Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Το Μυστήριο του μεγαλύτερου φέρετρου της Αλεξάνδρειας: Σαρκοφάγος από γρανίτη μήκους 9 ποδιών και ηλικίας πάνω από 2.000 ετών

Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει, τι πιστεύεται ότι είναι η μεγαλύτερη σαρκοφάγος από γρανίτη, που βρέθηκε ποτέ στην Αλεξάνδρεια, με μήκος περίπου 9 πόδια.
Η τεράστια πέτρινη κασετίνα ήταν θαμμένη περισσότερο από 16 πόδια κάτω από την επιφάνεια, παράλληλα με ένα τεράστιο κεφάλι αλάβαστρο – πιθανότατα ανήκε στον άνδρα που κατείχε τον τάφο.

Ανακαλύφθηκε πανάρχαια κοσμική σύγκρουση του γαλαξία μας με το «Λουκάνικο»

Ο γαλαξίας μας κι ένας μικρότερος γαλαξίας με το ευφάνταστο όνομα «Λουκάνικο» συγκρούσθηκαν μετωπικά πριν από οκτώ έως δέκα δισεκατομμύρια χρόνια. Από την κοσμική σύγκρουση, ένα συμβάν καθοριστικό στην προϊστορία του γαλαξία μας, ο τελευταίος πήρε το σημερινό σχήμα του, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστρονόμων.
Ο νάνος γαλαξίας «Λουκάνικο» δεν επέζησε από το γεγονός, καθώς γρήγορα διαλύθηκε και τα απομεινάρια του βρίσκονται σήμερα διάσπαρτα ολόγυρα στο γαλαξία μας. Αλλά και ο δικός μας γαλαξίας φέρει τα ίχνη εκείνης της δραματικής σύγκρουσης τόσο στο κέντρο όσο και στην εξωτερική άλω του.