Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Τι πραγματικά συνέβη με τον Χίτλερ - Πότε πέθανε


Επίσημα ο Adolf Hitler αυτοκτόνησε με το όπλο του στις 30 Απριλίου του 1945, στο Führerbunker του Βερολίνου, ενώ και η γυναίκα του, Eva Braun αυτοκτόνησε μαζί του με δηλητήριο.
Τι θα συνέβαινε όμως αν ο Hitler δεν είχε πραγματικά αυτοκτονήσει αλλά ζούσε για πολλά ακόμα χρόνια στη Νότια Αμερική. Ποια θα ήταν σε αυτή την περίπτωση η τύχη της Eva Braun; Υπάρχει περίπτωση το ζευγάρι να έκανε τουρισμό σε Κολομβία, Βραζιλία και Αργεντινή όταν όλος ο κόσμος του είχε για πεθαμένους;

“Απάτσι” στα Δωδεκάνησα – Μεταφέρθηκαν επιθετικά ελικόπτερα και ειδικές δυνάμεις στα νησιά για να μην περάσουν Τούρκοι πραξικοπηματίες

Επιβεβαίωσε το Υπουργείο Άμυνας ότι έξι ελληνικά επιθετικά ελικόπτερα τύπου Apache έχουν προωθηθεί στα Δωδεκάνησα
- Εντολή σε ειδική μονάδα καταδρομών να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα
- Και δεύτερο Super Puma πήγε για ενίσχυση στη Ρόδο
- Σε συναγερμό οι Ένοπλες Δυνάμεις από τον Έβρο ως το Καστελόριζο
- “Ήσυχοι” οι Τούρκοι δεν έχουν κάνει καμία παραβίαση
Ηρεμία επικρατεί σε όλο το μήκος των συνόρων με την Τουρκία, ωστόσο η κατάσταση ειδικά στην περιοχή των Δωδεκανήσων είναι ιδιαίτερα θερμή, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στην παρουσία δυνάμεων και από τις δύο πλευρές.
Πριν λίγο πηγές του Πενταγώνου επιβεβαίωσαν ότι μεταστάθμευσαν σε νησιά της Δωδεκανήσου έξι υπερσύγχρονα επιθετικά ελικόπτερα τύπου Apache. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι στη Ρόδο έχει μετασταθμεύσει και ένα επιπλέον ελικόπτερο τύπου Super Puma.

Συνέλαβαν Τούρκο Κομάντο – Ήταν μεταξύ εκείνων που επιτέθηκαν στο ξενοδοχείο του Ερντογάν



Πρόκειται για υπολοχαγό που ήταν μεταξύ των κομάντο που διέφευγαν
- Το εντόπισαν και τον συνέλαβαν αστυνομικοί κατά τη διάρκεια ελέγχου στην περιοχή της Μούγλας
- Συναγερμός στις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας που συνεχίζουν το ανθρωποκυνηγητό
Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriet πρόκειται για τον υπολοχαγό Αλί Σαντεϊ που κατηγορείται πως ήταν μέλος της ομάδας των κομάντο που επιτέθηκαν εναντίον του ξενοδοχείου όπου διέμενε ο Ταγίπ Ερντογαν τη βραδιά του πραξικοπήματος.

Συναγερμός! Γιατί ψάχνουν τους "μπορντό μπερελί" στα ελληνικά νησιά

Το ανθρωποκυνηγητό που έχουν εξαπολύσει οι τουρκικές αρχές για τη σύλληψη της ομάδας των ειδικών δυνάμεων που είχε αναλάβει την δολοφονία Ερντογάν στην Μαρμαρίδα, είναι φυσικό να επεκτείνεται προς όλα τα πιθανά σημεία διαφυγής, ακόμα και δυτικά προς τη χώρα μας.

Από τους 40 "μπορντό μπερελίλερ" που συμμετείχαν στην επιχείρηση εναντίον του ξενοδοχείου που είχε διαφύγει μόλις ο Τούρκος Πρόεδρος, αναζητούνται οι 26. Πρόκειται για στελέχη των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας με μεγάλη εκπαίδευση, αλλά και με πραγματική πολεμική εμπειρία, καθώς συμμετέχουν στις επιχειρήσεις εναντίον του PKK.

Από την ημέρα που διέφυγαν οι τουρκικές αρχές έχουν κινήσει "γη και ουρανό" για να τους εντοπίσουν. Μια από τις πιθανότητες διαφυγής τους είναι μέσω των θαλασσίων συνόρων προς την Ελλάδα, είτε χρησιμοποιώντας κάποιο φουσκωτό, είτε παριστάνοντας τους τουρίστες με κάποιο σκάφος από τα πολλά που λόγω της κρίσης στην Τουρκία έρχονται για ελλιμενισμό στην Ελλάδα.

Τι σημαίνει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Τουρκία


Η απόφαση του Ερντογάν να κηρύξει την Τουρκία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της απόπειρας πραξικοπήματος μπορεί να έχει πολλές ερμηνείες για το τι ακριβώς πρόκειται να ακολουθήσει.

Ο ισχύων νόμος περί κατάστασης έκτακτης ανάγκης ψηφίστηκε το 1983 και σε πολλά σημεία δεν είναι ικανό μέσο για να αντιμετωπιστούν τα δεδομένα της σημερινής εποχής. Σημαντικό χαρακτηριστικό του νόμου πάντως είναι ότι ανοίγει το δρόμο για την άσκηση πολιτικής μέσω προεδρικών διαταγμάτων.

Στο «Νόμο περί Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης» που εγκρίθηκε το 1983, οι περιπτώσεις κατά τις οποίες κηρύσσεται η εν λόγω «κατάσταση», εκτός από τις φυσικές καταστροφές, τις επιδημίες και την οικονομική κρίση ορίζεται ως «σοβαρή διατάραξη της δημόσιας τάξης λόγω, πρώτον, σοβαρών ενδείξεων για βίαιες κινήσεις που αποσκοπούν στην κατάργηση του ελεύθερου δημοκρατικού καθεστώτος που έχει συσταθεί συνταγματικώς ή των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών και δεύτερον, βίαιων επεισοδίων».

Βόμβες Ερντογάν για το πραξικόπημα στην Τουρκία: Εμπλέκονται και ξένες χώρες - Κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 3 μήνες

Ο Ερντογάν μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι είναι αυταρχικός
- Ξεκαθάρισε όσο πιο πειστικά μπορεί πως δεν θα απομακρυνθεί ποτέ η Τουρκία από το δρόμο της δημοκρατίας
- Προς το παρόν δεν θέλησε να δείξει πως συνδέει το θέμα της έκδοσης του Γκιουλέν με τη χρήση των ΗΠΑ της τουρκικής βάσης στο Ιντσιρλίκ
- Παρά το γεγονός ότι δηλώνει μη αυταρχικός προς το παρόν περισσότεροι από 60.000 δημόσιοι υπάλληλοι είτε έχουν συλληφθεί είτε έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα