Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Κρήτη: Η άγνωστη τραγωδία με 538 νεκρούς μια μέρα σαν σήμερα!




Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες όλων των εποχών στην Κρήτη - Οι μαρτυρίες αποτυπώνουν τα όσα έγιναν μια μέρα σαν σήμερα...

Ήταν 2.45 λίγο πριν ξημερώσει η Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου του 1856. Ένας φοβερός σεισμός, που σύμφωνα με τα γραπτά του Ελευθέριου Πλατάκη, στα Κρητικά Χρονικά, ήταν 7,7 ρίχτερ, ισοπέδωσε τον Χάνδακα. Πολλά χωριά και πόλεις της Κρήτης ερήμωσαν. Σύμφωνα με τα γραπτά, εκτός από τα σπίτια και τις εκκλησιές που κατέρρευσαν σαν χάρτινα κτίρια σκοτώθηκαν πάνω 500 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περίπου 600 γιατί η ώρα ήταν τέτοια που όλοι σχεδόν βρισκόντουσαν στα σπίτια τους και κοιμόντουσαν.

«Πήγε η ψυχή μου στην Κούλουρη»


Την εποχή εκείνη των Περσικών Πολέμων, πεντακόσια περίπου προ Χριστού, η Σαλαμίνα ή ακριβέστερα ένα μέρος της, κοντά στα σημερινά Αμπελάκια, λεγότανε Κόλουρις. Ο χρόνος και η τάση της παραφοράς των ονομάτων, στα μεταγενέστερα χρόνια, διαμόρφωσαν το όνομα Κόλουρις σε κούλουρη.
Όταν, λοιπόν, στην παλιά εκείνη εποχή υπήρχαν σημάδια ότι ετοιμαζότανε βαρβαρική εισβολή στην Αθήνα και στα περίχωρά της, γινότανε κάτι σαν την σημερινή «εκκένωση» από τον άμαχο πληθυσμό. Οι γυναίκες και τα παιδιά καταφεύγανε, για ασφάλεια, στη Σαλαμίνα. Δηλαδή, όλες οι ψυχές – εκτός από τους πολεμιστές – στην εμφάνιση σοβαρού κίνδυνο πήγαιναν στην Κούλουρη

Τα αρχαία Ελληνικά θεραπεύουν τη.. δυσλεξία..



Την ωφέλεια που προκύπτει για τη διαμόρφωση και τη σωστή χρήση του εγκεφάλου αναγνωρίζουν ξένοι καθηγητές (οι Έλληνες αγνοούνται), οι οποίοι προτείνουντη συστηματική διδασκαλία της γλώσσας σαν θεραπεία σε δυσλεκτικά παιδιά, ενώ εδώ τείνουν να εξαφανιστούν ολοκληρωτικά από την εκπαίδευσή μας.

Σύμφωνα με την θεωρία, του Καθηγητού της Φιλολογίας Eric Havelock η οποία στηρίζεται στον Πλάτωνα, το αρχαίο Ελληνικό αλφάβητο προκάλεσε πακτωλό αφηρημένων εννοιών στον Αρχαίο Ελληνικό…. κόσμο, λόγω ενεργοποίησης του εγκεφάλου των χρηστών του.

Αρχίζει από 30/9 η διακλαδική άσκηση «Παρμενίων 2015″.



Από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 9 Οκτωβρίου 2015 θα διεξαχθεί η Εθνική διακλαδική άσκηση με την επωνυμία «Παρμενίων 2015″, όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ).
Πρόκειται για άσκηση μεγάλης κλίμακας, η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ, με τη συνδρομή των Γενικών Επιτελείων.
Η άσκηση διεξάγεται σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο και εντός του FIR Αθηνών, επί βάσεως ΤΑΑΣ (Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων) και ΤΑΜΣ (Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων).
Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τις Μείζονες Διοικήσεις με τις υποτεταγμένες, σε αυτές, μονάδες, συμμετέχουν και Φορείς του Πολιτικού Τομέα.
Κύριοι σκοποί της άσκησης είναι:

Ηφαιστίωνας



Ο Ηφαιστίων ( 356 π.Χ – 325 π.Χ.) ήταν γιος του Αμύντορα, παιδικός φίλος, αξιωματικός και συνοδοιπόρος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην εκστρατεία του στην Ασία.
Γεννήθηκε στην Πέλλα και ήταν ένας από τους Μακεδόνες βασιλικούς παίδες που συμμετείχαν μαζί με τον Αλέξανδρο στις διαλέξεις του Αριστοτέλη στη Μίεζα, ίσως το 343. Ο Αλέξανδρος τον έκανε μέλος της σωματοφυλακής του, και κατόπιν συμμετείχε στην εκστρατεία στην Ασία.
Στην Τροία συμμετείχε στις λατρευτικές τελετές όπου στεφάνωσε τον τάφο του Πατρόκλου, ενώ αντίστοιχα ο Αλέξανδρος στεφάνωσε τον τάφο του Αχιλλέα, φανερώνοντας την ισόβια φιλία ανάμεσα στους δύο άνδρες. Χαρακτηριστικά, ο Αλέξανδρος συνήθιζε να αναφέρεται στον Κρατερό ως Φιλοβασιλέα, ενώ στον Ηφαιστίωνα ως Φιλαλέξανδρο. Στα πρώτα χρόνια της εκστρατείας στην Ασία, βρίσκουμε ελάχιστες αναφορές στον Ηφαιστίωνα σε στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Κάντε απολέπιση με βρώμη!!

 
 
Η βρώμη είναι καλή για όλους τους τύπους δέρματος! Τόσο για το λιπαρό όσο και για το ξηρό.
 
Η απολέπιση του δέρματος είναι μια διαδικασία που θα πρέπει να γίνεται μία φορά την εβδομάδα, αν επιθυμείτε να διατηρήσετε ένα σταθερό pH στο δέρμα σας και φυσιολογική ανανέωση των κυττάρων.
 
H πολύ λίγη απολέπιση του δέρματος θα κάνει το δέρμα να φαίνεται κουρασμένο, ενώ η πάρα πολύ θα το εκθέσει σε ερεθισμούς.
 

Η ομιλία Περιστέρη για την Αμφίπολη - Στον Ηφαιστίωνα ανήκει ο τάφος

 
 
Η επικεφαλής των ανασκαφών, Κατερίνα Περιστέρη, αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες από τα ευρήματα και τις σημαντικότατες πληροφορίες που έχουν προκύψει μέσω αυτών
 
Η Αμφίπολη ανοίγει τις πύλες της και αποκαλύπτει τα μυστικά της, σε μια εκδήλωση που αναμένεται με ξεχωριστό ενδιαφέρον, έπειτα από πολύ καιρό «σιγής» για την ιστορική αυτή ανακάλυψη στον Τύμβο Καστά.
 

Στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στη Συρία - Ο Πούτιν πήρε άδεια αναπτυξης στρατευμάτων στο εξωτερικό

 

 

- Το Κρεμλίνο ζήτησε και πήρε άδεια από την άνω Βουλή για ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στο εξωτερικό
- Μετά από ανάλογο αίτημα ο Πούτιν είχε εισβάλει στην Κριμαία και ξεκίνησε ο πόλεμος με την Ουκρανία
- Θέμα χρόνου θεωρεί η Δύση τη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στη Συρια

Οι Ελβετοί απαγόρευσαν τις πωλήσεις diesel VW Euro 5!



Η Ελβετία απαγόρευσε προσωρινά την πώληση και ταξινόμηση πετρελαιοκίνητων οχημάτων VW προδιαγραφών Euro 5. Όπως γνωρίζετε πιθανόν το πρόβλημα των εκπομπών ρύπων στα VW προδιαγραφών Euro 5 καλύπτονταν από ένα κρυφό λογισμικό που όταν «διάβαζε εργαστηριακές συνθήκες» περιόριζε τον κινητήρα ώστε οι τιμές των ρύπων να είναι σύννομες. Η πραγματικότητα ήταν όμως διαφορετική, ανεξάρτητες μετρήσεις κάνουν λόγω για εκπομπές οξειδίων του αζώτου έως και 40 φορές πάνω από το όριο.

5 βότανα για την φυσική αντιμετώπιση της κατάθλιψης

 
 
Η κατάθλιψη είναι μια κατάσταση που πλήττει εκατομμύρια Αμερικανούς, πολλοί από τους οποίους έχουν πεισθεί από τον κλάδο της ψυχιατρικής ότι οι εκλεκτικοί αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης (SSRIs) και διάφορα άλλα αντικαταθλιπτικά φάρμακα είναι οι μόνες τους επιλογές για θεραπεία.
Υπάρχουν μια σειρά εναλλακτικών λύσεων από βότανα, που μπορούν να αντικαταστήσουν τα επιστημονικά αποδεδειγμένα επικίνδυνα φάρμακα, για να βοηθήσουν στην φυσική αντιμετώπιση της κατάθλιψης, περιορίζοντας κατά πολύ τις αρνητικές παρενέργειες.
 

Τα προσωπικά αντικείμενα του δημίου των ηρώων της ΕΟΚΑ μεταφέρθηκαν στην Κύπρο


Μνήμες από τον αγώνα των Ελλήνων της Κύπρου του 1955 – 1959 κατά της βρετανικής αποικιοκρατίας, αναβίωσαν στο γραφείο του προέδρου της κυπριακής Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, στον οποίο αντιπροσωπεία απόδημων Κυπρίων της Βρετανίας παρέδωσε αντικείμενα του Χάρι Άλεν, δήμιου των εννέα απαγχονισθέντων αγωνιστών της ΕΟΚΑ.
Οι απαγχονισθέντες ήρωες είναι ο Μιχαήλ Καραολής, ο Ανδρέας Δημητρίου, ο Ανδρέα Ζάκος, ο Ιάκωβος Πατάτσος, ο Χαρίλαος Μιχαήλ, ο Μιχάλης Κουτσόφτας, ο Στέλιος Μαυρομμάτης, ο Ανδρέας Παναγίδης και οΕυαγόρας Παλλικαρίδης.