Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΕΣ ΒΡΑΧΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ




      Μπορεί να μας εντυπωσίασαν  οι  παλιές βραχογραφίες  που  βρέθηκαν  στα Πυρηναία (Ισπανία και Γαλλία), γιατί είχαν  ωραία σχέδια  και χρώματα. Υπολογίστηκε  ότι είναι τουλάχιστον  35.000  ετών.
       Όμως οι βραχογραφίες  που βρέθηκαν στην Ελλάδα  είναι κατά πολλούς  ερευνητές και επιστήμονες  εκατοντάδων χιλιάδων ετών. Μπορεί  να είναι πιο πρωτόγονες, πιο ασαφείς, αλλά  αυτό ακριβώς είναι εκείνο  που μαρτυρεί την παλαιότητά τους.  Οσο νεότερες είναι τόσο πιο μεγαλύτερη τελειότητα εμφανίζουν.
     Οι βραχογραφίες που ανακαλύφθηκαν  κατά καιρούς  στον Ελληνικό χώρο  αποτελούν αδιάψευστες  μαρτυρίες για τους γηγενείς κατοίκους αυτού του τόπου. Κι όσο πιο πρωτόγονες είναι  τόση μεγαλύτερη σημασία έχουν, τόσο  περισσότερο μας  οδηγούν στο  μακραίωνο  παρελθόν.
 

ΡΩΜΑΙΟΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ! Σπαθί δείχνει ότι έφτασαν 1400 χρόνια πριν τον Κολόμβο!


Ο Χριστόφορος Κολόμβος έφτασε στο Νέο Κόσμο το 1492. Αλλά ήταν ο πρώτος ξένος που είδαν οι ιθαγενείς κάτοικοι να φθάνει στην Αμερική;
Αν και η επίσημη ιστορία λέει ότι ο Κολόμβος είναι ο πρώτος που έφτασε στην Αμερική, αρκετές ριζοσπαστικές θεωρίες έχουν δοθεί στην δημοσιότητα λέγοντας ότι και άλλοι πριν από αυτόν είχαν φτάσει εκεί, όπως οι Βίκινγκς, οι Κινέζοι, οι Έλληνες, που μάλιστα βασίζονται και σε αρχαιολογικά ευρήματα.