Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΣΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ




Κατά τη μακραίωνη περίοδο της Λατινοκρατίας - Φραγκοκρατίας στην Ανατολική Μεσόγειο η Κέρκυρα γνώρισε πολλούς κατακτητές. Η γεωγραφική της θέση στην είσοδο της Αδριατικής, πάνω στους θαλάσσιους εμπορικούς δρόμους από την Ανατολή προς τη Δύση, υπήρξε καθοριστική για την ιστορία της. 
Από τους κατακτητές που πέρασαν, οι Βενετοί έμειναν το μεγαλύτερο διάστημα με δύο κατοχές. Η πρώτη διαρκεί από το 1204 και την 4η Σταυροφορία μέχρι το 1214, οπότε το νησί περνά στο Δεσποτάτο της Ηπείρου, και η δεύτερη από το 1386 μέχρι το 1797, χρονιά κατά την οποία καταλύεται οριστικά η Γαληνότατη Δημοκρατία της Βενετίας και στα πράγματα του νησιού έρχονται οι Γάλλοι. Η δεύτερη κατοχή κράτησε 411 χρόνια και σημάδεψε ανεξίτηλα την Ιστορία του νησιού και των Εφτανήσων γενικότερα από κάθε άποψη.

Καταγγελίες σοκ για τη δράση παραθρησκευτικής οργάνωσης στη χώρα μας



Πριν λίγες ημέρες, λάβαμε ένα ανώνυμο email σχετικά με τη δραστηριότητα μια (παρά) - θρησκευτικής οργάνωσης με την ονομασία Overmind. Οι καταγγελίες που μας γνωστοποιήθηκαν ήταν εξαιρετικά σοβαρές. Πριν προβούμε σε αυτή τη δημοσίευση, αποφασίσαμε να κάνουμε την έρευνά μας για να δούμε εάν τα λεγόμενα του αποστολέα, έχουν κάποια βάση. Μεταξύ άλλων, απευθυνθήκαμε και στους ιδρυτές της Overmind για να σχηματίσουμε ολοκληρωμένη εικόνα.

Χριστίνα Μανουηλίδου και Δαυίδ (Αριστείδης) Μπαντέλης. Αυτά είναι τα ονόματα των αρχηγών της ομάδας. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα τους, ''Η OVERMIND είναι η εταιρεία μέσω της οποίας διοχετεύεται η ενέργεια του Δασκάλου Δαυίδ.  Μέσω αυτής θα διοργανώνονται σεμινάρια, με σκοπό οι άνθρωποι να έρχονται πιο κοντά στην ψυχή τους. Μέσω της ενέργειας του Δασκάλου Δαυίδ θα δονείται μέσα τους το Φως, η Αλήθεια και θα εμφανίζεται ο δρόμος που πρέπει να περπατήσουν για να τιμήσουν την ψυχή τους.Η OVERMIND θα διοργανώνει σεμινάρια σε τέσσερις ηπείρους της Γης ψάχνοντας να βρεί χαμένες ψυχές που επιθυμούν να επιστρέψουν στα σώματα των ανθρώπων''. Τονίζουμε το ''εταιρεία'' για ευνόητους λόγους...

Το άγνωστο παρασκήνιο της νύχτας των Ιμίων …στην Θράκη



Το απόρρητο τηλεγράφημα της ΕΥΠ Αλεξανδρούπολης που προέβλεπε τις εξελίξεις αλλά αγνοήθηκε από την κυβέρνηση !
Η μερική επιστράτευση που κηρύχθηκε σε μονάδες του Έβρου χωρίς να υπάρξει προηγούμενη απόφαση του ΚΥΣΕΑ
Οι αμφισβητήσεις στην Θρακιώτικη βραχονησίδα Ζουράφα (λαδόξερα ), όπου οι τούρκοι στήνουν την επόμενη κρίση ..
Το παρασκήνιο από την δραματική νύχτα των Ιμίων, που οδήγησε στην τελευταία μεγάλη ελληνοτουρκική κρίση και έφερε τις δύο χώρες στα πρόθυρα γενικευμένου πολέμου.
Πρόκειται για μια κρίσιμη περίοδο που το τελευταίο διάστημα έχει ξαναζωντανέψει: από τη μια η δημοσίευση διαφόρων βιβλίων σχετιζόμενων με τα παρασκήνια της συγκεκριμένης υπόθεσης, από την άλλη σχετικές ταινίες, κυρίως όμως οι συνεχείς διεκδικήσεις και παραβιάσεις ενόσω βρίσκεται εδώ και… χρόνια σε εξέλιξη ο περίφημος ελληνοτουρκικός διάλογος.

Νέο "Grexit"; Μας απειλούν ευθέως από αύριο με έξωση από την Σένγκεν!

 

Le Monde: Η Κομισιόν εξετάζει αύριο την «έξωση» της Ελλάδας από τη Σένγκεν - Αύριο συνεδριάζει το Κολλέγιο των Επιτρόπων για να εξετάσει τo σχέδιο διετούς αναστολής της συνθήκης Σένγκεν
- Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για τον ουσιαστικό, αποκλεισμό της Ελλάδας από την ευρωπαϊκή ζώνη ελεύθερης κίνησης των πολιτών
- Μουζάλας: Οι ευρωπαίοι ζήτησαν στρατόπεδο 400.000 μεταναστών στην Αθήνα!
- Δημοσιεύματα των Financial Times αλλά και της FAZ κάνουν λόγο για «ανταλλαγή χρέους» με πρόσφυγες και για «αποκλεισμό» της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν!

Στο ίδιο έργο θεατές είμαστε και πάλι και ζούμε ημέρες του καλοκαιριού του 2015. Οι εταίροι μας αυτή τη φορά δεν μας απειλούν με Grexit αλλά με έξοδο από την Συνθήκη Σένγκεν! Τα "μηνύματα" στην Αθήνα έρχονται τόσο μέσω ενός μπαράζ δημοσιευμάτων από μεγάλες ξένες εφημερίδες, όσο και από την ίδια την Κομισιόν.

Θανατηφόρος ιός "διέφυγε" από αμερικανικό εργαστήριο στην Ουκρανία και σπέρνει τον θάνατο...



20 ΝΕΚΡΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ - 200 ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 

Σε υπόθεση θρίλερ με απρόβλεπτες εξελίξεις για όλη την Ευρώπη, ενδεχομένως και ευρύτερα, εξελίσσεται η υπόθεση της διασποράς θανατηφόρου ιού από εργαστήριο του αμερικανικού Στρατού στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες τουλάχιστον 20 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν πεθάνει και 200 ακόμη νοσηλεύονται ύστερα από ατύχημα διαρροής ιού επονομαζόμενου ως ...
"California Flu" από αμερικανικό εργαστήριο κοντά στο Χάρκοβο, της Α. Ουκρανίας....
Σύμφωνα με το  Donbass News International: «Περισσότεροι από 20 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν πεθάνει και 200 ακόμη νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση ύστερα από την ταχύτατη διάδοση ενός νέου θανατηφόρου ιού ο οποίος φαίνεται να είναι ανθεκτικός και να μην επηρεάζεται από κανένα γνωστό αντιβιοτικό.

Αποζημίωση τουλάχιστον 7 εκατομμύριων στους συγγενείς των 11 θυμάτων του Σινούκ

Εννέα ανθρώπινα λάθη και παραλείψεις ήταν οι αιτίες που παρέσυραν στο θάνατο, στις 11 Σεπτεμβρίου
του 2004, στην περιοχή της Σιθωνίας Χαλκιδικής, τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, την 11μελή
συνοδεία του και το 5μελές πλήρωμα του μοιραίου ελικοπτέρου Σινούκ (CH-47D).
Αυτό αποφάσισαν οι σύμβουλοι Επικρατείας, ανατρέποντας πλήρως την αρνητική εφετειακή απόφαση για τους 30 και πλέον συγγενείς των θυμάτων της μοιραίας εκείνης πτήσης, κρίνοντας πως πρέπει να τους επιδικαστούν αποζημιώσεις περίπου επτά εκατ. ευρώ.

Πίστεψες τον Αρτέμη Σώρρα? Δες τώρα Τα “κατορθώματα” του Σώρρα στον Δήμο Γόρτυνας που χρεοκόπησε!



Άκρως αποκαλυπτικά για την ποιότητα των χειρισμών που οδήγησαν τον Δήμο Γόρτυνας σε χρεοκοπία, είναι όσα αποκάλυψε πρόσφατα η ιστοσελίδα candianews.gr, φέρνοντας στη

δημοσιότητα τα πρακτικά της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, της 13ης Νοεμβρίου 2013.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, και όπως φαίνεται στα πρακτικά της συνεδρίασης, ο Δήμαρχος Γόρτυνας, κ. Νικόλαος Σχοιναράκης, ζήτησε εξουσιοδότηση «για αναζήτηση επενδυτών για την χρηματοδότηση έργων, με σκοπό την έναρξη αναπτυξιακής προοπτικής για το Δήμο, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας & την έξοδο από την οικονομική κρίση».
Μόνου που… δεν έμεινε εκεί.

Ουσιαστικά ζητούσε εξουσιοδότηση ώστε να μεταβιβάσει δικαίωμα υπογραφής σε εκπρόσωπό του, για την αναζήτηση επενδυτών και την υλοποίηση επενδύσεων, και μάλιστα πρότεινε η εξουσιοδότηση αυτή η εξουσιοδότηση αυτή να είναι διαρκείας και να έχει και μεταθανάτια ισχύ (!) «προκειμένου να μην επηρεάζεται η αναπτυξιακή πορεία του Δήμου από πολιτικές ή διοικητικές μεταβολές ή καθοριστικές μεταβολές σχετικές με τον Δήμαρχο (όπως θάνατος, ψυχική ή σωματική ασθένεια, κτλ)».

Πολωνία: Ενισχύει με 46.000 στρατιώτες τα σύνορά της με την Ρωσία

 

Επικαλούμενοι φόβους από τις επεκτακτικές διαθέσεις του Πούτιν οι αξιωματούχοι της Πολωνίας αποφάσισαν να στείλουν στα σύνορα 46.000 στρατιώτες για να αποτρέψουν τους Ρώσους από όποιες βλέπεις έχουν προς την χώρα

Μια παλιά ευρωπαϊκή διαμάχη ζωντανεύει ξανά και στο νέο αιώνα, με την Πολωνία να εξακολουθεί να βλέπει στην Ρωσία τον μεγάλο κίνδυνο που την κατατρέχει σε όλη την ιστορία της. Έτσι η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε σήμερα την αποστολή ενός πολύ μεγάλου αριθμού στρατιωτών, πάνω από 46.000 στα σύνορα με την Ρωσία, με στόχο την ενίσχυση της άμυνας της χώρας από τις «επιθετικές» προθέσεις της αλλά και του Πούτιν αυτοπροσώπως.

Μοναδικό αρχαιολογικό εύρημα στην Απτέρα Χανίων

 

Στο πλαίσιο συστηματικής ανασκαφικής έρευνας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων που γίνεται στον αρχαιολογικό χώρο της Απτέρας, υπό τη διεύθυνση της επίτιμης Αναπληρώτριας Προϊσταμένης Βάννας Νινιού-Κινδελή, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης, ήρθε στο φως μοναδικό για τον τόπο εύρημα.

Πρόκειται για σύνταγμα γλυπτών, μικρού μεγέθους, της Αρτέμιδος και του Απόλλωνος (συνολικού ύψους με τη βάση περίπου 0,54μ., χωρίς τη βάση 0,35μ.). Η Άρτεμις, προστάτιδα θεά της Απτέρας, έχει κατασκευαστεί από χαλκό, ενώ ο αδελφός της Απόλλων από μάρμαρο. Η θεά, σε εξαιρετικά καλή κατάσταση διατήρησης, με τα άκρα της σωζόμενα εξολοκλήρου, στεκόταν σε περίτεχνη χάλκινη βάση σχήματος κιβωτιδίου. Αποδίδεται με τον κοντό ζωσμένο χιτώνα της, σε έντονο διασκελισμό, έτοιμη να τοξεύσει. Εντυπωσιακή είναι η διατήρηση του ένθετου λευκού υλικού που είχε χρησιμοποιηθεί για την απόδοση της ίριδας των ματιών της.