Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ: Κολοσσιαίο κοίτασμα στο «Οικόπεδο 11» δείχνουν οι πρώτες ενδείξεις της Total - Tρισ. δολ. η αξία του φ.α.

Αλλάζει ολόκληρος ο ενεργειακός χάρτης της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και της Ευρώπης, αν επιβεβαιωθούν οι πρώτες ενδείξεις που έχει η γαλλική εταιρεία Τotal για την ποσότητας υδρογονανθράκων στο βυθοτεμάχιο 11 της κυπριακής ΑΟΖ. Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές που έχουν περιέλθει σε γνώση της ελληνικής κυβέρνησης (αναμενόμενες ελάχιστες, μέσες και μέγιστες ποσότητες)  στα κοιτάσματα των blocks 10, 6 &11θα είναι πενταπλάσιες από αυτές του κολοσσιαίου αιγυπτιακού κοιτάσματος “Zor”!

Ειδικά για το βυθοτεμάχιο 6, το οποίο παραχωρήθηκε και αυτό στην κοινοπραξία Total-Eni, η χαρτογράφηση των PGS & Spectrum δείχνει παρουσία δύο υπεργιγάντιων στόχων κοιτασμάτων, ένα διπλάσιο σε μέγεθος μεγάλο ισραηλινό κοίτασμα Λεβιάθαν, με μέγιστη πιθανή χωρητικότητα που θα είναι πενταπλάσια σε μέγεθος από το  “Zor”

Η συνολική αξία φυσικού αερίου που θα μπορούσε να προκύψει κυμαίνεται μεταξύ μιας ελάχιστης 342 δισ. δολ. και μέγιστης και $1,4 τρισ. δολ.!  Αυτά για το βιθοτεμάχιο 11 και μέρος του 10.

Γεώτρηση “West Capella”: Τι προβλέπουν τα σχέδια επιχειρήσεων της Ε.Φ. σε περίπτωση παρεμπόδισης από τουρκικά πλοία

Η Τουρκία ακολουθεί για την ώρα μια αλλοπρόσαλλη τακτική που φανερώνει και τον εκνευρισμό της αναφορικά με την γεώτρηση του πλωτού γεωτρύπανου “West Capella” των Total/ENI.

Με το σκάφος σεισμικών ερευνών Barbaros να έχει… χάσει τον προσανατολισμό του μπαινοβγαίνοντας το Οικόπεδο 6, άλλες φορές να αλλάζει κατεύθυνση κινούμενο προς την Τουρκία αι άλλες φορές να εισέρχεται σε Οικόπεδο 7 και την τουρκική φρεγάτα κλάσης G TCG Gökçeada (F 494) να έχει πλησιάσει μέχρι στιγμής  το “West Capella” σε ελάχιστη απόσταση 3,5 ν.μ. τα σχέδια της Κυπριακής Δημοκρατίας για το οποιοδήποτε σενάριο βρίσκονται σε εφαρμογή.

Μέχρι στιγμής, πάντως, οι προκλήσεις εκλαμβάνονται από την Κυπριακή Δημοκρατία ως χαμηλής έντασης, είτε μέσω δηλώσεων Τούρκων αξιωματούχων, είτε μέσω έκδοσης NAVTEX και NOTAM για στρατιωτικές ασκήσεις σε περιοχές που η Άγκυρα θεωρεί πως έχει δικαιώματα, εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Προειδοποίηση Αμερικανού ΥΠΑΜ προς Άγκυρα για S-400: «Είμαστε εναντίον αυτής της αγοράς»

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζέιμς Ματίς σχολίασε αρνητικά την αγορά από την Τουρκία των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S-400, σε μια πρώτη αντίδραση απο το Πεντάγωνο αναφορικά με τις τουρκικές ανακοινώσεις ότι η Άγκυρα συμφώνησε με την Μόσχα για την αγορά των συστημάτων έναντι 2,5 δισ.$.

"Τα συστήματα δεν μπορούν να ολοκληρωθούν στην υπάρχουσα υποδομή του ΝΑΤΟ" σημείωσε ακόμη ο Μάτις προειδοποιώντας παράλληλα την Τουρκία ότι οι ΗΠΑ είναι εναντίον αυτής της αγοράς, γιατί τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα  που θα αγοράσει δεν θα μπορέσουν να συνδεθούν με την αντιαεροπορική Άμυνα του ΝΑΤΟ.

«Το πρόβλημα είναι ότι τα δύο συστήματα δεν θα διασυνδεθούν ποτέ και το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας θα πρέπει να εξετάσει πως θα διευθετήσει την εξέλιξη αυτή», είπε.

Τι απέγιναν οι σημαίες που κάρφωσαν οι αστροναύτες στη Σελήνη;

Στις 16 Ιουλίου 1969 η αποστολή Απόλλων 11 εκτοξεύθηκε στο διάστημα και πέντε μέρες μετά, ο άνθρωπος πάτησε για πρώτη φορά στη Σελήνη. Κάθε κίνηση των μελών της αποστολής έμεινε στην ιστορία.
Από την περίφημη ατάκα του Νιλ Άρμστρονγκ: «Ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα τεράστιο βήμα για την ανθρωπότητα», μέχρι τις φωτογραφίες με την αμερικάνικη σημαία να ανεμίζει στην επιφάνεια του φεγγαριού. Όμως υπάρχουν πολλοί που αμφισβητούν ότι έγινε αυτή η αποστολή και πιστεύουν ότι αυτά τα αξέχαστα στιγμιότυπα δεν ήταν πραγματικά...
Το 1976 κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο με θεωρίες συνωμοσίες σχετικά με την προσελήνωση του 1969. Είχε τίτλο «We Never Went to the Moon: America’s Thirty Billion Dollar Swindle» και συγγραφέας ήταν ο επιπλοποιός, Μπιλ Κέισινγκ. Ακολούθησαν δεκάδες άλλα βιβλία και συνωμοσιολόγοι οι οποίοι παρουσίαζαν νέες θεωρίες που υποστήριζαν ότι η NASA δεν έφτασε ποτέ στο φεγγάρι.

Δωδεκαθεϊστές συγκεντρώθηκαν στον Όλυμπο και ορκίστηκαν πίστη στους δώδεκα θεούς

Πριν λίγες ημέρες στο Λιτόχωρο Πιερίας, το χωριό που βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου, πραγματοποιήθηκε η πομπή όσων συμμετείχαν στα φετινά «Προμήθεια», τη μεγάλη συνάντηση των πολυθεϊστών και δωδεκαθεϊστών ή, πιο γενικά, των αρχαιολατρών, στη σκιά του βουνού των Θεών.
Άνδρες και γυναίκες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που φορούσαν χλαμύδες και σανδάλια, είχαν στο κεφάλι τους φύλλα από κισσό και κρατούσαν αναμμένες δάδες, ασπίδες και δόρατα, ακολούθησαν την -παράδοξη για τον αμύητο επισκέπτη- πομπή στους δρόμους του Λιτοχώρου, η οποία κατέληξε στο υπαίθριο αμφιθέατρο του χωριού, όπου πραγματοποιήθηκαν αρχαϊκά πολιτισμικά δρώμενα.

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.tilestwra.com/dodekatheistes-sygkentrothikan-ston-olybo-ke-orkistikan-pisti-stous-dodeka-theous/
Άνδρες και γυναίκες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που φορούσαν χλαμύδες και σανδάλια, είχαν στο κεφάλι τους φύλλα από κισσό και κρατούσαν αναμμένες δάδες,

Σύμβαση Cooper: Πως «εδεσαν» χειροπόδαρα τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας…

Έχετε ίσως ακούσει για την περιβόητη Σύμβαση Κούπερ (COOPER). Τη σύμβαση που έχει υπογράψει η Ελλάδα και τη δεσμεύει ως προς τον ορυκτό της πλούτο.
Το 1940 και μετά προέκυπταν ανάλογες συμβάσεις με αυτήν την λεγόμενης COOPER ή αλλιώς την σύμβαση εκπροσώπων του ελληνικού δημοσίου με τις ΗΠΑ και την Hugh Cooper & co.
Η «Σύμβαση Cooper» επικυρώθηκε με τον Α.Ν. 2220/1940 (ΦΕΚ 65/Α’/17.02.1940), περί κυρώσεως συμβάσεως για την παραχώρηση υδραυλικής δυνάμεως Αχελώου ποταμού.

Τι ενέπνευσε τον Lewis Carroll για να γράψει την «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων»

«Οι Περιπέτειες της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων» είναι ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας...
Πρόκειται για κλασικό έργο παιδικής και φανταστικής λογοτεχνίας του Βρετανού συγγραφέα και μαθηματικού Charles Lutwidge Dodgson, περισσότερο γνωστού με το ψευδώνυμο Lewis Carroll. Κυκλοφόρησε σε πρώτη έκδοση το 1865.

Λογοτεχνική μούσα του ήταν η Alice Liddell, κόρη ενός οικογενειακού του φίλου.

Στις 4 Ιουλίου του 1862, ο Carroll πήγε εκδρομή μαζί με τον αιδεσιμώτατο Robinson Duckworth και τις τρεις κόρες του πρύτανη του κολεγίου Christ Church, την 13χρονη Lorina Charlotte Liddell, την 10χρονη Alice Pleasance Liddell και την 8χρονη Edith Mary Liddell.

Η μυστηριώδης επιστολή για το εφιαλτικό μέλλον που είχε λάβει ο Τζορτζ Όργουελ

Η ξεχωριστή κόντρα δύο πιονέρων της επιστημονικής φαντασίας. Στις 21 Οκτωβρίου 1949, ο ανεπανάληπτος Τζορτζ Όργουελ έλαβε...
μια μυστηριώδη επιστολή από έναν παλιό γυμνασιακό καθηγητή του.

Τι να ήθελε άραγε ο δάσκαλος των Γαλλικών από τον μαθητή του, ο οποίος είχε εν τω μεταξύ ανδρωθεί και ήταν έτοιμος να απαθανατιστεί ως ένας από τους ογκόλιθους της επιστημονικής φαντασίας;

Ο Όργουελ είχε μόλις δημοσιεύσει ένα αριστουργηματικό βιβλίο που ονόμαζε «1984» και λάμβανε συνεχώς συγχαρητήριες επιστολές, την ίδια ώρα που οι κριτικές ήταν διθυραμβικές σε κάθε γωνιά του αγγλόφωνου κόσμου.

Αρτεμισία: To φυτό της Κρήτης που σκοτώνει τον καρκίνο σε 16 ώρες

Ένα φυτό στην Κρήτη, αποτελεί το απόλυτο όπλο για την καταπολέμηση των καρκινικών κυττάρων...

Ο λόγος για την Αρτεμισία που ανήκει στα αγγειόσπερμα δικοτυλήδονα, στην οικογένεια Asteraceae.

Στην πρώτη γραμμή των φυσικών μέσων για την καταπολέμηση του καρκίνου που έχουν ήδη αναπτυχθεί και επιτρέπουν στο σώμα να θεραπεύσει τον εαυτό του, είναι ένα νέο παράγωγο του φυτού αρτεμισία που είναι πολύ αποτελεσματικό.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Life Sciences, βρέθηκε ότι η αρτεμισινίνη σε συνδυασμό με σίδηρο, μπορεί να σκοτώσει 98 % των καρκινικών κυττάρων του μαστού σε 16 ώρες.

Το «πυρηνικό» Πακιστάν απειλεί την Ελλάδα: «Οι εχθροί της Τουρκίας είναι και δικοί μας εχθροί»

Σε μία πολύ περίεργη και επικίνδυνη δήλωση, εμμέσως κατά της Ελλάδας, προχώρησε πριν λίγο το πακιστανικό υπουργείο Αμυνας, δηλώνοντας ότι "Ο εχθρός της Τουρκίας και εχθρός του Πακιστάν", κι ενώ κορυφώνονται οι τουρκικές επιθετικές κινήσεις σε βάρος της Κύπρου και η Αγκυρα προχώρησε σε μετωπική επίθεση ακόμα και κατά του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα.
Δεδομένου του γεγονότος ότι το Πακιστάν είναι πυρηνική δύναμη  η δήλωση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς συνοδεύεται και από έντονη φημολογία εδώ και αρκετούς μήνες ότι έμπειροι Πακιστανοί πιλότοι επανδρώνουν τουρκικά μαχητικά F-16 που παραβιάζουν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο του Αιγαίου λόγω έλλειψης, Τούρκων έμπειρων πιλότων.

Σεισμός 5,3 ρίχτερ στην Κρήτη

Είχε μεγάλη διάρκεια
-Νότια της Ιεράπετρας
-Στα 10 χιλιόμετρα το εστιακό βάθος

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε πριν από λίγο νότιοανατολικά της Κρήτης. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10χλμ.