Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Το Μυστικό Της Γορίτσας Του Βόλου

Το Μυστικό Της Γορίτσας Του Βόλου, Oι Γερμανοί, οι Αμερικανοί, το Vortex του Βόλου, οι Ερπετοειδείς, οι Κύνες του Σειρίου, οι Κουκουβάγιες και ο Χορός του Ηλίθιου DNA.

[Το άρθρο είχε δημοσιευθεί στην miastala.com το 2010 και την επομένη της δημοσίευσης η Γορίτσα έπιασε φωτιά]

Είχα την συνήθεια να τεκμηριώνω τα άρθρα μου μέχρι αηδίας, γινόταν χειρότερα κι από επιστημονική διατριβή, ούτε πεϊπερολόγος -δόκιμος όρος- να ήμουνα. Σήμερα … φτου φτου, μακριά από ‘μένα. Όποιος θέλει να τεκμηριώσει ας μελετήσει κι ας ερευνήσει μόνος του.

Ο ΩΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ


Ο ΟΜΗΡΟΣ ΞΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ
Στίχος [β40] της ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ – ΑΡΧΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ και ΕΡΜΗΝΕΙΑ του στίχου σύμφωνα με την εκδοχή που αφορούσε τους απογόνους των Δωριέων του 840 π.χ.
[β40].-Ω γερον , ουχ εκας ουτος ανηρ , ταχα δ’εισεαι αυτος,
[ ω γεροντα δεν είναι μακρια ο ανδρας ταχιστα θα γινεις αυτος ]
Στίχος [β40] της ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ – ΑΡΧΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ και ΕΡΜΗΝΕΙΑ του στίχου σύμφωνα με την υπόθεση εργασίας πως αποτελεί μήνυμα των δημιουργών μας προς την σημερινή κοινωνία

700 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΖΗΤΗΣΑΝ ΣΥΓΓΝΩΜΗ Η “Καταλανική εταιρεία” και οι σφαγές των Ελλήνων

“Ξεθάβουμε” μία άγνωστη ιστορία που δεν διδάσκεται στα σχολεία… Ποιοι κατέστρεψαν και ρήμαξαν πριν έρθουν οι Οθωμανοί;
Στις αρχές του 14ου αιώνα ο Ελλαδικός χώρος ήταν κατακερματισμένος ανάμεσα σε κτήσεις που ανήκαν στον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Ανδρόνικο ΙΙ Παλαιολόγο και σε Φράγκους φεουδάρχες κληρονόμους των Σταυροφόρων που άλωσαν την Κωνσταντινούπολη το 1204. Ο Αυτοκράτορας είχε υπό τον έλεγχο του την Μακεδονία, την Θράκη, τον Μυστρά, την Κωνσταντινούπολη και μια στενή λωρίδα γης στην Μικρά Ασία που εφαπτόταν στην Βασιλεύουσα.

Κολοσσιαίο άγαλμα του Ραμσή βρέθηκε σε φτωχογειτονιά του Καΐρου

Ένα κολοσσιαίο άγαλμα που πιθανότατα απεικονίζει τον Ραμσή Β΄, βρέθηκε σε μια φτωχογειτονιά του Καΐρου, μέσα στις λάσπες. Δείτε φωτογραφίες.
Αιγύπτιοι και Γερμανοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα τεράστιο άγαλμα, ύψους οκτώ μέτρων, βυθισμένο σε υπόγεια ύδατα σε μια φτωχογειτονιά του Καΐρου, που πιθανότατα απεικονίζει τον φαραώ Ραμσή Β΄, ο οποίος κυβερνούσε την Αίγυπτο πριν από σχεδόν 3.000 χρόνια.

Ο κήπος με τα αγάλματα το απόκοσμο Νεκροταφείο της Αθήνας: Θρύλοι τέχνη και ιστορία



Εντυπωσιακά μνημεία, αγάλματα, έργα τέχνης, θρύλοι και φαντάσματα στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών  Το Α’ νεκροταφείο Αθηνών δεν είναι ένα συνηθισμένο Νεκροταφείο. Αρκετοί τάφοι δεν έχουν τoν κλασσικό μαρμάρινο σταυρό, αλλά κοσμούνται με έργα τέχνης γνωστών και ταλαντούχων καλλιτεχνών...

Απολιθωμένο κεφάλι "ΔΡΑΚΟΥ" βρέθηκε στην Κίνα


Απολιθώματα ζώων βρίσκονται συχνά σε όλο τον πλανήτη, όμως το απολιθωμένο κεφάλι ενός δράκου είναι ένα σπάνιο εύρημα.
Στην πόλη Anshun, Guizhou, της Κίνας όμως οι αρχαιολόγοι στάθηκαν πιο τυχεροί αφού ανακάλυψαν ένα κεφάλι δράκου σε άρτια κατάσταση.
Αρχικά οι επιστήμονες καθάρισαν τον πηλό από το απολίθωμα. Στη συνέχεια παρατήρησαν ότι ο δράκος είχε δυο κέρατα πάνω από το κεφάλι, ενώ η μορφή του τέρατος έμοιαζε σε μεγάλο βαθμό με τα όντα των παραμυθιών και των ιστοριών.