκωση της αντίδρασης της ελληνικής πλευράς.
Και μάλιστα μια αντίδραση, αρκετά προχωρημένη αφού ο εγκλωβισμός μαχητικών από εχθρικά αντιαεροπορικά αποτελεί για τα διεθνή ισχύοντα ουσιαστικά πολεμική ενέργεια.
Αυτό και μόνο καταδεικνύει ότι οι τουρκική επιθετικότητα έχει ξεπεράσει τα εσκαμμένα για να αναγκάζεται α αντιδράσει με τέτοιο τρόπο η ελληνική πλευρά που διακρίνεται για την κατευναστικότητα και εν πάση περιπτώσει για την "ελαστικότητα" με την οποία αντιμετωπίζει τις τουρκικές προκλήσεις, τουλάχιστον σε ότι αφορά την πολιτική ηγεσία.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείουελληνικά αντιαεροπορικά συστήματα, MIM-104 Patriot PAC-3 από την αντιαεροπορική συστοιχία της Σκύρου, «κλείδωσαν» στα ραντάρ τους τα τέσσερα μαχητικά της τουρκικής Αεροπορίας (ΤΗΚ) F-4E Terminator 2020, τα οποία "βρίσκονταν σε εκπαιδευτική πτήση σε «διεθνή» εναέριο χώρο", νοτιοδυτικά της Ικαρίας, αναφέρει η ανακοίνωση.