Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Εμπεδοκλής: Ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος που πίστευε ότι δεν ήταν άνθρωπος αλλά θεός

Ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Εμπεδοκλής πίστευε ότι δεν ήταν άνθρωπος, αλλά θεός. Για να το αποδείξει αυτό στους σκεπτικιστές, ορκίστηκε να πάει στην Αίτνα και να επιστρέψει σώος και αβλαβής. Το πρώτο το κατάφερε… το δεύτερο όχι.

Συναγερμός στη ΝASA: ‘Ετσι θα αποτραπεί η καταστροφή του πλανήτη Γη από αστεροειδείς

Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) αποκάλυψε τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει να «θωρακίσει» τον πλανήτη από τους επικίνδυνους αστεροειδείς αλλά και πως θα προετοιμάσει τις υπηρεσίες των ΗΠΑ να αντιμετωπίσουν ένα τέτοιο περιστατικό, σε περίπτωση που δεν μπορεί να αποφευχθεί.

Στίβεν Χόκινγκ: «Στους ανθρώπους απομένουν μόνο 1.000 χρόνια στον πλανήτη Γη»

Οι άνθρωποι θα εξαφανιστούν από τη Γη μέσα στα επόμενα 1.000 χρόνια, σύμφωνα με τον Στίβεν Χόκινγκ. Ο επιφανής θεωρητικός επιστήμονας υποστηρίζει ότι ο μόνος τρόπος για να αποφύγει μια μαζική εξαφάνιση η ανθρωπότητα μέσα στην επόμενη χιλιετία, είναι να βρει έναν άλλο πλανήτη να κατοικήσει.
«Πρέπει να συνεχίσουμε να εξερευνούμε το διάστημα για το μέλλον της ανθρωπότητας», δήλωσε ο Χόκινγκ σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στην Αγγλία . «Δεν πιστεύω ότι θα επιβιώσουμε άλλα 1.000 χρόνια, χωρίς να ξεφύγουμε από τον ​​εύθραυστο πλανήτη μας», πρόσθεσε.

HΠΑ και Τουρκία γιόρτασαν την παραλαβή των F-35

To πρώτο μαχητικό 5ης γενιάς F-35 παρέλαβε σήμερα η Τουρκία σε ειδική τελετή στο Τέξας των ΗΠΑ.
Στην τελετή, συμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, παρευρέθηκαν Τούρκοι αξιωματούχοι από την υποεπιτροπή αμυντικών βιομηχανιών, από τις τουρκικές εταιρείες που συμμετείχαν στο έργο και εκπρόσωποι της κατασκευάστριας Lockheed Martin.
Η Τουρκία βρίσκεται στο πρόγραμμα F-35 από τις αρχές του 1999, ενώ η αμυντική βιομηχανία της γειτονικής χώρας έχει αναλάβει ενεργό ρόλο στην παραγωγή των αεροσκαφών.
Σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους το αεροσκάφος αναμένεται να ενισχύσει την τουρκική Π.Α. με τις ανώτερες δυνατότητές του όπως οι σύγχρονοι αισθητήρες και το προηγμένο σύστημα ραντάρ.
Το πρώτο μαχητικό F-35 θα μεταφερθεί σε αεροπορική βάση στην Αριζόνα, όπου και θα πραγματοποιηθεί η εκπαίδευση των πιλότων.

Κι όμως… ο τρομακτικός Τυραννόσαυρος δε μπορύσε να βγάλει τη γλώσσα!

Οι Τυραννόσαυροι απεικονίζονται ως τρομακτικά πλάσματα με κοφτερά δόντια και μεγάλη, αχόρταγη γλώσσα, έτοιμοι να κατασπαράξουν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.
Οπως αναφέρει η Wikipedia, ήταν με διαφορά το μεγαλύτερο σαρκοφάγο στο περιβάλλον του, και πιθανώς ήταν κορυφαίος θηρευτής, θηρεύοντας αδρόσαυρους και κερατόψια, Ωστόσο, ορισμένοι επιστήμονες αναφέρουν πως πρόκειται για πτωματοφάγο. Η διαφωνία για το αν ήταν κορυφαίος θηρευτής ή πτωματοφάγος είναι μια από τις μεγαλύτερες σε διάρκεια διαφωνίες στην παλαιοντολογία.
Μια νέα αμερικανο-κινεζική μελέτη έρχεται να αποκαλύψει πως ο Τυραννόσαυρος δεν μπορούσε να… βγάλει γλώσσα.
Μελετώντας απολιθώματα την ανατομία του στόματος και ιδίως του υοειδούς οστού στη βάση της γλώσσας των δεινοσαύρων, η μελέτη κατέληξε στο -κάπως απογοητευτικό για τους γραφίστες και τους σκηνοθέτες χολιγουντιανών ταινιών τύπου «Τζουράσικ Παρκ»- συμπέρασμα ότι ο Τυραννόσαυρος, όσο τρομερός κι αν ήταν, δεν μπορούσε να…βγάλει γλώσσα.

ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ Μυθωδία εκπομπή 2 ( ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ)

  
ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ Μυθωδία εκπομπή 2 ( ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ) ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ

Οι προφητείες του Πλάτωνα για τον 21ο Αιώνα

Ο Πλάτωνας γεννήθηκε το 428 π.X., το μήνα Θαργηλίωνα (Μάιος) και καταγόταν από αρχοντική γενιά. Είχε πάρει μουσική και γυμναστική αγωγή και είχε πολύ καλές μαθηματικές γνώσεις. Ήταν μαθητής του Σωκράτη και το γεγονός ότι το 399 π.Χ. ο Δάσκαλός του καταδικάστηκε να πιει το κώνειο, ήταν ένα πολύ συνταρακτικό χτύπημα για την ελεύθερη και ανήσυχη ψυχή του. Κατάλαβε ότι η πολιτική της πατρίδας του δημιουργούσε ένα αγεφύρωτο χάσμα για τη φιλοσοφική, ελεύθερη και ανήσυχη σκέψη που πρέσβευε ο ίδιος και ξεκίνησε να ταξιδεύει.

Σαν σήμερα το 1913 Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς – Λαχανά

Ελληνοβουλγαρική ένοπλη σύγκρουση σε τρεις τομείς, κατά τη διάρκεια του Β’ Βαλκανικού Πολέμου. Η έκβασή της υπέρ των ελληνικών όπλων, άνοιξε τον δρόμο για την απελευθέρωση της Ανατολικής Μακεδονίας και σηματοδότησε την κατάρρευση των βουλγαρικών φιλοδοξιών για την κατάκτηση της Θεσσαλονίκης. Η μάχη του Καλινόβου – Κιλκίς – Λαχανά είναι περισσότερο γνωστή ως Μάχη του Κιλκίς – Λαχανά.

Θερινό ηλιοστάσιο: Σήμερα η μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου. Ποια η σημασία του στην Αρχαία Ελλάδα

Tα δύο Ηλιοστάσια (Θερινό και Χειμερινό) και οι δύο Ισημερίες (Εαρινή και Φθινοπωρινή) είναι οι ιδιαίτερες ημέρες του «ενιαυτού», δηλαδή του ετήσιου κύκλου, που σηματοδοτούν την αφετηρία των ισάριθμων εποχών.

Ως αφετηριακά σημεία του κάθε τεταρτημορίου του «ενιαυτού», η κάθε μία τους έχει ιδιαίτερη σημασία, αλλά και θρησκευτική διάσταση σε κάθε φυσική Θρησκεία που δέχεται την κυκλικότητα του χρόνου και την αντανάκλαση των θείων αληθειών στα απλά και απτά πράγματα της εκδηλωμένης Φύσης.

Προφυλακιστέος ο Αρτέμης Σώρρας – Αρνήθηκε τις κατηγορίες

Εκατοντάδες οπαδοί του Αρτέμη Σώρρα έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων – Ο Αρτέμης Σώρρας αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες τις οποίες αρνείται –
Χαρακτήρισε έωλο το κατηγορητήριο..
Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο Αρτέμης Σώρρας, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Κομισιόν: Επιβεβαιώνει την περικοπή συντάξεων και αφορολόγητου – Ανατροπές στον ΕΝΦΙΑ την επόμενη διετία

Τι αναφέρει η Έκθεση Συμμόρφωσης για την 4η αξιολόγηση που δημοσιοποίησε η Κομισιόν – Επιβεβαιώνει ότι ολοκληρώθηκαν και τα 88 προαπαιτούμενα – Παράλληλα με τις περικοπές μνημονεύεται και η δυνατότητα ενεργοποίησης ενός «επεκτατικού» δημοσιονομικά πακέτου μέτρων («αντίμετρα») υπό την προϋπόθεση της επίτευξης των στόχων
Λίγες ώρες πριν τη διεξαγωγή του αυριανού Eurogroup στο Λουξεμβούργο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα την Έκθεση Συμμόρφωσης για την τέταρτη αξιολόγηση.

Πορεία των Τσάμηδων προς τα ελληνικά σύνορα

Το Σάββατο 23 Ιουνίου οι οργανώσεις των Τσάμηδων διοργανώνουν πορεία που θα κατευθυνθεί προς τα ελληνικά σύνορα, στην διάβαση Μαυροματίου. Η πορεία θα ξεκινήσει από το μνημειακό συγκρότημα, για τα θύματα της γενοκτονίας των από τους… Έλληνες, όπως ισχυρίζονται, που έχουν ανεγείρει έξω από το χωριό Τζάρα, στα νότια των Αγίων Σαράντα. Μετά το τέλος των εκδηλώσεων εκεί, θα πορευθούν συντεταγμένοι με σημαίες και συνθήματα προς το Μαυρομάτι. Και άλλες φορές στο παρελθόν έχουν πραγματοποιηθεί τέτοιες πορείες. Συγκεντρώνουν μερικές χιλιάδες άτομα,