Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Panama Papers: Αυτοί είναι οι 3 Έλληνες που εμπλέκονται στο σκάνδαλο του αιώνα!

 

Η υπόθεση ονομάστηκε The Panama Papers και είδε αργά το βράδυ της Κυριακής το φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για τη διαρροή εγγράφων της παναμαϊκής δικηγορικής εταιρίας Mossack Fonseca, που αποκαλύπτει πως οι εμπλεκόμενοι κατέφυγαν σε offshore εταιρίες για να κρύψουν εκατοντάδες εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του International Consortium of Investigative Journalists, το όνομα του Σταύρου Παπασταύρου εντοπίζεται στα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών Green Shamrock Foundation, Diman και Aisios.
Ο σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με τα έγγραφα που έχουν διαρρεύσει, ήταν μέλος των διοικητικών συμβουλίων της Green Shamrock Foundation και της Diman Foundation από το 2005 έως το 2014 και το 2006 έγινε αναπληρωτής πρόεδρος της εταιρείας Aisios Foundation, στην οποία συμμετέχουν και οι Κωνσταντίνος Λαναράς και Σπύρος Μεταξάς.

Panama Papers: Γιος Ναζί ο "εγκέφαλος"! Σοκαριστικές αποκαλύψεις

Νέα στοιχεία για το πρόσωπο “κλειδί” της δικηγορικής εταιρείας Mossack Fonseca, Γιούργκεν Μοσάκ
- Τι αποκαλύπτει στη Daily Mail ο ετεροθαλής αδερφός του, Χορστ Μοσάκ
- Οι δυο τους συναντήθηκαν για τελευταία φορά πριν από 60 χρόνια
- Ποιος είναι ο “εγκέφαλος” του σκανδάλου του αιώνα, Panama Papers

Συγκλονίζει η αποκάλυψη της Daily Mail για τον “εγκέφαλο” του Panama Papers, του σκανδάλου του αιώνα, στο οποίο εμπλέκονται μέχρι και αρχηγοί κρατών και βασιλιάδες!
Ο Jürgen Mossack, ο οποίος ειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών για offshore για την περίοδο 1977-2015, φέρεται να έχει βοηθήσει ηγέτες του κόσμου, πολιτικούς και διασημότητες να… ξεπλύνουν χρήματα, για να αποφύγει τις κυρώσεις και να αποφύγει τη φορολογία από τη βάση του στον Παναμά.

Τα αθέατα σπήλαια της Ακρόπολης που πραγματοποιούνταν πανάρχαιες τελετές.




Ο Ιερός βράχος αποτέλεσε εδώ και χιλιάδες χρόνια τη βάση της Αθηναϊκής δημοκρατίας και του αρχαιοελληνικού πολιτισμού. Δεσπόζει σε ύψος 156 μέτρων και λόγω της πλεονεκτικής του θέσης επέτρεπε τον έλεγχο της περιοχής και οι απόκρημνες πλαγιές, τον έκαναν απρόσιτο στους εχθρούς. Στους πρόποδες του υπήρχαν οι πηγές της Κλεψύδρας και του Ασκληπιού, που ευνόησαν την εγκατάσταση των πρώτων κατοίκων της Αττικής στο ευρύχωρο πλάτωμα της κορυφής του βράχου. Κατά τη Μυκηναϊκή εποχή, η Ακρόπολη οχυρώθηκε με κυκλώπεια τείχη για να προστατεύονται τα ανάκτορα των βασιλιάδων. Τους επόμενους αιώνες, τη θέση των κατοικιών των Αθηναίων, πήραν σπουδαία αρχιτεκτονικά κτίσματα.

30-40.000 ετών είναι η Ελληνική Γλώσσα! Όπως αναφέρει ο ανθρωπολόγος Άρης Πουλιανός !!!

 
Ακριβώς πριν από 21 χρόνια, τον Ιούνιο του 1992, δημοσιεύθηκε σε ένα έγκριτο περιοδικό, στον ‘Δαυλό’, συνέντευξη του Ανθρωπολόγου Άρη Πουλιανού.
Ο διαπρεπής και αναγνωρισμένος για το επιστημονικό του έργο σε παγκόσμια κλίμακα, αναφέρθηκε στον πλασματικό Ινδοευρωπαϊσμό και στην Ελληνική Γλώσσα, την οποία αναγάγει στην Άνω Παλαιολιθική εποχή, δηλαδή πριν από 30 έως 40.000 χρόνια.
Στην ερώτηση του «Δαυλού»:
θα μπορούσατε να μας δώσετε μια γενική εικόνα της Ανθρωπολογίας των λαών των Βαλκανίων, με την οποίαν, ως γνωστόν, ασχολείσθε τα τελευταία 35 χρόνια, ο Άρης Πουλιανός θα απαντήσει:
«Ευχαρίστως για τον «Δαυλό» να σας πω λίγα συμπεράσματα, που στηρίζονται σε μεγάλο πλήθος στατιστικών παρατηρήσεων- άνω των 20.000 ανθρωπομετρήσεων και ανθρωποσκοπήσεων στον ευρωπαϊκό χώρο, ιδιαίτερα στα Βαλκάνια.

Συγκριτικό τεστ οικιακών λαμπτήρων φωτισμού



Η ηλεκτρική ενέργεια για φωτισμό παράγεται από την κατανάλωση 7,2% των παγκόσμιων πρωτογενών ενεργειακών πόρων του ανεπτυγμένου κόσμου (στοιχεία του 2011) και προκαλεί την εκπομπή 430 δισεκατομμυρίων κιλών διοξειδίου του άνθρακα κάθε χρόνο.
Μπορούμε να έχουμε μείωση της κατανάλωσης οικιακής ηλεκτρικής ενέργειας έως και 27%, μόνο από την
υιοθέτηση ενεργειακά αποδοτικότερων τεχνολογιών.
Ο φωτισμός αποτελεί ένα σημαντικό τμήμα της συνολικής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας της κατοικίας μας. 
Μπορούμε να μειώσουμε σημαντικά αυτή την κατανάλωση με την αντικατάσταση τ
ων λαμπτήρων υψηλής κατανάλωσης με ενεργειακά αποδοτικότερους

Οι βασιλικοί τάφοι του Πόντου



-  Το όρος Harsena* (Χαρσενέ) και οι τάφοι στους βράχους, των Ποντίων βασιλέων, στη βόρεια πλευρά της Αμάσειας, έχουν κερδίσει το δικαίωμα να προστεθούν από τον Εκπαιδευτικό, Επιστημονικό και Πολιτιστικό Οργανισμό (UNESCO) των Ηνωμένων Εθνών, στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Οι 5 λαξευμένοι (πάνω στο ασβεστολιθικό πέτρωμα) τάφοι στους βράχους των ηγετών του βασιλείου του Πόντου ( 3ος αιώνας π.Χ. - 1ος αιώνας μ.Χ.) είναι από τους μεγαλύτερους τάφους σε βράχο στην Ανατολία και μερικά από τα καλύτερα παραδείγματα βασιλικών τάφων στον κόσμο. Μάλιστα, ο δήμος της Αμάσειας έχει καταφέρει να κερδίσει την αναγνώριση που τους αξίζει στο εξωτερικό, και έχουν ενταχθεί στον προσωρινό κατάλογο των μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς.