Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ 16 ΘΕΜΑ "ΜΑΓΙΑ ΚΑΤΑΡΕΣ ΞΟΡΚΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ "



ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ 16 ΘΕΜΑ "ΜΑΓΙΑ ΚΑΤΑΡΕΣ ΞΟΡΚΙΑ  "
ΜΕ ΤΟΥΣ CHRISTOS SNOW
CHRISTOS KASTAMONITIS
ΣΤΟ HTTP:// WWW.ATHENSJUKEBOX.COM
ΣΤΙΣ 6/12/2015

Σάλος από την απόφαση για κάμερες μέσα στους συρμούς του Μετρό - Ποιές 17 περιπτώσεις συρμών αφορά το μέτρο



- Οι κάμερες θα τοποθετηθούν αρχικά σε 17 συρμούς του Μετρό
- Το 2013 η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα δεν το είχε επιτρέψει
- Βασική προϋπόθεση είναι πως θα υπάρχει πινακίδα με το οποίο θα ενημερώνεται το κοινό
- Ο χρόνος τήρησης των βίντεο δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 48 ώρες
- Η απόφαση αυτή αναμένεται να προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις

Για λόγους ασφαλείας η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα άναψε «το πράσινο φως» για να τοποθετηθούν κάμερες μέσα στους 17 νέους συρμούς του Μετρό των γραμμών 2 (Ανθούπολη-Ελληνικό) και 3 (Αγία Μαρίνα-Δουκίσσης Πλακεντίας -Αεροδρόμιο).

"Πακέτο" όπλων και στρατιωτική στήριξη δίνει η Ρωσία στην Κύπρο με αντάλλαγμα μία βάση στο νησί



Πληροφορίες που έρχονται από Μόσχα, αλλά οι οποίες δεν έχουν διασταυρωθεί, ούτε επιβεβαιωθεί, από επίσημα ρωσικά χείλη αναφέρουν ότι η Ρωσία πρότεινε στην Κύπρο εγγύηση της εδαφικής της ακεραιότητας (της εναπομείνασας...) και πώληση προηγμένων οπλικών συστημάτων (τα περί αντιαεροπορικού συστήματος S-300, και πυραύλων εδάφους-εδάφους Iskander-Ε δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, πάντως...) με αντάλλαγμα την δημιουργία ναυτικής βάσης στο νησί.

Την ίδια στιγμή, φωνές από την Ρωσική Δούμα ζητούν η "Η Ρωσία να βοηθήσει την Ελλάδα στρατιωτικά αν το ζητήσει" ενώ ζήτησε από την ρωσική κυβέρνηση "να προχωρήσει σε σκληρότερα μέτρα κατά της Αγκυρας"...

Όπως έγινε γνωστό ,την Τετάρτη συναντήθηκαν ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, με την Κυπριακή ηγεσία σε μια έκτακτη συνάντηση την οποία ο πρόεδρος της Κύπρου, Ν.Αναστασιάδης, χαρακτήρισε ως «κάτι περισσότερο από εθιμοτυπική».
Τα θέματα που συζήτησαν ήταν διμερή, οικονομικά, οι σχέσεις Ρωσίας-ΕΕ και η κρίση Τουρκίας-Ρωσίας.

Αυτό που δεν έγινε γνωστό είναι η αμυντική-στρατιωτική προσφορά της Ρωσίας προς την Κύπρο.

Η υπόγεια εκκλησία της Αγ.Βαρβάρας φτιαγμένη από... αλάτι στο Targu Ocna στη Ρουμανία [φωτο]





Η Αγία Βαρβάρα είναι η προστάτιδα των ανθρακωρύχων, και αυτός είναι ο λόγος για ένα ασυνήθιστο και πολύ όμορφο εκκλησάκι στο Targu-Ocna, στη Ρουμανία που βρίσκεται 240 μέτρα κάτω από τη γη, όπου οι ανθρακωρύχοι εργάζονται.
Η εκκλησία χτίστηκε και επιπλώθηκε μεταξύ Απριλίου και Δεκεμβρίου του 1992, εγκαινιάστηκε στις 4 Δεκεμβρίου 1992 στην γιορτή της Αγίας Βαρβάρας. Είναι ανοιχτά καθημερινά από τις 07:00 π.μ.-5 π.μ : Λειτουργίες πραγματοποιούνται εδώ το Πάσχα, και στις 4 Δεκεμβρίου, προς τιμήν της Αγίας Βαρβάρας και σε ειδικές περιπτώσεις.

Reuters: "H Ελλάδα φανέρωσε στο Ισραήλ όλο τον απόρρητο φάκελο των S-300 στην Κρήτη"





Toν απόρρητο φάκελο των S-300 στην Κρήτη φανέρωσε η Ελλάδα στους Ισραηλινούς όπως αναφέρει το Reuters, κατά την διάρκεια των κοινών αεροπορικών ασκήσεων που έλαβανα χώρα κατά την περίοδο Απριλίου-Μαϊου του 2015.
 Οπως αναφέρει το πρακτορείο, το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα, το οποίο αγοράστηκε από την Κύπρο πριν από 18 χρόνια, και τελικώς κατέληξε στην Κρήτη, ενεργοποιήθηκε κατά τη διάρκεια κοινών ελληνο-ισραηλινών αεροπορικών ασκήσεων τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2015.
Η ενεργοποίηση έγινε με σκοπό να δοκιμάσουν ισραηλινά μαχητικά ποιες είναι οι δυνατότητες των S-300, τους οποίους έχουν προμηθευτεί από τη Ρωσία χώρες της Μέσης Ανατολής, όπως η Συρία και πρόσφατα το Ιράν.

Έναρξη της άσκησης «Τηλέμαχος 2016» στο Ιόνιο για περίπτωση σεισμού 6,1R



Σήμερα το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου, ξεκινά η Πανιόνια Επιχειρησιακή Άσκηση «Τηλέμαχος 2016» που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με τον ΟΑΣΠ και αφορά την ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιακών παραγόντων, σε ένα σενάριο ισχυρού σεισμού 6,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.

Στην Ζάκυνθο, θα βρεθούν μέχρι και την Κυριακή οπότε και ολοκληρώνεται η άσκηση εκπρόσωποι του ΟΑΣΠ, μεταξύ αυτών και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Ευ. Λέκκας, ενώ τις εργασίες της άσκησης θα «εγκαινιάσει» ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος.

EKTAKTO : Αιματοκύλισαν το Κάιρο: 18 νεκροί από έκρηξη βόμβας μολότοφ σε εστιατόριο



Έκρηξη βόμβας μολότοφ προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 18 ανθρώπων και τον τραυματισμό έξι σήμερα, σε εστιατόριο του Καΐρου, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας.

Ένας από τους αξιωματούχους δήλωσε ότι δράστης της επίθεσης είναι ένας εργαζόμενος που είχε απολυθεί από το εστιατόριο που βρίσκεται στη συνοικία Αγκούζα, στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.