Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Νέα στοιχεία για το UFO της Βαλτικής,πολεμικά πλοία στην περιοχή


Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει το μυστηριώδες μεταλλικό αντικείμενο μήκους 18 μέτρων, στο βυθό της Βαλτικής Θάλασσας, του οποίου το σχήμα μοιάζει με αυτό που έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε "ιπτάμενο δίσκο". Οι δύτες που εξερευνούν ένα άγνωστο αντικείμενο λένε πως ο εξοπλισμός τους τίθεται εκτός λειτουργίας μόλις πλησιάσουν στα 200 μέτρα, επιτείνοντας ακόμα περισσότερο το μυστήριο που καλύπτει το άγνωστο αντικείμενο.

Δύτες της ομάδας «Ocean X» που βουτούν στο σημείο λένε πως κάποιες κάμερες και το δορυφορικό τηλέφωνο της ομάδας δεν λειτουργούν όταν βρίσκονται ακριβώς πάνω από το αντικείμενο και τίθενται και πάλι σε λειτουργία μόλις απομακρυνθούν! «Κάθε τι ηλεκτρικό παύει να δουλεύει», δήλωσε ο δύτης Stefan Hogerborn. «Μόλις απομακρυνόμαστε ξαναλειτουργεί, μόλις ξαναπλησιάσουμε σβήνει!»

«Έχουμε ζήσει πράγματα που πραγματικά δεν φανταζόμουν και είμαι ο μεγαλύτερος σκεπτικιστής της ομάδας σχετικά με τις θεωρίες αυτές», είπε ο δύτης Peter Lindberg.

«Είμαι πεπεισμένος πως βρήκαμε κάτι εντελώς μοναδικό», δήλωσε ο επίσης δύτης Dennis Åsberg.

Σε ΑΑ+ υποβαθμίζει τη Γερμανία η Egan-Jones


Αποδοκιμάζει την αντίθεση της Α. Μέρκελ στα ευρωομόλογα

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Γερμανίας από AA- σε A+, με αρνητική προοπτική προχώρησε ο οίκος αξιολογήσεων Egan-Jones.

Ο οίκος αποδοκιμάζει τη στάση της γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ, η οποία αρνείται πεισματικά να αποδεχθεί τα ευρωομόλογα, πιέζοντας παράλληλα για αυξημένο δημοσιονομικό έλεγχο.

Ελάχιστα αποθέματα μετά το εμπάργκο στην αγορά πετρελαίου



Εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν έχουν αποφασίσει οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την 1η Ιουλίου και αυτό δημιουργεί τεράστιο ζήτημα στην Ελλάδα.

Όπως λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Εμπόρων Υγρών Καυσίμων Αττικής, Γιώργος Μασσαλής, τα ελληνικά διυλιστήρια αγοράζουν πετρέλαιο από το Ιράν σε ένα ποσοστό περίπου 35%. Και τώρα, εάν διακοπεί αυτή η συνεργασία, πρέπει να βρεθεί άλλος προμηθευτής.

«Η Ελλάδα προμηθεύεται ένα μεγάλο ποσοστό καυσίμων που διυλίζει από το Ιράν. Αυτό συμβαίνει διότι το Ιράν μας δίνει με πίστωση όταν οι άλλες χώρες δεν μας δίνουν με πίστωση.

Νέα είδη μυρμηγκιών ανακαλύφθηκαν στις Φιλιππίνες


Με μεγαλύτερα σαγόνια τα άγνωστα μέχρι σήμερα έντομα

Περίπου 40 νέα είδη μυρμηγκιών ανακαλύφθηκαν στις Φιλιππίνες από τον ερευνητή David General. Τα άγνωστα μέχρι σήμερα είδη ανήκουν σε 11 διαφορετικά γένη (την ταξινόμηση πάνω από τα είδη). Η ανακάλυψη τόσων πολλών νέων οικογενειών μυρμηγκιών είναι εντυπωσιακή, σύμφωνα με τον General.

Συνολικά τα είδη μυρμηγκιών στη χώρα φτάνουν πλέον τα 92, γεγονός που κάνει τις Φιλιππίνες να κατέχουν κοντά στο 1/3 των οικογενειών που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο.

Τα νέα είδη, σε κάποιον που δεν γνωρίζει πολλά για τα μυρμήγκια, δεν φαίνονται να έχουν διαφορές από τα γνωστά μυρμήγκια.

Βρήκαν νομίσματα αξίας... 12,5 εκατ. ευρώ



Φωτογραφίες από τον «θησαυρό» αξίας... 12,5 εκατ. ευρώ

Για τρεις δεκαετίες οι ερασιτέχνες ανιχνευτές μετάλλων Reg Mead και Richard Miles δεν το έβαζαν κάτω. Οι προσπάθειές τους να εντοπίσουν έναν θαμμένο θησαυρό κάνοντας έρευνες στην ίδια περιοχή τελικά καρποφόρησαν και οι δύο άνδρες χτύπησαν… φλέβα χρυσού, ή μάλλον ασημιού!

Ανακάλυψαν το μεγαλύτερο θησαυρό κέλτικων νομισμάτων που έχει ποτέ βρεθεί. Κάθε ένα από τα περίπου 30.000 με 50.000 νομίσματα εκτιμάται πως αξίζει περίπου 250 ευρώ κι έτσι συνολικά η αξία του ευρήματος προσδιορίζεται περίπου στα 12,5 εκατ. ευρώ!

Τα όρια του ηλιακού μας συστήματος πλησιάζει το Voyager 1


Θα είναι το πρώτο αντικείμενο ανθρώπινης κατασκευής στο διαστρικό διάστημα

Το αμερικανικό διαστημόπλοιο Voyager 1, που εκτοξεύθηκε το 1977, πρόκειται να εγκαταλείψει σύντομα τα όρια του ηλιακού μας συστήματος, ανακοίνωσε η ΝΑSA χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να δηλώσει σαφώς πότε το μικρό διαστημικό σκάφος θα διασχίσει την μεθόριο αυτή και θα γίνει το πρώτο αντικείμενο ανθρώπινης κατασκευής που θα ταξιδεύσει στο διαστρικό διάστημα.

«Οι νόμοι της φυσικής συμβάλλουν ώστε μία ημέρα ο Voyager 1 θα γίνει το πρώτο αντικείμενο που κατασκευάσθηκε από ανθρώπινο χέρι να εισέλθει στο διαστρικό διάστημα, αλλά δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς», εξηγεί ο Εντ Στόουν, επιστημονικός υπεύθυνος του Voyager στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας στην Πασαντίνα.

Εκτοξεύτηκε επιτυχώς το τηλεσκόπιο ακτίνων X NuStar


Το Σύμπαν σε… υψηλή ανάλυση

Το τηλεσκόπιο ακτίνων Χ, NuStar, που μπορεί να παρατηρεί το σύμπαν με μια χωρίς προηγούμενο ανάλυση, εκτόξευσε σήμερα η NASA, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν ζωντανά από τον τηλεοπτικό σταθμό της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας.

Ένας πύραυλος Pegasus XL της αμερικανικής εταιρίας Orbital Science Corporation που μεταφέρει το NuStar, αποκολλήθηκε εν πτήσει στις 18:58 ώρα Ελλάδας σε ύψος 11.900 μέτρων, από ένα μεγάλο τρικινητήριο αεροσκάφος Lockheed L-1011, το οποίο είχε απογειωθεί μια ώρα νωρίτερα από έναν διάδρομο στην ατόλη Κουαζαλέιν στα νησιά Μάρσαλ στον Ειρηνικό.

Αντιμέτωποι με το Bathynomus Giganteus


Γιγαντιαίο ισόποδο που ζει στα 2,5 χιλιόμετρα υπό το νερό

Όταν τα καλώδια ενός υποβρύχιου συστήματος καμερών έφεραν τεράστιες δαγκωματιές στις Μπαχάμες, οι επιστήμονες θεώρησαν ότι δέχτηκαν επίθεση από καρχαρία.

Ωστόσο, ο Ed Brooks από το Ινστιτούτο «Cape Eleuthera» στις Μπαχάμες εξέτασε προσεκτικά τα καλώδια και διαπίστωσε ότι οι δαγκωματιές προέρχονταν τελικά από ένα τεράστιο καρκινοειδές.

«Δεν υπάρχει τίποτα άλλο με τόσο αιχμηρά δόντια, όσο το Bathynomus Giganteus (γιγαντιαίο ισόποδο)», δηλώνει ο ίδιος.