Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Ιπποκράτης: Τα στοιχεία της φύσης στο ανθρώπινο σώμα

Τον 5ο αιώνα π.Χ. ο Ιπποκράτης πίστευε ότι τα τέσσερα στοιχεία της φύσης (γη, νερό, αέρας, φωτιά) υπάρχουν σε αναλογίες όχι μόνο στον κόσμο αλλά και στο ανθρώπινο σώμα και αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες λειτουργίες. Η γη θεωρείται ξηρή και ψυχρή και αντιστοιχεί στη μαύρη χολή. Το νερό υγρό και ψυχρό και αντιπροσωπεύει το φλέγμα. Ο αέρας υγρός και θερμός και αντιστοιχεί στο αίμα και, τέλος, η φωτιά ξηρή και θερμή και αντιστοιχεί στην κίτρινη χολή.

Όταν βρίσκονται σε αρμονία, ο άνθρωπος είναι απόλυτα αρμονικό άτομο. Γενικά, όμως, κυριαρχεί ένα από τα τέσσερα στοιχεία και επηρεάζει τον χαρακτήρα, την υγεία και τη μορφή του σώματος. Έτσι, προκύπτουν οι τέσσερις τύποι των ανθρώπων. Η γη (μαύρη χολή) διαμορφώνει τον μελαγχολικό, το νερό (φλέγμα) τον φλεγματικό, ο αέρας (αίμα) τον αιματώδη και η φωτιά (κίτρινη χολή) τον χολερικό.

Απόλυτη ισοπέδωση: Ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί τεκνοθεσίες από ομόφυλα ζευγάρια

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ, ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΟΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Μετωπική επίθεση στις παραδοσιακές αρχές και αξίες, και στον ιστό της ελληνικής κοινωνίας, φαίνεται ότι έχει αποφασίσει ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ.
Το σχέδιο, που χτυπά στον πυρήνα της συγκρότησης του Έθνους, υλοποιείται σταδιακά αλλά αποφασιστικά.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», μετά την απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μέσω Προεδρικού Διατάγματος, να αποδίδεται η ελληνική σημαία μέσω κλήρωσης και όχι στους αριστεύοντες μαθητές, έρχεται να «χτυπήσει» η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, επαναφέροντας το θέμα του πολιτικού γάμου των ομοφυλοφίλων και του δικαιώματος της τεκνοθεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια.
Η πρόσφατη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κάνει σαφές ότι επιλέγει νέο μέτωπο σύγκρουσης με την κοινωνία, την οικογένεια και την Εκκλησία.

Δεν έχουν ιερό και όσιο: Καταργούν και τον εκκλησιασμό των μαθητών; Τι απαντά το υπουργείο Παιδείας

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ βάζει και πάλι στο στόχαστρο την Ορθοδοξία – Συνταγματική και η επιλογή σημαιοφόρων με κλήρωση
Σε πλήρη συνεργασία με τους τοκογλύφους δανειστές, η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου βάζει την υπογραφή της στην αλλοίωση και πλήρη διάλυση του Έθνους μας.
Στην αρχή ήρθαν οι παρεμβάσεις στο μάθημα των θρησκευτικών. Ακολούθησε η αλλοίωση της ιστορίας, η μείωση των ωρών διδασκαλίας στα Αρχαία ελληνικά, ο δήθεν «εκσυγχρονισμός» της γλώσσας.
Σειρά πήραν οι παρελάσεις και η εμμονή με την κατάργησή τους. Μετά η σημαία και η απόφαση να μην γίνεται έπαρση και υποστολή της στα σχολεία και ο ορισμός σημαιοφόρων με κλήρωση και όχι με την επιλογή των αρίστων μαθητών.

Πρώην ελεύθερος σκοπευτής προειδοποιεί: «Φρικτή σφαγή στις ΗΠΑ αν ανατραπεί ο Ν. Τραμπ με πραξικόπημα»

Αμερικανός πρώην SEAL, με ειδικότητα ελεύθερου σκοπευτή, εκπαιδευτής στο αμερικανικό Ναυτικό και υπεύθυνος της ιστοσελίδας Tactical Insider, απεύθυνε ζοφερή προειδοποίηση μέσω της σελίδας του στο Facebook για «φρικτή σφαγή» που αναμένει τις ΗΠΑ εάν ορισμένοι κύκλοι απομακρύνουν τον Ντ. Τραμπ από το Λευκό Οίκο.
«Ακούω διάφορες φήμες για μια επικείμενη απόπειρα πραξικοπήματος κατά του δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου μας, από ανατρεπτικά ανταρτικά στοιχεία τα οποία χρηματοδοτούνται από τον G.Soros και άλλους οπαδούς της παγκοσμιοποίησης . Πολύ ανησυχητικά όλα αυτά», αναφέρει ο Craig “Sawman” Sawyer κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για πολύ χειρότερες καταστάσεις για να προσθέσει:
«Πατριώτες, αυτό δεν πρόκειται να είναι τίποτα λιγότερο από κήρυξη πολέμου εναντίον του αμερικανικού λαού: Αυτό θα είναι η απομάκρυνση του πιο θαρραλέου υπασπιστή και της τελευταίας πιθανότητας διατήρησης του Συντάγματός μας.  Κάτω από την μπότα των παγκοσμιοποιητών η ζωή δε θα είναι ίδια όπως την ξέραμε. Καθώς αυτή θα προσαρμοστεί στις απαιτήσεις και τα συμφέροντα της παγκοσμιοποίησης των μαρξιστών, των σοσιαλιστών και των κομμουνιστών.

Προκηρύσσονται δύο διαγωνισμοί για έρευνες υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και Κρήτη

Στην προκήρυξη δύο Διεθνών Διαγωνισμών για την παραχώρηση δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και την Κρήτη, προχωρά το υπουργείο Ενέργειας.
Οι νέες προκηρύξεις για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων προωθούνται ύστερα από τις αιτήσεις που υπέβαλαν, η κοινοπραξία Total-ExxonMobil-ΕΛ.ΠΕ., που ενδιαφέρεται για τις θαλάσσιες περιοχές Νοτιοδυτικά και Δυτικά της Κρήτης, και της Energean Oil & Gas, για θαλάσσια περιοχή στη Δυτική Ελλάδα (Ιόνιο).

Ο Ερντογάν κατηγορεί το Βερολίνο ότι υποθάλπει τρομοκράτες

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα τη Γερμανία ότι προσφέρει βοήθεια σε τρομοκράτες, καθώς δεν έχει δώσει απαντήσεις για κανέναν από τους χιλιάδες φακέλους που έχει αποστείλει η τουρκική κυβέρνηση στις γερμανικές αρχές και δεν ανταποκρίνεται στα αιτήματα της Άγκυρας για την έκδοση υπόπτων που βρίσκονται στο στόχαστρο των τουρκικών αρχών.

Παράνομη NAVTEX εξέδωσε η Τουρκία για την Κάρπαθο – Ενέπλεξε και βρετανικό πολεμικό πλοίο

Νέα τουρκική πρόκληση με παράνομη NAVTEX σημειώθηκε σήμερα. Ή Άγκυρα επιχείρησε μάλιστα να εμπλέξει στις… «κινήσεις» της και τους Βρετανούς όπως ακριβώς έκανε και με τους Αμερικανούς την προηγούμενη εβδομάδα στην Κύπρο. Άμεση ήταν η αντίδραση του Ελληνικού Πολεμικού ναυτικού το οποίο έσπευσε να απαντήσει με νέα NAVTEX που ακυρώνει την Τουρκική.
Πιο συγκεκριμένα, η Τουρκία επιχείρησε να δεσμεύσει με παράνομη NAVTEX μια περιοχή νοτιοανατολικά της Καρπάθου, από τις 11 έως και τις 13 Αυγούστου, για άσκηση με πραγματικά πυρά, από βρετανικό πολεμικό πλοίο.

Κλιμακώνουν τις παραβιάσεις στο Αιγαίο οι Τούρκοι

Η Άγκυρα φαίνεται να ανεβάζει το θερμόμετρο στο Αιγαίο καθώς οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου αυξάνονται. Σήμερα η γειτονική χώρα σήκωσε δώδεκα αεροσκάφη και προέβη σε 37 παραβιάσεις...

Συγκεκριμένα πέντε σχηματισμοί τουρκικών αεροσκαφών αποτελούμενοι απο 10 F-16 πραγματοποίησαν 37 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο. Τα δέκα μαχητικά αεροσκάφη "συνόδευσαν" σήμερα δύο μεμονωμένα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας/ηλεκτρονικού πολέμου CN-235.

Ασπασία, η πιο μορφωμένη γυναίκα της κλασικής Αθήνας

Η Ασπασία γεννήθηκε στη Μίλητο γύρω στο 470 π.Χ. Ο πατέρας της ήταν ο Αξίοχος, ο οποίος είχε φροντίσει η κόρη του να έχει επιμελημένη μόρφωση και κατά συνέπεια να γίνει ένα σπάνιο κορίτσι για εκείνη την εποχή, που η μόρφωση ήταν ανδρικό προνόμιο. Την έπαιρνε μαζί του στη φιλοσοφική σχολή όπου φοιτούσαν μόνο άνδρες, με αποτέλεσμα να θεωρεί τη συναναστροφή μαζί τους κάτι το απόλυτα φυσιολογικό. Διδάχθηκε μουσική, χορό, τραγούδι, ρητορική, ιστορία. Ήταν άριστη μαθήτρια και εξαιρετικά εντυπωσιακή κοπέλα και πολλοί πλούσιοι νέοι της Μιλήτου της προσέφεραν μεγάλα ποσά για να την αποκτήσουν. Η Ασπασία στην Αθήνα Στη Μίλητο πήγε ο γνωστός αρχιτέκτονας και πολεοδόμος, Ιππόδαμος.

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.: Καταδίωξη στα ελληνοαλβανικά σύνορα μετά τον εντοπισμό βαρέος οπλισμού

Βαρύς οπλισμός, χειροβομβίδες, εκρηκτικές ύλες και πυρομαχικά εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, στην περιοχή του Μαυροματίου Θεσπρωτίας, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Ειδικότερα χθες το βράδυ στην περιοχή του Μαυροματίου Θεσπρωτίας, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, εντοπίστηκε ομάδα τριών ατόμων να κινούνται πεζή και να μεταφέρουν ταξιδιωτικούς σάκους, με κατεύθυνση προς το εσωτερικό της χώρας.


Κατά την επιχείρηση ακινητοποίησής τους, οι δράστες απέρριψαν στο έδαφος τους σάκους και τράπηκαν σε φυγή προς το αλβανικό έδαφος.