Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Έτσι ήταν το κέντρο της Θεσσαλονίκης κατά την αρχαιότητα. (φωτο κόσμημα!)


0dc9593a46de6c94bce3fa7eac068cb6

Εικονική περιήγηση στο Γαλεριανό Συγκρότημα: Πώς ήταν η Καμάρα, η Ροτόντα, το Ανάκτορο και ο Ιππόδρομος τον 4ο-7ο αι. μ.Χ.
Το γνωρίζατε ότι η Καμάρα (Αψίδα του Γαλερίου) είχε οκτώ συνολικά πεσσούς, ότι η Ροτόνταήταν ναός αφιερωμένος στην αρχαία θρησκεία, και ότι τον 4ο-6ο αιώνα μ.Χ. λειτουργούσεΙππόδρομος που ξεκινούσε από το ύψος της Εγνατίας και έφθανε έως τη θάλασσα;

ΑΚΥΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ – ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ. ΟΥΤΕ 30% Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Χαμηλή παραμένει η συμμετοχή στο δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ για τη συμφωνία των Πρεσπών, ενώ βρισκόμαστε πλέον στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Στις 18:00 ώρα Ελλάδος, δύο ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες, η συμμετοχή διαμορφώνεται στο 28,98%, σαφώς κάτω από το όριο του 50% που απαιτείται ώστε να είναι έγκυρη η ψηφοφορία.
Σε απόλυτους αριθμούς οι ψηφίσαντες υπολογίζονται σε 521 χιλιάδες, τη στιγμή που χρειάζεται να λάβουν μέρος περίπου 900 χιλιάδες.
Ασαφές παραμένει τι θα ακολουθήσει την επόμενη ημέρα εάν η κυβέρνηση Ζάεφ χάσει, όπως διαφαίνεται, το στοίχημα του δημοψηφίσματος. Θα πρέπει να ακυρώσει το δημοψήφισμα και να αποσυρθεί η κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών εκτός κι αν ο κύριος αυτός ντυθεί… Τσίπρας και το ΟΧΙ γίνει ΝΑΙ όπως έκανε και το δικό μας φυντάνι.

Ναϊτες ιππότες: Θρύλος και πραγματικότητα

Η ίδρυση του Τάγματος των Ναϊτών – Η ακμή και η μετατροπή τους σε «Τραπεζίτες της Ευρώπης» - Η διάλυση του Τάγματος – Η επιρροή των Ναϊτών σε μεταγενέστερες μυστικές εταιρείες – Μύθοι και αλήθειες για τους Ναΐτες

Υπάρχουν πρόσωπα, γεγονότα, καταστάσεις και θεσμοί στην παγκόσμια ιστορία, που ασκούν μεγάλη γοητεία σε ιστορικούς και, απλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα μάλιστα όταν συνοδεύονται από κάποια ασαφή, μυστηριώδη στοιχεία.

Ανάμεσά τους αναμφίβολα είναι οι Ναΐτες Ιππότες, οι οποίοι ενώ ιδρύθηκαν σαν ένα θρησκευτικό-ιπποτικό τάγμα για την προστασία των προσκυνητών που επισκέπτονταν τους Αγίους Τόπους, απέκτησαν σύντομα τεράστια αίγλη, δύναμη και περιουσία. Σήμερα, 900 χρόνια μετά την ίδρυσή τους και, περίπου 700 μετά τη διάλυσή τους, οι Ναΐτες Ιππότες εξακολουθούν να απασχολούν και να σαγηνεύουν χιλιάδες ανθρώπους.

Η σπαζοκεφαλιά του Αριστοφάνη που δεν έχει λυθεί ακόμη… (H μεγαλύτερη ελληνική λέξη ανήκει στον Αριστοφάνη: 78 συλλαβές κι 172 γράμματα )

Ο Αριστοφάνης περιγράφει το γαστρονομικό προφίλ της αρχαιότητας με μια… λέξη-γλωσσοδέτη, η οποία καταλαμβάνει επτά ολόκληρους στίχους!
Αθήνα 393 ή 392 π.Χ. Η πόλη κερδίζει σιγά-σιγά λίγη από τη δόξα που έχασε στα μαύρα χρόνια του Πελοποννησιακού πολέμου, ενώ οι πολίτες της, χάρη κυρίως στη γενναία οικονομική ενίσχυση του Σατράπη της Φρυγίας, Φαρνάβαζου, βλέπουν φως αισιοδοξίας στον ορίζοντα. Τότε είναι που ο Αριστοφάνης παρουσιάζει την προτελευταία κωμωδία του, τις «Εκκλησιάζουσες». Σύμφωνα με την υπόθεση του έργου, οι γυναίκες, για να γλιτώσουν το Δήμο από την κακοδαιμονία στην οποία τον καταδίκασαν οι άνδρες, παίρνουν στα χέρια τους την εξουσία και επιβάλλουν το πρόγραμμά τους,

Ναυμαχία της Σαλαμίνας ( BINTEO )

Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας (αρχαία ελληνικά Ναυμαχία τῆς Σαλαμῖνος) διεξήχθη στις 22 Σεπτεμβρίου του 480 π.Χ, στα Στενά της Σαλαμίνας (στον Σαρωνικό Κόλπο, κοντά στην Αθήνα) μεταξύ της συμμαχίας των ελληνικών πόλεων-κρατών και της Περσικής Αυτοκρατορίας. Η ναυμαχία της Σαλαμίνας αποτέλεσε την σημαντικότερη σύγκρουση και την αρχή του τέλους της δεύτερης περσικής εισβολής στην Ελλάδα, η οποία ξεκίνησε το 480 π.Χ.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ BINTEO :

Γιατί στα Παλιά Χρόνια οι Άνθρωποι Δεν Είχαν Τροφικές Αλλεργίες. Δεν Πάει το Μυαλό σας

Οι παππούδες σας είχαν αλλεργίες σε φαγητά; Μία σύγκριση δείχνει την εξάπλωση της επιδημίας των αλλεργιών στα τρόφιμα από γενιά σε γενιά. Σύμφωνα με μία έρευνα του 2013, οι αλλεργίες που έχουν παιδιά σε τρόφιμα έχουν αυξηθεί κατά 50% από το 1997 μέχρι το 2011.
Παρόλο που τα στοιχεία που έχουμε δεν χρονολογούνται πολύ πίσω, φαίνεται πως υπάρχει σημαντική αύξηση στις καταγραμμένες τροφικές αλλεργίες τα τελευταία χρόνια.
Που μπορεί να οφείλεται γι’αυτό;
7 λόγοι που οι παππούδες μας δεν είχαν τροφικές αλλεργίες

Πέντε Ελληνικά Νησιά που Κρύβουν Μυθολογικά Μυστικά

Ένα πεισματάρικο αγόρι προκαλεί την έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης. Ένα παρ’ ολίγον ναυάγιο χρωστά ευγνωμοσύνη στην Ανάφη. Ο Ποσειδώνας ξεσπά στο Ιόνιο και μια οικογενειακή… splatter τραγωδία με ευνουχισμούς και γεννητούρια γράφεται στα ανοιχτά των Κυθήρων.
Όταν η ελληνική μυθολογία έχει κέφια… πάει διακοπές και τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου γίνονται ο καμβάς της αρχαίας φαντασίας, πέντε ενδιαφέροντα δείγματα της οποίας συγκεντρώσαμε για χάρη σας παρακάτω.

Ο Ορφικός «Μύθος» περί Προελεύσεως του Ανθρώπου

Από τα τέλη του 6ου αιώνα π.Χ. μέχρι αρκετά προχωρημένο τον 6ο αιώνα μ.Χ., αναπτύχθηκε στην Ελλάδα ένα θρησκευτικό ρεύμα, το οποίο σήμερα ονομάζουμε Ορφισμό.
Επρόκειτο για ένα κίνημα με απροσδιόριστα όρια, το οποίο μοιραζόταν αρκετές δοξασίες με τους Πυθαγορείους, την Ελευσίνια και τη Διονυσιακή Θρησκεία, και υποστήριζε απόψεις περί θεότητας παρόμοιες με αυτές που εξέφραζαν ποιητές του ώριμου αρχαϊσμού, όπως ο Αισχύλος ή ο Πίνδαρος. Οι οπαδοί του κινήματος αυτού βασίζονταν σε μια σειρά ποικίλων κειμένων που αποδίδονταν στον Ορφέα, ένα θαυμάσιο μυθικό τραγουδιστή, για τον οποίο λεγόταν πως είχε συνοδεύσει τους Αργοναύτες, πως είχε κατεβεί στον Άδη προς αναζήτηση της νεκρής συζύγου του και πως είχε καταφέρει να συγκινήσει με το τραγούδι του ακόμη και τους ίδιους τους θεούς, όπως έκανε με τους θνητούς και τα ζώα.

Ποιοί είναι οι Θεοί των Ερπετοειδών;

The Walking Dead.
Οι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα για την άβυσσο μπροστά στην οποία στέκονται, ούτε και για την μορφή του πολιτισμού που κληροδοτούν στα παιδιά τους, μάλιστα οι περισσότεροι ούτε καν νοιάζονται για τέτοιου είδους συζητήσεις.
Προτιμούν την ψευδαίσθηση μιας επίπλαστης «σιγουριάς» και αγνοούν το ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ αυτό που κυριολεκτικά είναι μπροστά στα μάτια τους. Φαντάσου μία κοτούλα στο κοτέτσι να φωνάζει στα υπόλοιπα κοτοπουλάκια «ε, ξέρετε αυτό το φορτηγό με τους ανθρώπους που βλέπουμε κι έρχεται και παίρνει τα κοτοπουλάκια κάθε βδομάδα, δεν τα πηγαίνει σε ένα άλλο κοτέτσι, όπως πιστεύουμε, αλλά τους κόβουν το κεφάλι, τα ξεπουπουλιάζουν (μερικές φορές κι ανάποδα) τα πακετάρουν και τα πωλούν για να τα τρώνε οι άνθρωποι»

ΠΩΣ να ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙΤΕ από τα ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΗ !!!

Ο στόχος αυτού του άρθρου όπως διαβάζουμε στο in5d.com είναι να κρατήσουμε το φυσικό μας όχημα, το σώμα, καθαρό από την κακή ενέργεια των άλλων ανθρώπων, τη δική σας την αρνητική ενέργεια, την ενέργεια της ζωής από το παρελθόν της προηγούμενης ζωής μας. Επίσης, όσο κι αν σε κάποιους φαίνεται εξωφρενικό ή ανόητο, να μας προστατέψει από τα ερπετοειδή.
Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν καλά ερπετοειδή, υπάρχουν και κακά. Θα ασχοληθούμε, λοιπόν, με το πώς να κρατήσουμε τα κακά ερπετοειδή μακριά μας.
Υπάρχουν αρκετές μαρτυρίες από ανθρώπους που έχουν δει ερπετοειδή να εμφανίζονται με σάρκα και οστά μπροστά τους, έτσι, από το πουθενά. Κάποιοι άλλοι συνειδητοποίησαν ότι το ερπετό προσπαθούσε να «διολισθήσει» μέσα στο σώμα τους. Είναι αλλόκοτο όλο αυτό;