Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Ιστορική γκάφα στο Περού: Νταλίκα κατέστρεψε μέρος των γεωγλυφικών της Νάσκα

Μια νταλίκα έστριψε σε λάθος δρόμο και κατέστρεψε μέρος των περίφημων "Γραμμών της Νάσκα", των αρχαίων γεωγλυφικών του Περού που εικονίζουν ζώα και φυτά αλλά τα σχέδιά τους είναι ορατά μόνο από ψηλά.

Το βαρύ όχημα μπήκε στις 27 Ιανουαρίου στον χώρο που έχει ανακηρυχθεί τοποθεσία παγκόσμιας κληρονομιάς από την Unesco. Παρά τις προειδοποιητικές πινακίδες και τα σήματα απαγόρευσης εισόδου, προχώρησε καταστρέφοντας τρία γεωγλυφικά", ανέφερε το υπουργείο Πολιτισμού.

Οι φύλακες του χώρου συνέλαβαν τον οδηγό και κατατέθηκε μήνυση σε βάρος του.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Εκπομπή κυμάτων χαμηλής συχνότητας στην Αθήνα, πριν το Συλλαλητήριο

Εδώ και λίγες μέρες ακούτε έναν βόμβο το ξημέρωμα? Πριν το συλλαλητήριο για την Μακεδονια, μας βομβαρδίζουν με κύματα χαμηλής συχνότητας.
Ένας υπόκωφος και επίμονος ήχος, ξεκινά τα τελευταία βράδια στην Αθήνα από τη 1 τα μεσάνυχτα με αποκορύφωμα στις 5 το ξημέρωμα. Ένας βόμβος πολύ χαμηλής συχνότητας, που εκπέμπεται σχεδόν περιοδικά, και ταράζει τον ύπνο των κατοίκων.
Πρόκειται για ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία εξαιρετικά χαμηλής συχνότητας ELF (Extremely Low Frequency), που γίνεται αισθητός σαν υπόκωφος, μπάσος βόμβος.
Παρόμοιος ήχος ακουγόταν στον ουρανό της Θεσσαλονίκης πριν λίγο καιρό.
Είναι ένας βαθύς, υπόκωφος ήχος, που έρχεται από ψηλά, και πέφτει σαν ηχητικό κύμα, προκαλώντας δονήσεις στα κτίρια. Οι κάτοικοι στο κέντρο της Αθήνας, ξαγρυπνούν γεμάτοι ανησυχία, και αναρωτιούνται από πού προέρχεται. Σημειωτέον ότι έχουν πληθύνει τα περιστατικά αιφνίδιων εμφραγμάτων το τελευταίο διάστημα.

Η τραγωδία του Τσάλλεντζερ 28 Ιανουαρίου 1986 (ΒΙΝΤΕΟ ΕΛ. ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ)

Η τραγωδία του Τσάλλεντζερ συνέβη στις 28 Ιανουαρίου 1986, όταν το διαστημικό λεωφορείο Τσάλλεντζερ διαλύθηκε 73 δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευσή του, με συνέπεια το θάνατο του επταμελούς πληρώματός του, ενώ στην αποστολή συμπεριλαμβανόταν για πρώτη φορά ένας πολίτης, η δασκάλα Κρίστα Μακόλιφ. Η έκρηξη του διαστημόπλοιου έγινε στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα, ενώ προκλήθηκε από αποτυχία ενός O-ring στη δεξιά δεξαμενή.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ :