Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Tα 10 αναπάντητα ερωτήματα ενός καθηγητή του Αριστοτελείου!!!





Ερωτήσεις που δεν απαντώνται:
Ερώτηση 1.
Πως γίνεται και ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό χρέους από εμάς, αυτοί να ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ σώσιμο, αλλά αντίθετα έρχονται να σώσουν εμάς;
Ερώτηση 2.
Πως γίνεται το Αφγανιστάν με περίπου μισόν αιώνα...
συνεχείς πολέμους να έχει μόνο 23% του ΑΕΠ του χρέος, την στιγμή που ξέρουμε ότι ένας πόλεμος μερικών ημερών μπορεί να " ξετινάξει" μία χώρα;
Ερώτηση 3.
Πως γίνεται να χρωστάνε 29% το Κουβέιτ, 54% το Μπαχρέιν και τα Αραβικά εμιράτα 56% την στιγμή που είναι παγκόσμιοι προμηθευτές πετρελαίου;

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗΣ ΜΠΗΚΑΝ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ! ΚΙΝΕΙ ΣΤΡΑΤΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟ...!!!



ΔΗΘΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΣΚΗΣΕΙΣ...

Αλλά στην πραγματικότητα τα μεμέτια κάτι ετοιμάζουν. Η Ελληνική Αεροπορία σηκώθηκε σήμερα το πρωϊ στον αέρα σε μιά έκτακτη κινητοποίηση που διετάχθει από το Αρχηγείο του ΓΕΕΘΑ, ενώ σε κατάσταση επιφυλακής έχουν μπεί όλες οι παραμεθώριες μονάδες... Στην γραμμή αντιπαράθεσης σε Έβρο και Αιγαίο μυρίζει μπαρούτι και ένταση, με την τουρκία να έχει...
κακή προϊστορία ιδιαίτερα όταν στην Ελλάδα παρουσιάζόταν πολιτικό κενό.

ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΚΑΝΟΥΝ




1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης.
Θέλεις ΔΥO ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα).

Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.

2. Στον κόσμο ζουν συνολικά 17.000.000 Ελλαδίτες, Κύπριοι,
Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ.

3. Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία.

4. Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια
σημαντική τουριστική βιομηχανία.


Τα πιο σιχαμένα πράγματα που βάζουν οι εταιρίες στα φαγητά που τρώμε.

Λιωμένα σκαθάρια στα smoothies φράουλα των Starbucks, ροζ κόλλα από κρέας στα burgers και λοιπές αποκαλύψεις έχουν τις τελευταίες εβδομάδες σκιάξει το καταναλωτικό κοινό. Οι παρακάτω είδησεις θα το αποτελειώσουν.



Κυστείνη (L-Cysteine)



Αμινοξύ που φτιάχνεται από ανθρώπινες τρίχες ή φτερά πάπιας. Χρησιμοποιείται για την διατήρηση της ζύμης σε ορισμένα προϊόντα άρτου, καθώς επίσης για να βελτιώσει την υφή τους. Εξαιρετικά δημοφιλής γιατί και δεν κοστίζει τίποτα και πρόκειται για καθαρή πρωτεΐνη.



Σε ποιο fund πληρώθηκαν χθες τα 436 εκατ. ευρώ


Έχει έδρα τα νησιά Cayman

Σε διάσημο Fund από τα νησιά Cayman ανήκει το ομόλογο που πληρώθηκε κανονικά.

Πρόκειται για γνωστό fund σε οικονομικούς κύκλους το οποίο αγοράζει σε φτηνές τιμές ομόλογα χωρών που είναι κοντά στην κατάρρευση και αν δεν πληρωθεί προχωρά σε μηνύσεις, αν πληρωθεί έχει τεράστια κέρδη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα New York Times το 90% από τα 436 εκατομμύρια σε ταμεία του Dart Management, ένα επενδυτικό fund με έδρα τα νησιά Cayman. Το Dart κάνει την ίδια δουλειά από το 1980. Η τακτική τους είναι γνωστή. Αγοράζουν στα χαμηλά από τις αγορές κι αν δεν πληρωθούν αργότερα στο 100% τότε μηνύουν τις χώρες.