Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Ο πιο διάσημος τσαρλατάνος της αρχαιότητας

Σύμφωνα με τον Λουκιανό μεταξύ 150 και 170 μ.Χ. ένας τσαρλατάνος και απατεώνας που ονομαζόταν Αλέξανδρος ίδρυσε στη Μικρά Ασία μια ασυνήθιστα πετυχημένη σέκτα. Ο άνδρας αυτός είχε περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του άστατα σε διάφορες πόλεις και αποφάσισε τελικά να εγκατασταθεί στη Χαλκηδόνα επειδή λεγόταν ότι οι άνθρωποι εκεί ήταν ιδιαίτερα χοντροκέφαλοι.

Πρώτα κατασκεύασε μια ορειχάλκινη (μπρούτζινη) πλάκα πάνω στην οποία μια επιγραφή διακήρυσσε ότι πολύ σύντομα θα επέστρεφε ο θεός της ιατρικής Ασκληπιός. Έθαψε κρυφά την πλάκα, υποκρίθηκε στη συνέχεια ότι την ανακάλυψε κατόπιν θεϊκής υπόδειξης και κατόρθωσε έτσι να πείσει τους ντόπιους να χτίσουν ένα ναό στο θεό. Στη συνέχεια έπιασε ένα φίδι, το ζώο της Ιατρικής και το έβαλε μέσα σε ένα άδειο αβγό χήνας.

Η περιπέτεια του Κούρου στον ναό του Ποσειδώνα

To 1906 ανακαλύφθηκε στον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, το εντυπωσιακό άγαλμα ενός Κούρου. Ο Κούρος του Σουνίου, όπως ονομάστηκε, είναι από τους μεγαλύτερους Κούρους που κατασκευάστηκε και προκαλεί δέος με το υπερφυσικό του μέγεθος.

Έχει ύψος 3,05 και παριστάνει έναν νέο άντρα, πιθανότατα αριστοκράτη. Ο άντρας είναι γυμνός και έχει μακριά μαλλιά, που είναι δεμένα με μια διπλή κορδέλα. Έχει πλατύ στήθος, στενή μέση, προβάλει το ένα του πόδι και χαμογελάει ελαφρά (αρχαϊκό μειδίαμα). Κατασκευάστηκε, όπως τα περισσότερα γλυπτά της εποχής, από το φημισμένο μάρμαρο της Νάξου. Μετά την ολοκλήρωση του, τοποθετήθηκε στην πρόσοψη του ναού και ήταν αφιερωμένος στον θεό Ποσειδώνα.

Συναγερμός στη NASA λόγω Ίρμα

Όσο πλησιάζει ο τυφώνας Ίρμα, τόσο επισπεύδονται οι προετοιμασίες στη βάση του Ακρωτηρίου Canaveral για να αντιμετωπιστούν οι καταστροφικές επιπτώσεις του φαινομένου.

Καθώς ο τυφώνας Irma πλησιάζει προς τη Φλόριντα, το διαστημικό κέντρο Kennedy της NASA ετοιμάζει τις εγκαταστάσεις του για να αντέξει τον εφιαλτικό τυφώνα. Το KSC, που βρίσκεται στο ακρωτήριο Canaveral, στην ανατολική ακτή της Φλόριντα, αποτελεί βάση διαστημικών πτήσεων της NASA και πολλών εμπορικών εκτοξεύσεων δορυφόρων. Βρίσκεται κοντά στη μέση της προβαλλόμενης διαδρομής του τυφώνα Ίρμα και αναμένεται να αντιμετωπίσει ανέμους υψηλής ταχύτητας αυτό το Σαββατοκύριακο.

Κοριτσάκι ανακάλυψε το Εξκάλιμπερ του βασιλιά Αρθούρου;

Ένα 7χρονο κοριτσάκι ανέσυρε ένα σπαθί από το βυθό της λίμνης στην οποία ο θρύλος θέλει να πέταξαν το μυθικό Εξκάλιμπερ, το σπαθί του βασιλιά Αρθούρου.
Την Τρίτη, 29 Αυγούστου, ο Πολ από το Ντονκάστερ στο νότιο Γιόρκσαϊρ, πήρε τις δυο κόρες του, την Ματίλντα και την εφτάχρονη αδελφούλα της, τη Λόις, να κάνουν μια βουτιά στη λιμνούλα Dozmary Pool, στην Κορνουάλη. Στο δρόμο, τους έλεγε για τον θρύλο του βασιλιά Αρθούρου και του Εξκάλιμπερ. Μετά τη μάχη του Κάλμαν, ο Αρθούρος τραυματίστηκε θανάσιμα από τον νόθο γιο του τον Μόρντρεντ – αλλά πρόλαβε να τον σκοτώσει Το μυθικό σπαθί του δεν έπρεπε να το αγγίξει άλλο ανθρώπου χέρι.

Αυτή είναι η γυναίκα που βύθισε τον ΤΙΤΑΝΙΚΟ και άλλα δύο πλοία!!!-

Η Violet Jessop ήταν υπάλληλος της εταιρείας White Star Line που -ως γνωστόν… ναυπήγησε τρία διάσημα υπερωκεάνια: τον Ολυμπικό, τον Τιτανικό και τον Βρετανικό. Με μεγάλη αγάπη για τη θάλασσα και τα ταξίδια κατάφερε να βρεθεί τρεις φορές μέσα σε πλοία που ναυάγησαν, προκαλώντας όχι μόνο την (καλή) τύχη της αλλά και μεγάλη έκπληξη με την γκαντεμιά της!Παραδοσιακά οι καπετάνιοι θεωρούν κακή τύχη την παρουσία μιας γυναίκας στο πλοίο όταν σταθμίζουν την άγκυρα, ενώ από την άλλη πλευρά δεν είναι λίγοι οι θρύλοι που θέλουν τη θάλασσα να ηρεμεί στη θέα μιας γυμνής γυναίκας. Μακράν των δεισιδαιμονιών, όμως, η ιστορία της Violet ξεκινά το 1911 με τον Ολυμπικό. Tο ταξίδι που έμελλε να κάνει στις 20 Σεπτεμβρίου με αυτό το πλοίο δεν είχε καλή κατάληξη: Συγκρούστηκε με ένα άλλο βρετανικό πλοίο ονόματι Χοκ. Κανείς δεν έπαθε τίποτα και έτσι η Violet είπε να συνεχίσει τα… ταξίδια της στη θάλασσα.

Τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο με τα συνήθη F-16 κι ένα "περίεργο" ελικόπτερο

Τρείς σχηματισμούς μαχητικών F-16 και ένα ελικόπτερο S70 έστειλε σήμερα η Άγκυρα στο Αιγαίο, κατά την συνήθη τακτική της. Το ελικόπτερο και τα τρία ζευγάρια των μαχητικών, εκ των οποίων τέσσερα αεροσκάφη ήταν οπλισμένα, πραγματοποίησαν έξι παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στο βορειοανατολικό Αιγαίο συν τέσσερεις παραβάσεις Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας, όμως η κίνηση του τουρκικού ελικοπτέρου είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Πώς ο «Άγγελος Θανάτου» Γιόζεφ Μένγκελε ξέφυγε δύο φορές από τα χέρια της Μοσάντ

Ο σατανικός γιατρός, που έστειλε χιλιάδες ανθρώπους στα κρεματόρια του Άουσβιτς κατάφερε να μην πληρώσει ποτέ για τις φρικτές πράξεις του.

Δύο φορές ξέφυγε από τα χέρια της Μοσάντ, των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, ο διαβόητος Ναζί δραπέτης, Γιόζεφ  Μένγκελε, ο οποίος έστειλε χιλιάδες Εβραίους στα κρεματόρια του Άουσβιτς, όπως αποκάλυψε πρώην πράκτορας.

Ο Ραφί Έιταν, ο οποίος ήταν επικεφαλής της εντυπωσιακής σύλληψης του κορυφαίου ναζί Άντολφ Άιχμαν στην Αργεντινή το 1960, δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια αυτού του ανθρωποκυνηγητού η ομάδα του είχε εντοπίσει το κρησφύγετο του Μένγκελε.

Τρομακτική προειδοποίηση: Η «Ίρμα» θα καταστρέψει τις ΗΠΑ

Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών των ΗΠΑ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Φλόριντα να μείνει πολλές ημέρες χωρίς ρεύμα - Προεξοφλεί τα χειρότερα ο Τραμπ - 18 οι νεκροί

Μία τρομακτική προειδοποίηση για τον τυφώνα «Ίρμα»απηύθυνε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών των ΗΠΑ, Μπροκ Λονγκ.

«Η Ίρμα πρόκειται να είναι καταστροφική για τις ΗΠΑ», δήλωσε ο Λονγκ, την ώρα που εντείνονται οι προετοιμασίες για τον τυφώνα που αναμένεται να φτάσει στη Φλόριντα το Σαββατοκύριακο.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Λονγκ προειδοποίησε ότι περίπου 100.000 άνθρωποι μπορεί να χρειαστούν καταφύγιο, ενώ ολόκληρα τμήματα της πολιτείας δεν θα έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Η δρακότρυπα του Ασκίου όρους


Υπάρχει ένα βάραθρο στο Άσκιο όρος (Σινιάτσικο) στην επαρχία του Βοΐου -μια απ’ τις τρεις επαρχίες του νομού Κοζάνης- σε ύψος κοντά στα 2.000 μέτρα που είναι γνωστό σαν δρακότρυπα. Δίπλα του απλώνεται το δρακολίβαδο, ένα όμορφο λιβάδι πολλών στρεμμάτων, κρυμμένο απ’ τον κοντινότερο οικισμό, μιας και βρίσκεται πίσω από την κορυφογραμμή. Σύμφωνα με τον μύθο της περιοχής, αυτόν τον απομακρυσμένο τόπο, τον προφυλαγμένο απ’ τα μάτια των ανθρώπων είχε διαλέξει ένα ανήμερο θηρίο για κατοικία του. Οι κτηνοτρόφοι λοιπόν που ανέβαιναν στο βουνό φρόντιζαν να κουβαλούν μαζί τους ένα μικρό ζώο, ως δώρο στον δράκοντα που ήταν ο κύριος του βαράθρου, για να τους επιτρέπει να βόσκουν τα ζώα τους ανενόχλητοι. Αυτή την πρακτική όμως, δεν την ακολούθησε ο γιος ενός μεγαλοτσέλιγκα που ανέβηκε με το άλογό του στο Σινιάτσικο.

ΑΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΘΗΝΩΝ : Το πρώτο ξενοδοχείο με κρεβάτια στην Αθήνα ανοίγει ξανά

Ένα από τα πρώτα ξενοδοχεία που λειτούργησαν στην Αθήνα μετά την επανάσταση του 1821 ανοίγει ξανά τις πύλες του. Το «Αίολος» ένα από τα παλαιότερα ξενοδοχεία ανοίγει ξανά επί των οδών Αιόλου 3-5 και Ανδριανού. Σύμφωνα με την Καθημερινή, το υπουργείο Πολιτισμού ενέκρινε τη μελέτη υπό συγκεκριμένους όρους για την αποκατάσταση του χαρακτηρισμένου ως ιστορικού διατηρητέου μνημείου ξενοδοχείου, το οποίο ανήκει στον κ. Σπύρο Μπαϊρακτάρη, ανοίγοντας το δρόμο για την επαναλειτουργία του.