Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Εντοπίστηκε μετά από 11 χρόνια στην επιφάνεια της Σελήνης το Smart-1

Οργανώνεται νέα ρομποτική αποστολή για τη συλλογή στοιχείων και πληροφοριών από το διαστημόπλοιο

Χρειάστηκε να περάσουν 11 χρόνια προκειμένου να εντοπιστεί το χαμένο διαστημόπλοιο Smart-1, το οποίο είχε καταπέσει στην επιφάνεια της Σελήνης, όντας σε ερευνητική αποστολή.


Το διαστημόπλοιο συνετρίβη το 2006, στην πρώτη του πτήση στη Σελήνη, όταν απώλεσε όλα τα καύσιμα που είχε εφοδιαστεί για το μεγάλο ταξίδι. Για 11 ολόκληρα χρόνια, το σημείο της συντριβής του παρέμενε ένα μυστήριο.

Οι Anonymous Greece απειλούν να δημοσιοποιήσουν βάσεις δεδομένων της Τράπεζας Πειραιώς και του ΕΟΠΥΥ

Συναγερμός έχει σημάνει στις Ελληνικές αρχές με μήνυμα των Anonymous Greece με απειλές προς ΕΟΠΥΥ και Τράπεζα Πειραιώς. Αυτή τη φορά, υποστηρίζουν μέσω της σελίδας τους στο Facebook ότι έχουν στα χέρια τους δύο βάσεις δεδομένων από την τράπεζα και τον ΕΟΠΥΥ, με την απειλή ότι αν προχωρήσουν σε κάποια «λάθος κίνηση», «όλα θα δημοσιευθούν και θα χρησιμοποιηθούν εναντίον σας!».

Και επισήμως εκτός διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος η Ελλάδα

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε και επικύρωσε την έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, στην οποία είχε μπει το 2009, όταν αποδείχθηκε ότι αυτό υπερέβαινε το 15%.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το Συμβούλιο έχει κλείσει τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος για την Ελλάδα. Επιβεβαίωσε ότι το έλλειμμα της χώρας διαμορφώνεται τώρα χαμηλότερα του 3% του ΑΕΠ, την τιμή-αναφοράς της Ε.Ε. για τα δημοσιονομικά ελλείμματα.


Στις 25 Σεπτεμβρίου 2017, το Συμβούλιο κατήργησε την απόφαση του 2009 για την ύπαρξη υπερβολικού ελλείμματος.

B.Kορέα: Θα καταρρίπτουμε τα αμερικανικά αεροσκάφη διότι οι ΗΠΑ μας κήρυξαν τον πόλεμο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Ρι Γιονγ δήλωσε σήμερα ότι από τη στιγμή που ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει κηρύξει πόλεμο ενάντια στη χώρα του, η Πιονγκιάνγκ διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε αντίμετρα, όπως την κατάρριψη αμερικανικών στρατηγικών βομβαρδιστικών αεροσκαφών, ακόμη και αν αυτά δεν βρίσκονται εντός του εναέριου χώρου της Βόρειας Κορέας.