Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Θα πληρωθούν, κανονικά, μισθοί και συντάξεις την ερχόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο Σταθάκης στο CNBC



Τη διαβεβαίωση ότι οι μισθοί και οι συντάξεις θα πληρωθούν κανονικότατα την άλλη εβδομάδα με ή χωρίς συμφωνία, έδωσε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC και στη δημοσιογράφο Julia Chatterley.
Σύμφωνα με προδημοσίευση της δημοσιογράφου στο twitter, για τη συνέντευξη που θα μεταδοθεί στη 1 π.μ. ώρα Ελλάδος, ο υπουργός υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη με εντολή να διατηρήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και εξέφρασε την ελπίδα ότι η Σύνοδος Κορυφής θα εκπέμψει ένα θετικό μήνυμα προς την ΕΚΤ για να αυξήσει τον ELA την Τετάρτη.
  ΠΗΓΗ : defencenet.gr

Απορούν οι Τούρκοι: "Ο γείτονας δεν κάνει οικονομία στις αερομαχίες"

Ενοχλεί κύκλους στην Τουρκία το ότι η Ελλάδα και οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, παρά την κρίση και τις περικοπές δεν έχει, περιορίσει τις εναέριες περιπολίες στο Αιγαίο και τις διαδικασίες αναγνώρισης -αναχαίτισης των τουρκικών αεροσκαφών που προκαλούν - αλλά και τις αερομαχίες (εμπλοκές) όταν χρειάζεται.
Αυτό προκύπτει από άρθρο γνώμης του Murat Celik στη Vatan (με τον τίτλο «Ο γείτονας δεν κάνει οικονομία στις αερομαχίες») όπου σχολιάζει ότι ο μόνος τομέας, στον οποίο η Ελλάδα δεν εφαρμόζει πολιτικές λιτότητας, είναι οι αμυντικές δαπάνες. 
 
Ο αρθρογράφος αναφέρει ότι πέραν του γεγονότος ότι η Ελλάδα είναι η χώρα με το υψηλότερο ποσοστό αμυντικών δαπανών στην Ε.Ε., αυτό που προσελκύει περισσότερο την προσοχή είναι ότι η αιτιολογία για το 80% των ελληνικών αμυντικών δαπανών είναι η Τουρκία.
 

Εξωγήινοι μικροοργανισμοί στον κομήτη 67Ρ;




Με μικροβιακές εξωγήινες μορφές ζωής είναι «συγκάτοικος» το ρομπότ Philae στον κομήτη 67Ρ Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο, υποστηρίζουν δύο αστροβιολόγοι από βρετανικά πανεπιστήμια.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα χαρακτηριστικά τα οποία έχει ανακαλύψει στον κομήτη τόσο το ρομπότ από τον περασμένο Νοέμβριο που προσεδαφίσθηκε στην επιφάνειά του, όσο και το σκάφος Rosetta το οποίο περιστρέφεται  σε μικρή απόσταση από τον διαστημικό βράχο, υποδεικνύουν ότι στον 67Ρ ζουν εξωγήινοι μικροοργανισμοί.

Συμφωνία - γέφυρα έως το τέλος του μήνα διεκδικεί η Αθήνα



Τον «οδικό χάρτη» της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, ώστε να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση και να επιτευχθεί συμφωνία, συζήτησε ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας στην τετραμερή συνάντηση που είχε με τους Αγκελα Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ και Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και ολοκληρώθηκε πριν λίγο στις Βρυξέλλες. Η Αθήνα διεκδικεί μία χρηματοδότηση - γέφυρα έως το τέλος του μήνα, προκειμένου να καλυφθούν οι πληρωμές προς την ΕΚΤ και να αποκατασταθεί η λειτουργία των τραπεζών. Παράλληλα, θα καταθέσει αύριο αίτημα για ένα νέο πρόγραμμα από τον ESM, το μεγάλο πρόγραμμα, το οποίο θα συνοδεύεται από μία λίστα με τα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις.