Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Το 2016 αναχωρεί για Άρη ο διάδοχος του Curiosity


 






























Η μέχρι στιγμής απόλυτα επιτυχημένη αποστολή του ρομποτικού εξερευνητή Curiosity στον Άρη άνοιξε την όρεξη στην NASA η οποία ανακοίνωσε την επόμενη αποστολή στον Κόκκινο Πλανήτη. Πρόκειται για ένα νέο προηγμένο ρομπότ, το InSight, που θα μελετήσει το εσωτερικό του Άρη για να διαπιστώσει γιατί ο πλανήτης εξελίχθηκε με τόσο διαφορετικό τρόπο από ότι η Γη. Ανάμεσα στα άλλα το ρομπότ θα προσπαθήσει να διαπιστώσει την κατάσταση του πυρήνα του Άρη.

Μινωική έπαυλη ανακαλύφθηκε στην Ιεράπετρα


Μινωικό κτίριο, χρονολογούμενο από 1.600 έως το 1.400 π.Χ.,έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στη θέση Γαϊδουροφάς, στην Ανατολή Ιεράπετρα, σε υψόμετρο 900 μέτρων.

Οι πρώτες ενδείξεις, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, κάνουν λόγο για ένα σημαντικό κτίριο, το οποίο με τα μέχρι τώρα χαρακτηριστικά που προκύπτουν από την ανασκαφή, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως έπαυλη.

Η άγνωστη ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ Ρ.Νίξον σε περίπτωση καταστροφής του Apollo 11!







ImageΜία ομιλία που δε διαβάστηκε ποτέ έρχεται στο φως της δημοσιότητας και παρουσιάζει τι θα έλεγε ο πρόεδρος Nixon, σε περίπτωση που οι αστροναύτες δεν επέστρεφαν από την Σελήνη με το Apollo 11. Το έκτακτο υπόμνημα είχε τίτλο: ''Σε περίπτωση καταστροφής στη Σελήνη'' και ευτυχώς δε χρησιμοποιήθηκε, καθώς η τραγωδία αποφεύχθηκε, όχι όμως και η δημοσιοποίηση του λόγου από την πένα του λογογράφου William Safire.
Οι ''αυθόρμητες'' κινήσεις του Προέδρου θα συμπεριελάμβαναν εκτός από την ομιλία και την τηλεφωνική επικοινωνία με τις ''χήρες'' των θυμάτων και μετά όλες οι ραδιοεπικοινωνίες με το Apollo 11 θα σταματούσαν.